Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adull píše: Více
Ne, není to slanina, je to špek, ale takové prkotiny jdou mimo mě, tudíž jsem si musel nechat poradit od AI, jaký rozdíl je mezi špekem a slaninou.
![]()
Vidím, že v kuchyni se (ne)vyznáš stejně jako já, takže pro Tvou informací:
![]()
Sádlo je čistý vyškvařený nebo syrový tuk, špek je solené/uzené hřbetní sádlo bez masa a slanina je solený/uzený bůček s proužky masa. Sádlo se používá na vaření a pečení, špek na špikování či smažení a slanina (vč. anglické) na přímou konzumaci nebo vaření.
Zde je podrobný rozdíl:
Sádlo (vepřové):
Co to je: Čistý tuk (hřbetní nebo vnitřní).
Zpracování: Syrové nebo vyškvařené na tuk.
Použití: Ideální na smažení, pečení, do těsta nebo na chleba.
Špek:
Co to je: Pevné hřbetní sádlo, které je solené a uzené.
Vzhled: Bílá až narůžovělá hmota bez svaloviny (masa), často s kůží.
Použití: Špikování masa, na špekáčky, do omáček, na smažení na kostičky.
Slanina:
Co to je: Zpracovaný vepřový bůček, plec nebo bok.
Vzhled: Charakteristické střídání vrstev tuku a masa.
Zpracování: Solená, uzená, sušená nebo vařená.
Použití: Snídaně, teplá kuchyně, slané pečivo (anglická slanina je masitější).
Klíčové rozdíly: Špek neobsahuje maso a je z hřbetu, zatímco slanina obsahuje maso a je z břišní části (bůčku). Sádlo je čistý tuk bez uzení.
Slanina versus špek. Víte, v čem se liší a na co je použít?
Příspěvek upraven 18.04.26 v 21:21
Tak ja nepovazuju kazdyho chlapa za sexualniho maniaka, co potrebuje porad neco piglovat…
V dnesni dobe a od urciteho veku, jsou na sex mozna vic zeny
S Ex nevim, jak to maji…kazdopadne to, ze mu cas od casu dela sceny, jak sam pise, moc nevypovida o tom, ze by spolu uz nic nemeli
Asi to jen nebude tak casto…a dobre, chapu, nekdo to holt potrebuje denne, u Helmuta mi to tak teda neprijde, ten neni zase tak vykonnej, ale spis si tim neco dokazuje…kazdopadne to, co dela, je neslucitelne se vztahem se mnou
Takze vyreseno.
@Luxusnixicht píše: Více
No a dáš konečně šanci i tomu v křoví u benzinky, ať neumře jako panic?
![]()
" Tchýně je trochu pověrčivá. Nechala si dům zajistit proti temným silám. A teď se nemůže dostat domů…"
![]()
Tak bacha.
Příspěvek upraven 18.04.26 v 21:48
@jege píše: Více
Tuhle se řešily květinky v nějakým vláknu s adminama, a někdo tam trefně napsal, že všecky zdejší kytky jsou bezvýznamnej připosranej plevel, a jako k takovým k nim přistupuje, a já tento názor plně sdílím.
Tradičně jsem maximálně podezřívavá k jakémukoli nováčkovi, dokud si na něj na základě jeho kontinuálních příspěvků postupně nevytvořím názor, a 99% anonymů odignorovávám, protože 99% anonymů je totál neodůvodněných.
Pokud se někdo bojí psát pod svým anonymním profilem, svůj čas mu prostě nevěnuju.
Diky Pírko za tapetu. ![]()
A ano rozdíl mezi slaninou a špekem znám ale ty už legraci asi ne ![]()
A. mimochodem špek=hřbetní sádlo…takze sádlo, ryby a houby😂..nevim co se ti nezdá : ![]()
Sádlo: chybí důležitá oblast: pomazánky a nádivky, pemikam. ![]()
@marin píše: Více
To primo ne…ale jsou to porad ty stejne indicie, v tom urcitem miste…a casove udaje tam moc nesedi…plus dalsi nesrovnalosti…kdyz se nekdo 2 hodiny nepodiva na telefon, asi to neni proto, ze sel pro Kebab
To bych naopak predpokladala, ze se bude nudit, nez mu to pripravi napriklad
Nedavno v tom stejnem miste, byl zase udajne zcela nahodne se 3 kolegy na pivu a veceri…a kdyz jsme se o tom bavili o tyden pozdeji, uz to byli jen dva kolegove
To je tak, kdyz si clovek nepamatuje, co rekl ![]()
Když potřebuješ k životu sex, tak jsi sexuální maniak?
🤦🏼♀️…je to potřeba jako každá jiná…dle tvých kritérií jsem asi teda sexuální maniak
![]()
Zatím je to jeste krátce…par dni…vyřešené to bude az za delší dobu, pokud vydržíš, coz držím palce…
Příspěvek upraven 18.04.26 v 21:59
Ticho! Pravidlo č. 1: Chlap má vždy pravdu! Pravidlo č. 2: Pokud ji náhodou nemá, řiť se pravidlem č. 1!
![]()
Vcera ho bohuzel odchytil spolek pro ochranu zvirat
A pry pujde do zoo ![]()
Nějaký vlk se teď ze zoo podhrabal. ![]()