Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
345
17.2.14 21:43

Musím se přidat, první dítě jsem měla v osmnacti, druhé ve dvaceti, třetí ve třiceti a ve třiceti osmi jsme s manželem uvažovali o miminku. On chtěl strašně moc, já už ani ne. Uvazovala jsem, co to udělá s mým pohodlím. Nakonec jsem do toho šla a ejhle! Dvojčata! Takze ve 39 se mi narodily. Těhotenství na první pokus, ukázkové a porod mi ve 38. týdnu vyvolávali. Rodila jsem přirozeně. Holky zdravé, šikovné. Jsem moc rada, ze je mám. Moji matce je 66 let a fyzičku by ji mohla závidět kdejaká dvacítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
17.2.14 21:44

@Bauli A jeste neco, ja bych dite ve 45 taky nechtela.To by bylo i na me pozde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.2.14 21:45
@hanka.br. píše:
@Bauli Tak jestli je tvojí mamce 45, pak dobře chápu, proč tady tak brojíš proti maminkám starším, než jsi ty, ačkoli se tě to vůbec netýká. Takže až v tom věku budeš, pak se můžeš přihlásit do diskuze se svým vlastním prožitkem. Mmch - vsadím se, že z tvé dcerky jsi utahaná taky!

Omyl, tady se nenosí jakýkoliv jiný názor jak má většina. To je ten problém.

Diskuze je od slova diskutovat a myslím si, že není nutné všechny názory, které se neztotožňují s mým takhle válcovat a označovat za blbosti.

Co víš, třeba zrovna tahle dvacítka má s tím mnohem větší zkušenost jak ty co máš dítě ve 40 letech a vůbec netušíš jak to budeš zvládt za pět, deset let.

Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
17.2.14 21:45
8)

Příspěvek upraven 23.02.14 v 20:15

• Citovat
  • Upravit
1537
17.2.14 21:46

Já měla první dítko v 36 a další v 38 letech, snažili jsme 5 let, proto tak pozdě. Občas ujíždí nervy, ale jinak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
17.2.14 21:46
@Bauli píše:
@Regina Hero no vidíš, a já třeba vím, znám, bohužel, dost případů, kde věk rodičky byl příčinou některé z věcí, co sem jmenovala :nevim:

Tak u nás evidentně plodnost dolů, jak tvrdíš nejde. :) Já mám spíš pocit, že bych neměla problém otěhotnět snad i ve 45 letech :mrgreen: A co se týče regenerace po porodu, tak při prvním, to mi bylo 27 let jsem v porodnici trpěla hrozných 11 dní, při druhém, to mi bylo 38 let jsem v úterý večer porodila a v neděli ráno jsem byla doma. :pankac: Oba porody císařem, ten ve 38 jsem zvládla o 1000% lépe :palec: Podívej se, já netvrdím, že mít dítě po třicítce, nebo dokonce čtyřicítce je, nebo spíš nemůže být rizikové, třeba já bych už do dalšího dítka nešla, i když mám „teprve“ těsně před čtyřicítkou. Ano a také občas přemýšlím, jaké to bude, až mě bude 5O a mojí malé 12 :nevim: Ale každá z nás, která to mimičo ve starším věku máme, ho máme z nějakého důvodu. Proto vy z vás, které o tom nic nevíte by jste se měli zdržet hloupých komentářů. Sorry :nevim:

Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.2.14 21:47
@Navli píše:
Omyl, tady se nenosí jakýkoliv jiný názor jak má většina. To je ten problém.

Diskuze je od slova sikutovat a myslím si, že není nutné všechny názory, které se neztotožňují s mým takhle válcovat a označovat za blbosti.

Co víš, třeba zrovna tahle dvacítka má s tím mnohem větší zkušenost jak ty co máš dítě ve 40 letech a vůbec netušíš jak to budeš zvládt za pět, deset let.

sikutovat neumím, ale neumím si představit, jak dvacítka může mít větší zkušenost s tím, jak bude čtyřicetiletá matka zvládat dítě za pět nebo deset let… že by ta dvacítka si tím už v těch pětačtyřiceti prošla? Že by šel čas pozpátku? No, v Arabele už něco takového proběhlo… :think: hmmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
17.2.14 21:48
8)

Příspěvek upraven 23.02.14 v 20:14

• Citovat
  • Upravit
16631
17.2.14 21:49
@Regina Hero píše:
sikutovat neumím, ale neumím si představit, jak dvacítka může mít větší zkušenost s tím, jak bude čtyřicetiletá matka zvládat dítě za pět nebo deset let… že by ta dvacítka si tím už v těch pětačtyřiceti prošla? Že by šel čas pozpátku? No, v Arabele už něco takového proběhlo… :think: hmmm…

Ne, ale ta dvacítka si to klidně mohla prožít jaké dítě své mámy. A vtipný jí to třeba vůbec nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
17.2.14 21:50

Holky, ale zase nemusime byt na sebe hnusne :nevim: Preklepy se stanou kazdemu a vyposlechnout si jiny nazor bez emoci bychom mely umet at je nam 20 a nebo 40 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.2.14 21:50
@Bauli píše:
@Navli já si prostě nezapamatuju, že musím být jenom sluníčková a souhlasit se vším, jinak sem označená pomalu za negramotnýho a nesvéprávnýho imbecila :zed:

Jo taky narážím a to jsem semka lezla s dobrým úmyslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.2.14 21:51
@Haku píše:
Holky, ale zase nemusime byt na sebe hnusne :nevim: Preklepy se stanou kazdemu a vyposlechnout si jiny nazor bez emoci bychom mely umet at je nam 20 a nebo 40 ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
17.2.14 21:51
8)

Příspěvek upraven 23.02.14 v 20:14

• Citovat
  • Upravit
21911
17.2.14 21:53
@Bauli píše:
@krtek7489 ale chápeš, že sem mamina, co má dítě pozdě a je z toho v prd.li, nezvládá, lituje a já nevím co, tak sem nenapíše? :roll: Protože ví, co by ji tu čekalo a stejně by vás to ani nezajímalo. Chcete číst, jak je to úžasné, skvělé, sluníčkové a všichni s chutí do toho :potlesk: :nevim:

To neni pravda, my jen piseme, jak je to u nas, jak to prozivame my a to je rozdil ;) Ja uz cetla v jine diskuzi od jedne maminky, ze kdyby vedela, ze to nebude zvladat tak do toho nesla.Tak to citila ona. Proste kazdy jsme jiny, to musis taky uznat, ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
17.2.14 21:54
@Bauli píše:
@Navli já si prostě nezapamatuju, že musím být jenom sluníčková a souhlasit se vším, jinak sem označená pomalu za negramotnýho a nesvéprávnýho imbecila :zed:

Jestli se cítíš jako imbecil, je to tvůj problém, za toho tě tady nikdo neoznačil. Pokecala bych si s tebou ráda na toto téma, pokud bys měla o čem diskutovat, ale ty víš houby, co ti život přinese, jak se budeš cítit kolem 40, po čem budeš toužit a jaké budeš mít hodnoty. Abys mi ležela v žaludku, zas tolik se nefandi. Spíš jsi mi tak pro pobavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí