Maxi máma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
26.6.10 14:12

Moje svedkyne se snazi o ctvrte dite a jeji „kamaradka“ ji to rozmlouva, ze nebude mit dost penez, nezvlade to, bla bla bla
sama ma jen jedno dite, protoze by nemela dost penez, nezvladala to atd (pomineme-li ze je fakt prachata)..podle sebe se tedy ona (jednodetna) chova racionalne, zatimco moje svedkyne (tridetna) iracionalne. K me svedkyni se chova pomerne dost osklive a nepratelsky.
Sve svedkyni jsem rikala „neposlouchej ji, ona ti zavidi. sama by rada mela deti vic, ale boji se, zavidi ti, ze ty si na to troufnes. nepreje ti to“
Tady vidim napadnou podobnost.

Z pohledu jednodetne jsou 4 deti silenost, z pohledu tridetnych je asi silenost 14 deti.

Nikdo nerika, ze ji mate posilat nejake milodary, ze ji mate obdivovat ci litovat.
A klidne at ji deti odeberou, pokud budou zanedbavane.

Nicmene ona tolik deti ma a zvlada to a najde si i cas a penize na plastiku (asi). Me to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.10 14:14
Lesina píše:
Jen chci napsat, že ač mi není od pohledu sympatická, hezká je, to ano. Ale to s diskutovaným problémem nemá co dělat, ne?

Nebo je to tak, že hezké se odpustí, ale ošklivá se odsoudí? Tak to snad, doufám, není.

L.

Jinak řečeno, ptáš se, jestli se jí tu někteří zastáváme proto, že je hezká?
Ne, proto ne.
Ale závidím jí tu postavu :jazyk: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.6.10 14:15
radúna píše:
Holky, mně by jenom zajímalo, co je tedy ta „norma“? Co a kolik čeho je teda " normální"? A kdo o tom rozhoduje? Pro někoho je normální mít děti 2, pro někoho 3, pro někoho 14.
Zaplať Bůh, že jsme každý jiný a že ne každý máme jenom určitý počet dětí apod. Takové to předepisování, kolik dětí je normální mít, mi zavání chováním Číňanů.

To je zajímavá otázka…

Mám tři děti a vidím pozitiva i negativa na počtu nula, jedna, dvě a tři… Pro všechno si najdu argumenty pro i proti… S více dětmi nemám zkušenost, ale předpokládám, že to bude podobné.
Každopádně by měla mít rodina tolik dětí, kolik jim je schopná dát lásky a péče.

Tady jde o to, že osmimáma upřela dětem nejen otce (což mě nepobuřuje, dětí bez otce je a bude moc, sama nevím, jak bych se rozhodla, kdyby mi bylo kolik mi je teď a byla bych bezdětná single), jenže ona jim upřela i tu mámu… A navrch soukromí.
Je jedno, že děti žijí v rodině, když na ně není čas - na každé jedno z nich. Byla by zajímavá studie kolik z nich si bude v dospělosti na terapii ujasňovat kdo vlastně jsou.

Nepobuřovala by mě (proč taky) ani rodina, kde by bylo klidně dětí patnáct - narozené z lásky a ne jako nástroj sebezviditelnění matky. Naopak, mám k vícečetným rodinám obdiv a mírnou závist :)
Jen teda, několkrát jsem četla rozhovory s lidmi ze mnoha sourozenců - a většinou si sami přáli málo dětí - max 2 - protože jim chtěli dát víc pozornosti než kolik jí sami dostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.6.10 14:21
madi píše:
yenkee píše:
Zcela souhlasím s Mišou, :potlesk: Maximáma vypadá super, snaží se děti zaopatřit jak to jen jde a pečuje o ně a proto si myslím, že je vše OK.
No Yenkee, zas tak ok mi to nepřipadá. Sama přiznala, že upřednostňuje 3-4 mimina před ostatními, což mi ok tedy nepřijde :nevim:

Ale řekla pravdu, to že někoho uořednostnuje více neznamená, že ty další šidí a nemiluje!! V aktuální Betynce je zrovna článek na téma, milují své matky všechny své děti stejně!!?

