Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Muj jediny zdravotni problem jsou zada a to uz od 17 let, to jsem se mela rozhodnout uz tehdy nemit deti ![]()
A nevim jak se budu citit za 10 let, ale ted se citim hodne mlade ![]()
@Bauli píše:Čas neošálíš a gramatiku teprve ne!
Všechny se tady rozplíváte, jak je to úžasný, všechny ste strašně akční a plný sil, já vám to přeju, hlavně ať vám to dlouho vydrží, ale uvědomujete si i jaký sou rizika s těhotenstvím v pozdějším věku? Vyšší riziko postižení dítěte, plodnost jde dolů, riziko různých onemocnění u matky, horší regenerace po porodu,… Prostě čas neošálíte
@Bauli píše:
Všechny se tady rozplíváte, jak je to úžasný, všechny ste strašně akční a plný sil, já vám to přeju, hlavně ať vám to dlouho vydrží, ale uvědomujete si i jaký sou rizika s těhotenstvím v pozdějším věku? Vyšší riziko postižení dítěte, plodnost jde dolů, riziko různých onemocnění u matky, horší regenerace po porodu,… Prostě čas neošálíte
no vidíš, a já nechápu, o čem mluvíš… jo, a rozplýváme se, protože to tak je… je to fajn… děti jsou zdravé, těhotenství v pohodě, plodnost výborná, matka taky zdravá, po porodu čiperka… nebude to tím, že už to máme za sebou a můžeme to třeba i porovnat s těmi dvacítkami?
@Bauli asi jsem vyjimka, ale ja jsem byla po porodu zregenerovana uplne stejne jako po prvnim
A po druhe dokonce bez nastrihu
Nemela jsem ani tehotenskou cukrovku, a dle testu na mile vzdalenou moznost, ze by mohlo mit dite postizeni.Ani mi nedelali plodovku, pry je to v mem pripade zbytecne riziko, protoze sance na postizene dite byla temer nulova.
@Bauli píše:
No tak teď si mi to ale nandala!
Nebyl účel ti to nandat, ale koho ty chceš poučovat?
@Bauli píše:
@Regina Hero no vidíš, a já třeba vím, znám, bohužel, dost případů, kde věk rodičky byl příčinou některé z věcí, co sem jmenovala
no vidíš, a já ne… ale co mě tu udivuje nejvíc, tak jsou ty dvacetileté snažilky, co podstupují umělá oplodnění… a čtyřicetileté, co otěhotní bez problémů… je to prostě kus od kusu… jako vždy a všude…
@jariška Taky se přidám ke kladnému názoru, je mi 38 a mám skoro roční dcerku a to jako třetí dítě. Furt jsme s manželem váhali, zda mít ještě jedno, říkali jsme si, že tu bude jednou smutno až ty starší vylétnou z hnízda, načež pak selhal kondom a bylo jasno. Jsme šťastní, že se tak stalo. Malá nás neskutečně nabíjí, omládli jsme a věk si nepřipouštíme. Dnes se rodí čím dál později, tak mezi ty rodiče na schůzkách zapadneme
. Takže za mě, jsem ráda mamčou i v tomto věku, užívám si ji úplně jinak. Měla jsem teď sraz ze zdrávky a bylo nás tam v tomto věku 10 mamin miminek ![]()
@Regina Hero No kus od kusu to asi uplne neni, statistika mluvi jasne, ale pravda je, ze to je naprosto kazdyho vec jaky riziko a kdy chce podstoupit. Jasny je, ze dite jakkoliv staryho rodice bude s nejvetsi pravdepodobnosti rado, ze je na svete.
@Bauli Tak jestli je tvojí mamce 45, pak dobře chápu, proč tady tak brojíš proti maminkám starším, než jsi ty, ačkoli se tě to vůbec netýká. Takže až v tom věku budeš, pak se můžeš přihlásit do diskuze se svým vlastním prožitkem. Mmch - vsadím se, že z tvé dcerky jsi utahaná taky!
@Bauli píše:
Všechny se tady rozplýváte, jak je to úžasný, všechny ste strašně akční a plný sil, já vám to přeju, hlavně ať vám to dlouho vydrží, ale uvědomujete si i jaký sou rizika s těhotenstvím v pozdějším věku? Vyšší riziko postižení dítěte, plodnost jde dolů, riziko různých onemocnění u matky, horší regenerace po porodu,… Prostě čas neošálíte![]()
Pro Grammar Nazis opraveno
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:24
Tak ženská, co je unavená životem a bez energie už někde po třicítce si asi dítě v pozdějším věku nepořídí. Proto jsou asi ty starší maminky tak plné sil, protože jsou prostě takové ![]()
Já nevim, jestli jsem až taková vyjímka (děti v 35 a 38), těhotenství ukázkovější než kdejaká mladice, porody vcelku taky, děti zdravé, regenrace v pohodě a energie mám víc, než mnohé mladé matky v okolí. Je fakt, že my máme v rodině energické 70-níky, které by na běžkách uhnali půlku e-mimina, tak asi geny no…
Já se dokonce modlím, aby mi ta plodnost šla hodně rychle dolů, protože další dítě už nechci, stačí mi ty dvě… ![]()
Mít děti ve starším věku má své nevýhody a rizika, ale nějaké proti najdeš i v mladém věku.
@Bauli kazda z nas uznava i druhy nazor, ze ma proste kazda mince dve strany, ale ty si jedes porad to svoje ![]()
Nam to sice trvalo 8 let nez jsem otehotnela, nakonec nam dr poradil vitaminy, UTZ kontroloval mesicne ovulaci, ktera probihala temer na den stejne vzdycky a klaplo to a zadny Car jsem nepotrebovala ![]()
Moje sestra mela prvni ve 33 a druhe ve 35 a kdyby nebrala antiko tak je tehotna kazdy rok. Takze to je proste individualni. A problemy s otehotnenim maji i mlade holky a ne malo, dle zdejsich diskuzi snazilek ![]()
Tvy rodice to tak citi.O.K.Maji na to pravo, je to jejich zivot, jejich rozhodnuti.Jako u nas co jsme se rozhodly jinak ![]()