Maturita 2015

4239
25.10.14 18:55

Maturita 2015

Ahoj spolubojovnice :mavam:

holky, vím, že se to zdá asi ještě brzo, ale uteče to jako voda a myslím, že už teď je potřeba začít „makat“…
Tak se budeme podporovat, chlácholit, předávat cenný rady atd atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1168
25.10.14 19:06

Wau, teda ty si šikovná, tvojí motivaci bych potřebovala mít..:palec: Já řeším zásadně vše na poslední chvíli a pak z toho mám akorát nervy. :lol: Držím ti moc palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
25.10.14 19:13

@Ditta77 Tvoji motivaci bych chtela mit. Kdyz jsem v loni maturovala, tak jsem tam sla s 00 prd, a to vazne a taky to mam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
19.11.14 19:04

Také letos maturuji, a mám z toho strach. Letošní maturita z češtiny je na těžší úrovni. Chtěla bych se zeptat, zda nevíte o učebnici, která vás připraví na didaktické testy? :)Cvičím si je na internetu ale na letošní maturitě z češtiny budou otevřené otázky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.1.15 11:45

Lucko ahoj :mavam:
s tou učebnicí-popravdě vůbec nevim-lamarádka mi sice půjčila nějakou knížku-podívám se večer…za chvíli pelášim pro malou do školky a pak do školy…kamarádka maturovala loni…ta knížka má být příprva k maturitě..
Ale popravdě můj subjektivní názor je ten, že didakťáky z češtiny-nejsou z větší části vůbec o znalostech a dovednostech-ale o přirozené inteligenci, postřehu a logickém uvažování-prostě o tom, jaký máš pro češtinu „Cit“
O Vánocích tu byla moje ségruša, která maturovala předloni-letos maturuje její dcera-moje neteř-maturitu jsem probíraly a to samé o těch didakťácích řekla ona sam, dřív, než jsem to stihle říct já :mrgreen:
Takže to není jen můj pocit…

Prosímtě „otevřené otázky“ znamená co? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
13.1.15 12:30

@Ditta77 jedine co jsem se učila tak četbu, jinak sloh jsem se jen mrkla co je nutné dodržen u popisu, fejetonu atd..otevřené a uzavřené jedni jsou a, b, c a druhé jsou že musíš odpověd dopsat ( snad nevadí že radím mám maturitu 2roky za sebou )

• Citovat
  • Upravit
163
13.1.15 12:34

@Ditta77 :) No já už jsem v nervech teď :) když bys chtěla poslat jakekoliv témata :) na maturitu stačí napsat :) a pošlu mám je vypracované :).Jinak otevřené otázky jsou, že tam budeš psát například o jakého autora basní se jedná apodobně :/ ty minulé testy mě přišly v pohodě ale tyto jsou užtežší :/ ale da se na to naučit co se tyče literarních směru apodobně. Jinak koukni na stranky Statní maturita z češtiny a tam najdeš ilustrační test 2015 jak by měl vypadat na maturitě. :/ A abys to dala musíš mit 22 bodů což je v pohodě ale skoro za každou otázku je 1bod což v předchozích letech každá otázka byla za 2body :/… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.1.15 12:37
@Mi24 píše:
@Ditta77 jedine co jsem se učila tak četbu, jinak sloh jsem se jen mrkla co je nutné dodržen u popisu, fejetonu atd..otevřené a uzavřené jedni jsou a, b, c a druhé jsou že musíš odpověd dopsat ( snad nevadí že radím mám maturitu 2roky za sebou )

Mi to víš, že nevadí, že máš dva roky maturitu za sebou :kytka: každej postřeh, každá rada dobrá ;-)
Klidně piš, budem rády :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
13.1.15 12:45
@Ditta77 píše:
Mi to víš, že nevadí, že máš dva roky maturitu za sebou :kytka: každej postřeh, každá rada dobrá ;-)
Klidně piš, budem rády :kytka:

z čeho všeho maturuješ? já se češtinu učila den předem a u četby ještě ne všehno :D mě ta statní přišla lepší oproti tomu co říkali kamošky, které maturovali ještě z normalní matiky. V jeden den měli všechny předměty oproti tomu státní máš v jeden den češtinu o pár dnech pozdějí angličtinu atd.. nemusíš seu čit také kvanta učiva na jednou

