Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoooj, jsem na chvíli zpátky, za chvilku vyrážíme na oslavičku…
mouk: aspon mas rozbehnute na vsetky smery, ze to budete riesit. neviem ako lekari u vas, ale v BA som sa „tesila“ na spravu z histologie, ze tam nieco zistia, ale nic tam nebolo, ziadne hodnoty, ziadny dovod. aj mi viaceri povedali,ze nech sa nespolieham na histologiu.
tiez by som chcela mm navrhnut spermiogram, no ale to uz bude mat totalne pocit, ze ho mam len na oplodnenie… neviem, ci to u neho prejde.
a skusim si tiez skocit na hematologiu a este mi slubil obvodny,ze mi urobi pre istotu testy na toxoplazmozu…
albi:
no ja ked som dr. povedala ze na hematologii mi nic nezistili po prvom MA a to som bola tento rok asi v marci, tak povedala ze menit by sa to nemalo, ale ked uz som tam objednana tak pojdem.
no a so snazenim tak skoro nepocitam, chcem si oddychnut od stresov a strachu a nabrat dalsie sily. a uvidime podla tych vysledkov. radsej sa budem venovat domceku nech ho rychlo dokoncime a byvame. dnes nam zacali montovat interierove dvere, prave sme vybrali klucky ![]()
momu: vysvetli mm ze aj spermiogram moze odhalit pricinu potratu ale aj nemusi to je asi ako vsetky tie vysetrenia. ja som to svojmu tak vysvetlila a neprotestoval
mouku fiiiha, uz mate interierove dvere? Jeej, tak to uz o chvilu stahujete! Trosicku zavidim, my este len robime strechu
![]()
albi: nam sa strechu nastastie podarilo vymenit minuly rok, tento rok by sme tam mali potopu, stara by to neprezila ![]()
jodi:
nejak som v poho trochu sa mi ulavilo, len sa sama seba pytam ci som normalna ![]()
mouku, mas moj obdiv. ani si nepripustaj, ze kedy to na teba dolahne. drzim palce nech nedolahne. ber na tom tie pozitiva. nic v nasich zivotoch sa nedeje len tak bez priciny a dovodu. ja si myslim, ze cele toto sa stalo preto, aby sa zacala hladat pricina problemu. po prvom potrate sa v nasom zdravotnictve velke halo nezvykne diat. po druhom a tretom, to uz lekari zacnu riesit.
mozno nie je v poriadku nieco v tvojom tele, co by sposobilo, ze by si mohla prist o babatko v pokrocilejsom stadiu, co by bolo psychicky velmi zle, a aj nebezpecne a rizikove pre tvoje zdravie.
otehotniet u vas problem evidetne nebude, ale problem bude, aby bol domcek pre babatko v tvojom brusku dostatocne silny aby ho dokazal na tych 9 mesiacov „prezimovat“.
mouku jaj, tak vy rekonstrujete? My staviame, ale povodne sme chceli kupit starsi domcek a rekonstruovat. Uz sme mali aj vyhliadnuty, ale nam ho vyfukli pred nosom. Ale vsak nevadi. A uz v tom domceku aj byvate? Kedy planujete stahovanie?
Moukusko ahojky,myslela jsem na tebe a je dobře,že to tak zvládáš,si strašně silná,já tu už dva dny bulím kvuli hovadině a ty si takhle silná
![]()
acko: no kiez by sa prislo na pricinu a odstranili sme ju, lebo len tak za kazdym skusat nema vyznam. a zmenila som toho dr. a tato nova si da zalezat, verim jej.
Moukus na tu endokrinologii si určitě zajdi,zrovna včera mi našli něco,co prý muže zpusobit ranné potraty,hned jsem si na tebe vzpoměla,že jestli si tam někdy už byla
![]()
natulka:
ved som nakatala mm aby vam tu napisal, aj ja som myslela na vas aj na teba ![]()
no snazim sa, viacej hotovy je z toho moj oco, on velmi zle znasa take veci.
albi: dobre ste urobili ze od zakladov novy staviate, ja by som este raz nesla do toho. byvame zatial u mojich rodicov, stahovat neviem hadam toho roku to vyjde konecne ![]()
natul: ja som pravidelne sledovana na endokrinologii a zatial som mala vzdy vysledky OK tak neberiem ziadne lieky, tak neviem
buduci tyzden som mala prist na krv, pojdem ale uz nie ako tehula