Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já, když se opiju, začnu trpět zostřeným viděním, což mě nutí uklízet. ![]()
@Velryba černá píše: Více
Alkohol ti zostřuje vidění, jo? Nebývá to naopak?
Nevím, co za látku by u mne osobně způsobilo chtíč po úklidu ![]()
@sirikit píše: Více
Dík za upozornění, píšu, že s tím teprve začínám ![]()
Ale když někdo píše, že láska je jen to prvotní blafnutí, když se ti nastartují hormony. A to ostatní po odeznění je jen nějaké přežívání. Tak když víš, že je to blábol, a láska po odeznění hormonů existuje. Tak k tomu napíšeš svoje. Je to snad špatně?
@Honza 12 píše: Více
Nevíš, každý vnímá jinak. Pro někoho to už třeba potom láska není a žádná odborná definice na to nemá vliv.
@libuse13 píše: Více
Já to nikdy nepoužila, ale zase vím, jak se jmenuje spánkový hormon. ![]()
Já nevím, že máš potřebu to těm lidem furt vyvracet. ![]()
Každý logicky vychází z toho, co zná. Takže pokud se k žádné lásce cojávim po pěti plus letech nikdy nepropracoval žádném ze dvou svých vztahů, trvajích víc než 5 let, snadno zevšeobecní, že láska po pěti + letech vztahu neexistuje, nebo je to zvyk.
Případně žije v dlouholetém vyčpělém vztahu, a je mu jasné, že dlouholeté vztahy jsou vyčpělé všude.
Zevšeobecňování vlastní zkušenosti je přirozená vlastnost lidského mozku, protože mozek nenapadne, že má nepočetný referenční vzorek a pokud on něco nezažil, neznamená to, že to neexistuje.
To klidně může být. Ale pak asi nezažije tu nadstavbu toho, co pak obvykle následuje a bude o to ochuzen.
To je dobře, příště nemusím ani použít Google, stačí napsat do diskuze a hned budu vědět ![]()
Nebo ochuzen nebude, necítí to tak. Každý dle svého.
Jenže já se nikomu neposmívám. Nevadí mě, jak to kdo má. Život je pestrý. Já jsem dost tolerantní. Ale když se někdo naváží a zesměšňuje ostatní, že nic po motýlkách není. A že jste max kamarádi. Tak klidně znova napíšu.