Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arturie píše: Více
Nápodobně, nápodobně.
Akorát já jsem zabedněnější, takže mi definitivní řešení trvalo dýl. ![]()
@sirikit píše: Více
Mit tenhle rozum ve 20. To si asi rika hodne zenskejch…
@marin píše: Více
Pokud jsme u vody, tak právě tady si myslím, že je riziko menší než u HA a už vůbec než u detergentů.
A samozřejmě věk prvního těhotenství hraje roli. A musím říct, že si lidi neuvědomují, že dvojí. Jednak přirozeným stárnutím a pak tím, o čem se bavíme, kumulaci expozice nepříznivych faktorů v čase - tedy třeba těch saponátů. ![]()
To se skoro nediskutuje. ![]()
@M_Vladim píše: Více
O tomhle není pochyb, proto se přece ženám radí mít děti co nejdříve, jsou i horší mutageny než jen znečistěná voda. HA je ale svinstvo, to jediné jsem ti chtěla říct
a o opaku jsi mě nepřesvědčil.
@Arturie píše: Více
A teď moje lety nabyté zkušenosti odnáší chudák Myšák. ![]()
Občas má taky špatný den, jako každej, a já, místo, co bych se spořádaně trápila, blbě spala a zpytovala svědomí, jak býti ve vztahu ještě lepším člověkem
, zvednu telefon a volám kámošovi truhlářovi, jestli mě s tou postelí na mojí chalupě nezasklil, a domlouváme srázek k dotažení rekonstrukce ložnice v přízemí. ![]()
Funguje to jako kouzelný prsten.
@Luxusnixicht píše: Více
Rozhodně je skupina, které to nemohou a i skupina, pro které to představuje významné zdravotní riziko.
No a pak je skupina, kde si doktor nenajde tu práci najít tu HA, která sedne.
A jistě, jsou i ty, co jim první volba nesedne, přečtou si negativní vyjádření na webu a dál už zkoušet nechtějí. To se taky dá pochopit.
Ty, které žádný problém nemají si pochopitelně na webu nestěžují a je třeba říct, že těch je větší část. ![]()
U mladých holek si ten doktor tu práci nedá prakticky nikdy, nic jim v patnácti není a ony berou hormony, aby mohl přítel vyvrcholit dovnitř
a riskují zdraví, těch které to reálně potřebují kvůli zdravotním problémům je minimum. Tyhle svinstva ve většině případů nejsou vůbec potřeba a to procento žen, které s tím mají velmi špatnou zkušenost je vysoké.
@sirikit píše: Více
Ta zadní vrátka fungují. Když je ženská na chlapovi závislá, on si začne časem vyskakovat. A visa versa.
@Anonymní píše: Více
Ono zase mít furt ovulaci a menstruaci taky nic není zdravého, ženské tělo k tomu až tak určené není. Spíš se evolučně počítalo s tím, že žena má být pořád těhotná, nebo kojit. Ostatně rakovina vaječníků je prisuzovana nadměrné funkci vaječníků a rizikové faktory jsou právě absence porodů a neustálá ovulace. A jako mírná prevence je doporučována HA, popřípadě bylo zjištěno, že tlumení ovulace snižuje potenciální rakovinu vaječníků.
@Luxusnixicht píše: Více
Clovek by mel predevsim chranit sam sebe…proto si i najit nekoho komu v tom muze verit, kdo nesuka s kazdym na potkani bez kondomu.
Osobně na nízkosložkovou HA nedám dopustit, nebýt ní, mám jednak deset děcek jako babička, problém s otěhotněním jsem nikdy neměla a jednou jsem otěhotněla i přes tělísko, uvolňující nějaké ty kationty či co mědi.
![]()
To nechceš.
Tím jsme se s tělískem rozloučili, nechala jsem si napsat HA a spokojenost maximální, při své organizovanosti jsem pilulku nikdy nezapomněla.
Akorát jsem užasla, když jsem někdy v 52 přestala brát, jak se mi strmě zvýšila chuť na sex.
A to jsem fakt nikdy neměla pocit, že bych byla i jen náznakem frigidní.
Bojím se pomyslet, jak bych vyváděla, kdybych ten Lyndinette tenkrát nebrala.
![]()
Mimochodem po vysazení mi k mému překvapení znovu najel pravidelný cyklík, a setrval se mnou do cca 56. ![]()
Já bych tu HA úplně nedémonizovala. Má to svoje rizika, ale i svoje dost pozitivní stránky.
@Anonymní píše: Více
Mě se tedy nelíbí slovo „svinstvo“. Je velmi expresivní a pokud tedy mluvíme o nějakém objektivním, vědeckém, přístupu, tak tam nemá co dělat.
Speciálně ve vztahu k tomu, že HA je prokazatelně výrazným benefitem pro obrovskou skupinu lidí, samozřejmě především žen.
Ale zato to slovo může negativně ovlivňovat celou diskuzi o věci.
Příspěvek upraven 07.06.26 v 10:27