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.6.10 14:23
Lesina píše:
radúna píše:
Holky, mně by jenom zajímalo, co je tedy ta „norma“? Co a kolik čeho je teda " normální"? A kdo o tom rozhoduje? Pro někoho je normální mít děti 2, pro někoho 3, pro někoho 14.
Zaplať Bůh, že jsme každý jiný a že ne každý máme jenom určitý počet dětí apod. Takové to předepisování, kolik dětí je normální mít, mi zavání chováním Číňanů.

To je zajímavá otázka…

Tady jde o to, že osmimáma upřela dětem nejen otce (což mě nepobuřuje, dětí bez otce je a bude moc, sama nevím, jak bych se rozhodla, kdyby mi bylo kolik mi je teď a byla bych bezdětná single), jenže ona jim upřela i tu mámu… A navrch soukromí.
Je jedno, že děti žijí v rodině, když na ně není čas - na každé jedno z nich. Byla by zajímavá studie kolik z nich si bude v dospělosti na terapii ujasňovat kdo vlastně jsou.

Lesino ona jim otce neupřela, říkala, že jejich otec se necítí na to aby ho znali a že až budou velké a zeptají se kdo je jejich táta a budou ho chtít poznat tak doufá, že se k nim neotočí zády. Ona jim otce neupřela, jen ten jejich otec nechce být otcem…

• Citovat
  • Upravit
12154
26.6.10 14:23
Lesina píše:
radúna píše:

To je zajímavá otázka…

Mám tři děti a vidím pozitiva i negativa na počtu nula, jedna, dvě a tři… Pro všechno si najdu argumenty pro i proti… S více dětmi nemám zkušenost, ale předpokládám, že to bude podobné.
Každopádně by měla mít rodina tolik dětí, kolik jim je schopná dát lásky a péče.

Nepobuřovala by mě (proč taky) ani rodina, kde by bylo klidně dětí patnáct - narozené z lásky a ne jako nástroj sebezviditelnění matky. Naopak, mám k vícečetným rodinám obdiv a mírnou závist :)
Jen teda, několkrát jsem četla rozhovory s lidmi s mnoha sourozenci - a většinou si sami přáli málo dětí - max 2 - protože jim chtěli dát víc pozornosti než kolik jí sami dostali.

Lesi, ve své podstatě máš taky kus pravdy, ale…
Když si vezmeš model rodinného života Američanů (a možná nejen jich) - tak většina dětí má stejně chůvu, au-pairku. A je fuk, jestli jich je 5, 10 nebo jen 2. Rodiče stejně z velké části fungují jen jako stroje vydělávající na živobytí, školy apod. To, že u nás je jiný model rodiny a jejího fungování nám přece nedává právo tu ženu jakkoliv soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.10 14:26

A to „zviditelňování“ nebo „oplodnění za účelem zviditlenění“, to je taky docela ožehavé. Do hlavy jí nikdo z nás nevidíme a nemůžeme vidět, jak to doopravdy je. To, že my to takhle vnímáme je taky druhá otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.6.10 14:31
Michaelakkk píše:
madi píše:
yenkee píše:
Zcela souhlasím s Mišou, :potlesk: Maximáma vypadá super, snaží se děti zaopatřit jak to jen jde a pečuje o ně a proto si myslím, že je vše OK.
No Yenkee, zas tak ok mi to nepřipadá. Sama přiznala, že upřednostňuje 3-4 mimina před ostatními, což mi ok tedy nepřijde :nevim:
Ale řekla pravdu, to že někoho uořednostnuje více neznamená, že ty další šidí a nemiluje!! V aktuální Betynce je zrovna článek na téma, milují své matky všechny své děti stejně!!?

To samozřejmě neznamená, že je nemá ráda, ale neříkej mi, že to ty děti časem, až trošku poporostou, nevycítí samy.

