Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boball píše:
@Karleon Jako,že si lékárník říká, tak tahle taky to dělá?
No asi tak nějak
A to mám dvě děti… ![]()
@Karleon píše:
Téma menstruace mi nevadí, beru to jako součást svého ženství, známku plodnosti. Ale koupit si těhotenský test mi vadí, to je pro mě přiznání, že mám sex
@Karleon píše:
No asi tak nějakA to mám dvě děti…
Tak já tě chápu i když by mne to ani nenapadlo. Nicméně mně je zase nepříjemná představa sexu mých rodičů i dětí, ačkoliv s nimi o tom normálně hovořím, přímo toto téma nevyhledávám.
@RadkaCh píše:
No, s tím už je to trochu horší. U koupě kondomů jsem byla jednou a zrovna příjemně mi nebyloU toho těhotenskýho testu taky ženská neví, jestli na ni budou koukat jako, že se bude radovat nebo jestli ji někdo zbouchnul
Ja sem ho kupovala 2× a vzdy sem se citila blbe
i kdyz deti byly planovane :edit samozrejme tehotensky test ne kondomy ![]()
Příspěvek upraven 24.07.15 v 16:41
@Krasavicaa Taky jsem ze 3 holek. Prostě domácnost s tolika ženskýma nemůže mít menses jako tabu ![]()
Nám vložky chodil kupovat i táta, když šel na nákup ![]()
@boball píše:
Tak já tě chápu i když by mne to ani nenapadlo. Nicméně mně je zase nepříjemná představa sexu mých rodičů i dětí, ačkoliv s nimi o tom normálně hovořím, přímo toto téma nevyhledávám.
No to je pro mě téma fakt nepříjemný. Čím jsem starší, tím víc o tom mamka mluví (i když to teda nesouvisí s mým věkem) a já na to nedokážu nijak reagovat
![]()
@Plomba píše:
@Krasavicaa Taky jsem ze 3 holek. Prostě domácnost s tolika ženskýma nemůže mít menses jako tabu
Nám vložky chodil kupovat i táta, když šel na nákup
My otce povýšily
Párkrát nám dokonce byl v lékárně i pro HA
![]()
@boball píše:
Přesně, sex rodičů pro mě také není ideální téma
.
@Ondrášovka.N píše:
Ja sem ho kupovala 2× a vzdy sem se citila blbei kdyz deti byly planovane :edit samozrejme tehotensky test ne kondomy
Příspěvek upraven 24.07.15 v 16:41
To jsem pochopila i bez editu ![]()
No já jsem jednou byla kupovat neplánovaně, to jako jo.
U syna to bylo plánovaný a teď chceme druhé a to je mi trapný už jít do lékárny, protože mi ty cykly začaly nějak blbnout a já už nevím, kdy mám zpoždění a kdy ne, tak ho kupuju celkem často. Tak si říkám, že si mě beztak v tý lékárně musí pamatovat a myslet si o mě, že jsem nána, co neumí souložit
No naštěstí už s tím končím ![]()
@zralokyne Menstruace je normální. U nás jsme o ní mluvili otevřeně (někdy až moc
, třeba když jsem to dostala prvně a mamka běžela zvonit na sousedku „že už jsem teda taky ženská“
)
A s kamarádkama to probíráme běžně. Je to stejné koverzační téma jako děti a chlapi ![]()
Jsem také z rodiny, kde se o ničem takovém nemluvilo. Dětem se snažím říkat vše otevřeně, ale jsou to pro mě perné chvilky, když mi synáčci znenadání napochodují na toaletu a ptají se, co a na co je ta věc (vložka tapon), popřípadě mě přepadnou při zavádění tamponu nebo si všimnou krve při splachování… Oni jsou mi pořád v patách a mají talent vystihnout „správný“ čas… Nikdy nezapomenu na zkoumavý pohled malého, jak se sehnul, aby na vlastní oči viděl, kam zmizel ten tampon..
![]()
Takže ač jsem dost stydlivá, informuji je o všem, co je zajímá. Uf. ![]()
@Levandule121 Mého syna pohoršilo, že já si klidně na noc beru plínku a on nesmí. Tak jsem mu musela říct jak to s tou vložkou je. A já to taky budu mít ptá se. A já na to ne nebudeš, to mají jen holky. Tvoje sestry a já. Táta a ty ne. A on na to to jste tedy chudáci
když vám teče krev.