Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Navli píše:
Ale nenamluvíš mi, že pokud dítě je tvoje tak máš víc sil jak když tvoje není a jen jej příležitostně hlídáš. Buď síly máš a nebo ne.
Ale vzdyt to pisu, ze nemuzes srovnat vnouce a vlastni dite.Asi jsme se nepochopily ![]()
Je mi 40 a mám 10 měsůců starou holčičku. Prvorozenou.
Stará jsem se necítila. Proč taky? Copak jsem stará?
Moje babička je stará, je jí 92 let. ![]()
Po porodu se mi rozhodila štítá žláza a jsem ráda, že už jsem relativně v pohodě a tak si mojí malé holčičky moc užívám. Je s ní sranda. Teď se začínám připravovat na sourozence. Můj muž je, jak to je obvyklejší, starší než já.
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:04
@Navli píše:
@hanka.br. potrefená husa nejvíc kejhá co?![]()
Opravdu jsem se snažila popsat svoje pocity se zkušenosti kamarádky, která tenhle život žije a to ještě tak abych neurazila, ale tady se vždy někdo najde.
Kdo chtěl ten si z toho co jsem napsala svoje vzal ten zbytek je jedno. S láskou a klidem![]()
Přijď nám to vyprávět, až to bude tvoje zkušenost. Pak si možná vyměníme i ta lidová rčení ![]()
@Navli píše:
@Zazenitem Pokud vím, nikdo tu neuděluje rady, ale dává náhled ze strany dětí…snad o ty tu jde především. A žádná z mamin co tu jsou nemá 60 a víc let, aby Vám popravdě řekla, fakt na to občas nemám a dřu hubou zem… však píšeme, ve 40 to všechny zvládaj v pohodě.
To je pravda, deti nam to zatim rict nemuzou, to az tak za tech 10-15 let budeme vedet jak to prozivaly.Muzu mluvit jen o sobe a ja se budu snazit, aby mela nadherne detstvi se vsim vsudy a aby byla na nas, jako rodice, hrda ![]()
Mmch, dlouhou dobu jsem žila v zahraničí. Tam by fakt nikoho nenapadlo říci ženě, které je 40, že je stará. Na cokoli.
@Capelucita píše:
Mmch, dlouhou dobu jsem žila v zahraničí. Tam by fakt nikoho nenapadlo říci ženě, které je 40, že je stará. Na cokoli.
Potvrzuji, ziju v Rakousku ![]()
@Haku píše:
To je pravda, deti nam to zatim rict nemuzou, to az tak za tech 10-15 let budeme vedet jak to prozivaly.Muzu mluvit jen o sobe a ja se budu snazit, aby mela nadherne detstvi se vsim vsudy a aby byla na nas, jako rodice, hrda
Budu držet palec, aby to tak bylo.
@Navli píše:
@Zazenitem Pokud vím, nikdo tu neuděluje rady, ale dává náhled ze strany dětí…snad o ty tu jde především. A žádná z mamin co tu jsou nemá 60 a víc let, aby Vám popravdě řekla, fakt na to občas nemám a dřu hubou zem… však píšeme, ve 40 to všechny zvládaj v pohodě.
Promiň, ale ani energie není jen o věku, já jsem třeba velmi akční člověk, není den, co bych proseděla doma. Moje děti mají úžasně pestrý život. A myslíš, že se změním? Že za deset let ze mě bude ženská, co jen sedí na gauči a vyhlíží konec života? Já myslím, že ne.
A samozřejmě na 100% souhlasím s Haku, že je ohromný rozdíl mezi tím žít se svým dítětem nebo příležitostně hlídat. Samozřejmě, že tím že s nimi žiju je můj život přizpůsobený jejim potřebám a tak to co já dělám ve čtyřiceti nebo padesáti beru jako normál a nezmáhá mě to tak, jako někoho, kdo na takový„záhul“ není zvyklý.
@hanka.br. píše:
Máme tedy plánování svých dětí postavit na tom, jestli moji stařičtí rodiče budou schopni mi s nimi pomáhat? Nějak nechápu obohacení celé rodiny - představuješ si snad, že mě bude zajímat, jestli je odvázaná taky švagrová?
v tom případě bych nemohla mít ani ty dvě první děti coby mladá matka, protože mí mladí rodiče mi ani tehdy nepomohli a nechtěli pomoct… ![]()
@Navli píše:
hele, ale četla jsem tu už mockrát právě od těch mladých dvacetiletých mamin, co tu dřou hubou o zem a nezvládají ani to své dítě zamlada… mám kámošku, je jí šestadvacet, maminka ji měla v 39 letech… a mají bezvadný vztah, někdy jsou spíš jak dvě sestry… a nevěřila bys tomu, ale nikdy ani ve škole neměla nějaké problémy, že by jí dávali najevo, že její matka je stará…
@hanka.br. píše:
Přijď nám to vyprávět, až to bude tvoje zkušenost. Pak si možná vyměníme i ta lidová rčení![]()
Jsem moc ráda, že si rozumíme a máme stejnou řeč. Krásný večer
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:19
@Haku píše:
Potvrzuji, ziju v Rakousku
Diskuzi jsem nečetla, ale přijde mi to takovéto hledání problému tam, kde není. Prostě člověk je v nějaké situaci, tak se jí přizpůsobí. Nehledě na to, jsme ženy, a tak víme, že když musíme, tak musíme. Když mi fakt nebylo dobře, tak pro mě bylo prioritní moje miminko a pak už jen přežít do dalšího dne. Teď už je mi líp a tak mám roupy a připravuju své druhy zdravé tělo (v rámci zkoumání proč to nejde mi našli pár nemocí) na další kolo.
Ale ten název? Fakt bych se měla cítit stará? A proč jako?
Osobně mám pocit, že když mi bylo 20, tak jsem byla mentálně starší, než jsem teď. Naštěstí jsem se z toho osvobodila, žila jsem strašně zajímavý život, pracovně jsem se dostala podle mě ke skleněnému stropu, cestovala jsem, znám bezva lidi na několika kontinentech a teď mám k tomu to moje malé skoro 80 cm velké štěstíčko. A jak to štěstíčko roste, tak máme doma čím dál tím víc štěstí.
![]()
Když mi bylo třicet, myslela jsem si, že už jsem strašně stará na třetí dítě. Ale nakonec se mi v 31 narodilo. Kde by mě napadlo, že budu mít ve 40 čtvrté. ![]()