• Citovat
  • Upravit
9867
26.6.10 14:32
Michaelakkk píše:
Lesino ona jim otce neupřela, říkala, že jejich otec se necítí na to aby ho znali a že až budou velké a zeptají se kdo je jejich táta a budou ho chtít poznat tak doufá, že se k nim neotočí zády. Ona jim otce neupřela, jen ten jejich otec nechce být otcem…

:) Ty, hele a jaký je v tom rozdíl? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.6.10 14:34
Lesina píše:
Michaelakkk píše:
Lesino ona jim otce neupřela, říkala, že jejich otec se necítí na to aby ho znali a že až budou velké a zeptají se kdo je jejich táta a budou ho chtít poznat tak doufá, že se k nim neotočí zády. Ona jim otce neupřela, jen ten jejich otec nechce být otcem…

No rozdíl bych v tom viděla takovej, že kdyby jim chtěla upřít otce tak by ho zapřela i kdyby on měl zájem… :think: to že jim upřela otce tak to nevidím, spíš, se rozhodla, že nechce žít s chlapem…

• Citovat
  • Upravit
teresa20
26.6.10 14:36

Já si myslím, že je to celé o zodpovědnosti či nezodpovědnosti té maminky.

Za mě, kdyby se narodilo 14 dní manželskému páru nebo alespon dvojici, málokdo by se nad tím pozastavil. Nic na tom není, i já jsem psala, že z okolí takovou rodinu znám.
Pokud by se tolik dětí narodilo zaopatřené mamince, která vydělá jinak než prodejem fotek svých dětí do novin, asi by to taky nikoho moc nezajímalo.

Kdysi jsem viděla na Spektru dokument o mamince, která měla jedno větší děcko, už si přesně nepamatuju, kolem tří let, pak čtyřčata, která se zrovna učila chodit a čerstvá miminka, taky čtyřčata (jedno bohužel zemřelo). Ten dokument byl moc příjemný a rozhodně by nezpůsobil takovou vlnu reakcí :wink:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.6.10 14:36
madi píše:
Michaelakkk píše:
madi píše:
yenkee píše:
To samozřejmě neznamená, že je nemá ráda, ale neříkej mi, že to ty děti časem, až trošku poporostou, nevycítí samy.

Ano samozřejmě že to třeba vycítí samy, ale to může být i v rodinách co mají děti jen dvě nabo i 4, to nezáleží na tom, že těch dětí má 14… Tady jde jen o to, že ona je vidět, jí všichni řeší jak to má doma jak miluje své děti apod… Ale co takhle rodiny, o kterých se nemluví, ty obyčejné. my přece nemůžeme vědět jak to každá ženká má se svými dětmi doopravdy, myslím, že jen tak někdo by se nepřiznal, že upřednostnuje jedno dítě před druhým…

• Citovat
  • Upravit
teresa20
26.6.10 14:38

Holky, já v tom žádný rozdíl nevidím, za mě jim otce upřela, když už dopředu věděla, že dotyčný otcem být nechce :nevim: Tak jako tak ho v tuto chvíli nemají.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.6.10 14:40
madi píše:
Holky, já v tom žádný rozdíl nevidím, za mě jim otce upřela, když už dopředu věděla, že dotyčný otcem být nechce :nevim: Tak jako tak ho v tuto chvíli nemají.

Ale i bez otce to jde!!! To, že je pro mnohé zvás otec autoritou a výchovnou rukou v rodině, ten kdo si s dětmi hraje jezdí s nimi na výlety… Tak to máte štěstí, ne každý chlap je takový já mám 2 otce vlastního a nevlastního a nezajímá se o mě ani jeden!! Tak nevím co je pak lepší vědět, že tátu nemám a nebo fakt, že mám dva a oba na mě pečou?

• Citovat
  • Upravit
9867
26.6.10 14:42
Michaelakkk píše:
Lesina píše:
Michaelakkk píše:
No rozdíl bych v tom viděla takovej, že kdyby jim chtěla upřít otce tak by ho zapřela i kdyby on měl zájem… :think: to že jim upřela otce tak to nevidím, spíš, se rozhodla, že nechce žít s chlapem…

To by upřela otci děti. Já mluvím o tom, že upřela otce dětem…
Prosím, to neber jako rýpnutí, ale jako technickou poznámku, které jsem neodolala a za kterou se předem omlouvám. Rozhodně nechci vyvolat diskusi.

Nicméně z pohledu těch dětí je to jedno - prostě nemají tátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí