Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bauli píše:
Všechny se tady rozplýváte, jak je to úžasný, všechny ste strašně akční a plný sil, já vám to přeju, hlavně ať vám to dlouho vydrží, ale uvědomujete si i jaký sou rizika s těhotenstvím v pozdějším věku? Vyšší riziko postižení dítěte, plodnost jde dolů, riziko různých onemocnění u matky, horší regenerace po porodu,… Prostě čas neošálíte![]()
Pro Grammar Nazis opraveno
Příspěvek upraven 17.02.14 v 21:24
Kolik je ti let?
Měla jsem první ve 24, poslední ve 40. Žádný problém s otěhotněním, žádné komplikace v těhotenství, žádné komplikace po porodu, nevím. ![]()
@Haku píše:
Juuu, dvojcatka
O těch bych mohla jít někam diskutovat. Já je sice sama nemám, ale mám kamarádku, která je má, takže o nich vím vlastně dost. ![]()
Příspěvek upraven 17.02.14 v 22:14
@boball píše:
Ten zástupce nebo syn?
ten zástupce… případně si tam doplň jméno někoho, kdo se ti líbí… a pak odpověz…
@Regina Hero píše:
ten zástupce… případně si tam doplň jméno někoho, kdo se ti líbí… a pak odpověz…
Ty hele mně už na stará kolena vzrušuje víc takovej guláš se šesti. Ale jako mladej holce se mi líbil ten co hrál Herkula. Akorát při mé skleroze nevím už to jméno. No, jo ale bůh ví, jsestli už dneska netáhne nohu ![]()
@valkil píše:
no to teda.
Ti je 41???
A fotka je 20 let stará, co?
Ta je z poslednich Vanoc ![]()
@Bauli Takže je ti asi tak dvacet nebo dvacet pět? Vždyť o tom nic nevíš, zakladatelka snad chtěla zkušenosti, ne? Jak víš, jak se budeš cítit ve čtyřiceti? Kdo ví, možná si taky budeš pořizovat benjamínka. ![]()
@boball píše:
Ty hele mně už na stará kolena vzrušuje víc takovej guláš se šesti. Ale jako mladej holce se mi líbil ten co hrál Herkula. Akorát při mé skleroze nevím už to jméno. No, jo ale bůh ví, jsestli už dneska netáhne nohu
Přidávám se - dceru jsem porodila ve svých 37 letech. Nemám porovnání jako ostatní, které měly starší děti dřív. Ale myslím si, že to vše není o věku, ale o konkrétních rodičích, jejich způsobu života, zdraví… Někdo ve svých 30 vypadá a cítí se na 45.
Ještě k prarodičům - starší babička (starší) je velmi vitální, ale o vnoučata nejeví až takový zájem. Druhá babička dřív o svá starší vnoučata taky moc zájem nejevila (tím myslím nějaké hlídání, vyzvedávání ze školek, škol apod.), měla spoustu zájmů, cestovala. Teď po deseti letech (věkový rozdíl mezi vnoučaty) by se (pokud by nebylo velké vzdálenosti) s naší dcerou ráda vídala častěji, věnovala se jí.
Zkrátka NIC nelze paušalizovat.
@Bauli tak si dej gulášek se šesti a věnuj se mu a nás nech se věnovat dětičkám ![]()
@Cuarentena píše:
@Bauli Takže je ti asi tak dvacet nebo dvacet pět? Vždyť o tom nic nevíš, zakladatelka snad chtěla zkušenosti, ne? Jak víš, jak se budeš cítit ve čtyřiceti? Kdo ví, možná si taky budeš pořizovat benjamínka.
Přesně tak! @Bauli, vždycky jsou ty „jiné“ stránky.
@boball píše:
Ty hele mně už na stará kolena vzrušuje víc takovej guláš se šesti. Ale jako mladej holce se mi líbil ten co hrál Herkula. Akorát při mé skleroze nevím už to jméno. No, jo ale bůh ví, jsestli už dneska netáhne nohu