Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musím se přidat, první dítě jsem měla v osmnacti, druhé ve dvaceti, třetí ve třiceti a ve třiceti osmi jsme s manželem uvažovali o miminku. On chtěl strašně moc, já už ani ne. Uvazovala jsem, co to udělá s mým pohodlím. Nakonec jsem do toho šla a ejhle! Dvojčata! Takze ve 39 se mi narodily. Těhotenství na první pokus, ukázkové a porod mi ve 38. týdnu vyvolávali. Rodila jsem přirozeně. Holky zdravé, šikovné. Jsem moc rada, ze je mám. Moji matce je 66 let a fyzičku by ji mohla závidět kdejaká dvacítka.
@Bauli A jeste neco, ja bych dite ve 45 taky nechtela.To by bylo i na me pozde ![]()
@hanka.br. píše:
@Bauli Tak jestli je tvojí mamce 45, pak dobře chápu, proč tady tak brojíš proti maminkám starším, než jsi ty, ačkoli se tě to vůbec netýká. Takže až v tom věku budeš, pak se můžeš přihlásit do diskuze se svým vlastním prožitkem. Mmch - vsadím se, že z tvé dcerky jsi utahaná taky!
Omyl, tady se nenosí jakýkoliv jiný názor jak má většina. To je ten problém.
Diskuze je od slova diskutovat a myslím si, že není nutné všechny názory, které se neztotožňují s mým takhle válcovat a označovat za blbosti.
Co víš, třeba zrovna tahle dvacítka má s tím mnohem větší zkušenost jak ty co máš dítě ve 40 letech a vůbec netušíš jak to budeš zvládt za pět, deset let.
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:46
Já měla první dítko v 36 a další v 38 letech, snažili jsme 5 let, proto tak pozdě. Občas ujíždí nervy, ale jinak je to v pohodě.
@Bauli píše:
@Regina Hero no vidíš, a já třeba vím, znám, bohužel, dost případů, kde věk rodičky byl příčinou některé z věcí, co sem jmenovala
Tak u nás evidentně plodnost dolů, jak tvrdíš nejde.
Já mám spíš pocit, že bych neměla problém otěhotnět snad i ve 45 letech
A co se týče regenerace po porodu, tak při prvním, to mi bylo 27 let jsem v porodnici trpěla hrozných 11 dní, při druhém, to mi bylo 38 let jsem v úterý večer porodila a v neděli ráno jsem byla doma.
Oba porody císařem, ten ve 38 jsem zvládla o 1000% lépe
Podívej se, já netvrdím, že mít dítě po třicítce, nebo dokonce čtyřicítce je, nebo spíš nemůže být rizikové, třeba já bych už do dalšího dítka nešla, i když mám „teprve“ těsně před čtyřicítkou. Ano a také občas přemýšlím, jaké to bude, až mě bude 5O a mojí malé 12
Ale každá z nás, která to mimičo ve starším věku máme, ho máme z nějakého důvodu. Proto vy z vás, které o tom nic nevíte by jste se měli zdržet hloupých komentářů. Sorry ![]()
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:52
@Navli píše:
Omyl, tady se nenosí jakýkoliv jiný názor jak má většina. To je ten problém.Diskuze je od slova sikutovat a myslím si, že není nutné všechny názory, které se neztotožňují s mým takhle válcovat a označovat za blbosti.
Co víš, třeba zrovna tahle dvacítka má s tím mnohem větší zkušenost jak ty co máš dítě ve 40 letech a vůbec netušíš jak to budeš zvládt za pět, deset let.
sikutovat neumím, ale neumím si představit, jak dvacítka může mít větší zkušenost s tím, jak bude čtyřicetiletá matka zvládat dítě za pět nebo deset let… že by ta dvacítka si tím už v těch pětačtyřiceti prošla? Že by šel čas pozpátku? No, v Arabele už něco takového proběhlo…
hmmm…
@Regina Hero píše:
sikutovat neumím, ale neumím si představit, jak dvacítka může mít větší zkušenost s tím, jak bude čtyřicetiletá matka zvládat dítě za pět nebo deset let… že by ta dvacítka si tím už v těch pětačtyřiceti prošla? Že by šel čas pozpátku? No, v Arabele už něco takového proběhlo…hmmm…
Ne, ale ta dvacítka si to klidně mohla prožít jaké dítě své mámy. A vtipný jí to třeba vůbec nepřijde.
Holky, ale zase nemusime byt na sebe hnusne
Preklepy se stanou kazdemu a vyposlechnout si jiny nazor bez emoci bychom mely umet at je nam 20 a nebo 40 ![]()
@Bauli píše:
@Navli já si prostě nezapamatuju, že musím být jenom sluníčková a souhlasit se vším, jinak sem označená pomalu za negramotnýho a nesvéprávnýho imbecila
Jo taky narážím a to jsem semka lezla s dobrým úmyslem.
@Haku píše:
Holky, ale zase nemusime byt na sebe hnusnePreklepy se stanou kazdemu a vyposlechnout si jiny nazor bez emoci bychom mely umet at je nam 20 a nebo 40
@Bauli píše:
@krtek7489 ale chápeš, že sem mamina, co má dítě pozdě a je z toho v prd.li, nezvládá, lituje a já nevím co, tak sem nenapíše?Protože ví, co by ji tu čekalo a stejně by vás to ani nezajímalo. Chcete číst, jak je to úžasné, skvělé, sluníčkové a všichni s chutí do toho
![]()
To neni pravda, my jen piseme, jak je to u nas, jak to prozivame my a to je rozdil
Ja uz cetla v jine diskuzi od jedne maminky, ze kdyby vedela, ze to nebude zvladat tak do toho nesla.Tak to citila ona. Proste kazdy jsme jiny, to musis taky uznat, ne ![]()
@Bauli píše:
@Navli já si prostě nezapamatuju, že musím být jenom sluníčková a souhlasit se vším, jinak sem označená pomalu za negramotnýho a nesvéprávnýho imbecila
Jestli se cítíš jako imbecil, je to tvůj problém, za toho tě tady nikdo neoznačil. Pokecala bych si s tebou ráda na toto téma, pokud bys měla o čem diskutovat, ale ty víš houby, co ti život přinese, jak se budeš cítit kolem 40, po čem budeš toužit a jaké budeš mít hodnoty. Abys mi ležela v žaludku, zas tolik se nefandi. Spíš jsi mi tak pro pobavení.