• Citovat
  • Upravit
4239
13.1.15 12:47
@Lucie4B píše:
@Ditta77 :) No já už jsem v nervech teď :) když bys chtěla poslat jakekoliv témata :) na maturitu stačí napsat :) a pošlu mám je vypracované :).Jinak otevřené otázky jsou, že tam budeš psát například o jakého autora basní se jedná apodobně :/ ty minulé testy mě přišly v pohodě ale tyto jsou užtežší :/ ale da se na to naučit co se tyče literarních směru apodobně. Jinak koukni na stranky Statní maturita z češtiny a tam najdeš ilustrační test 2015 jak by měl vypadat na maturitě. :/ A abys to dala musíš mit 22 bodů což je v pohodě ale skoro za každou otázku je 1bod což v předchozích letech každá otázka byla za 2body :/… :kytka:

Luci máš pravdu-já už loni slyšela, že letos bude přísnější bodový hodnocení :roll:
No nervy máme všichni :hug: Já mám popravdě strach hlavně z jazyka-mám anglinu…A z takovýho didakťáku z čestiny jsem vůbec neměla strach-jenže ve škole jsem dělaly už dvakrát cvičně a já ačkoliv mi čeština nedělala problém, vždycky jsem bývala mezi nejlepšími ve třídě, jak na základce, tak na učňáku-tak to nedopedlo vůbec dobře 8o celá třída měla pětky a čtyřky 8o ale je fakt, že i sama učitelka říkala, že ten didakťák byl nějakej zkušební, kterej Cermat posílá jen učitelům a říkala, že byl těžkej…no ale to mě moc neuklidnilo…
Ty máš vypracovaný témata? 8o S prckem? Teda to jsi šikula-já mám jenom něco malinko…tak to bys byla moc hodná, kdybys mi něco mohla poslat…já se teda nejdřív budu snažit sama-ale určitě tě poprosím, když jsi mi to nabídla :hug:
Vypracované máš-myslíš tu literaturu?
Pelášim do školy-nakouknu večer…zatím ahoooooooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.1.15 12:49
@Mi24 píše:
z čeho všeho maturuješ? já se češtinu učila den předem a u četby ještě ne všehno :D mě ta statní přišla lepší oproti tomu co říkali kamošky, které maturovali ještě z normalní matiky. V jeden den měli všechny předměty oproti tomu státní máš v jeden den češtinu o pár dnech pozdějí angličtinu atd.. nemusíš seu čit také kvanta učiva na jednou

Mi..mám obor Podnikání-takže účto, ekonomika, okruhově právo, no a pak jazyk a čeština jako všici :mrgreen:
Se učila den předem??? :potlesk: :potlesk: :potlesk: To jsi dobrá-asi jsi kliďas viď…ono být relativně v klidu je dle mýho půlka úspěchu-nezmatkuješ, nemáš okna atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
13.1.15 13:06
@Ditta77 píše:
Mi..mám obor Podnikání-takže účto, ekonomika, okruhově právo, no a pak jazyk a čeština jako všici :mrgreen:
Se učila den předem??? :potlesk: :potlesk: :potlesk: To jsi dobrá-asi jsi kliďas viď…ono být relativně v klidu je dle mýho půlka úspěchu-nezmatkuješ, nemáš okna atd…

tak to klobouk dolů, obor na který bych jsem si já netroufla :potlesk:
právě že ne :D já se učila spíš na odborné předměty a na praxi, ale češtinu jsem kašlala, den předem četba a den před písemními z češtiny jsem šla na brigádu ( největší blbost, kterou jsem kdy udělala) naštěstí jsem písemné zvládla kdyby ne tak si to vyčítam po zbytek svého života.
Jinak testy co jsme dělali ve škole tak nám učitele davali vyšší maturitu at si zkusíme ten těžší. Taky jsem z něj měla špatné známky, celkově jsem měla z češtiny vždy 3 ve čtvrtaku dokonce se mi zdá že na výsvědčení i 4 ( nechtělo se mi řešít učivo školy, ale řešila jsem maturitu, takže co šlo na to jsem kašlala).
Dělali jsme taky přípouštěcí testy kdo měl víc jak jednu 5 nešel k maturitě.
Pak jsem ještě maturovala z matiky ( na angličtinu jsem si netroufla tak jsem makla v matice) a nervák jsem byla velký. Učitel mě nechtěl k maturitě pustit. Že bych jsem nemusela matiku dát, jak budu v nervách a i když umaturita byla rozdělena na víc dnu. Tak z důvodu že jsem měla z testech vyšší urovně 4 tak nechtěl. Ale nakonec pustil.
Ono j to o štěstí a o tom jak se člověk snaží během 4 let. U předmětu šolních tě učitele nepotopí když uvidí že se snažíš.
Já na maturitu vzpomínam jako na nejlepší čast roku ve škole

• Citovat
  • Upravit
163
13.1.15 22:16

@Ditta77 No mam to od sestřěnky, ktera loni maturovala :) tak když mě pošleš email určitě pošlu :) mam do literatury a taky do ajiny :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
14.1.15 22:13
Ahoj ahoj ahoj :mavam:
@Mi24 píše:
tak to klobouk dolů, obor na který bych jsem si já netroufla :potlesk:
právě že ne :D já se učila spíš na odborné předměty a na praxi, ale češtinu jsem kašlala, den předem četba a den před písemními z češtiny jsem šla na brigádu ( největší blbost, kterou jsem kdy udělala) naštěstí jsem písemné zvládla kdyby ne tak si to vyčítam po zbytek svého života.
Jinak testy co jsme dělali ve škole tak nám učitele davali vyšší maturitu at si zkusíme ten těžší. Taky jsem z něj měla špatné známky, celkově jsem měla z češtiny vždy 3 ve čtvrtaku dokonce se mi zdá že na výsvědčení i 4 ( nechtělo se mi řešít učivo školy, ale řešila jsem maturitu, takže co šlo na to jsem kašlala).
Dělali jsme taky přípouštěcí testy kdo měl víc jak jednu 5 nešel k maturitě.
Pak jsem ještě maturovala z matiky ( na angličtinu jsem si netroufla tak jsem makla v matice) a nervák jsem byla velký. Učitel mě nechtěl k maturitě pustit. Že bych jsem nemusela matiku dát, jak budu v nervách a i když umaturita byla rozdělena na víc dnu. Tak z důvodu že jsem měla z testech vyšší urovně 4 tak nechtěl. Ale nakonec pustil.
Ono j to o štěstí a o tom jak se člověk snaží během 4 let. U předmětu šolních tě učitele nepotopí když uvidí že se snažíš.
Já na maturitu vzpomínam jako na nejlepší čast roku ve škole

Mi na tom mým oboru vůbec nic není opravdu-dělá ho kde kdo :mrgreen:
Takže chápu dobře, že jsi udělala maturitu z matiky 8o 8o 8o no tak to zase smekám já tedy :potlesk:
Jinak ano souhlasím s tebou-je to hodně i o štěstí-hodně ;-)
tak říkáš, že na maturitu vzpomínáš jako na nejhezčí část?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
14.1.15 22:19
@Lucie4B píše:
@Ditta77 No mam to od sestřěnky, ktera loni maturovala :) tak když mě pošleš email určitě pošlu :) mam do literatury a taky do ajiny :) :kytka:

Lucko a z čeho ty vůbec maturuješ-máš matiku, nebo angličtinu, nějak jsem to nikde nepostřehla :think:
Jinak budeš opravdu moc hodná, když mi něco pošleš, já už bych ráda začala s vypracováváním-jenže my jsme od druháku dělali podnikatelskej záměr :roll: je to něco jako seminárka a musíme to na konci ledna odevzdat a to nám zabralo haldu času-všichni nadáváme jak špačci-protože ty jednotlivé úkoly nám učitelka kontroluje-stokrát vrací, takže to děláme zas a znova…ale je fakt, že ona sama říkala, že jí za to budem nenávidět :P ale jinak jí mám ráda…Tu svojí mailovku ti pošlu jako SZ…zatím papa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová