Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řeknu ti v úterý ![]()
Oficiálně se schopnost spermií opodnit vajíčko udává 48 hodin (neplést s životností, ta je o dost delší), ale pro početí holčičky se doporučuje sex 2-3 dny před ovulací
Taky na to spoléhám ![]()
Myslím že tu byla diskuse sex 4 dny před ovulací a přihlásilo se dost holčin co jim to vyšlo, takže držím palce ![]()
Určitě to jde. My jsme měli sex tři dny před ovulací a podařilo se. A máme z toho holčičku ![]()
Díky moc, holky, za naději:-))a tfuj tfuj, Meredit, ať nám to vyjde!!!
Tak jsme to zkouseli my a ted je z toho 14-ti denni chlapecek
. Takze hodne stesti
.
Ahojky holky, nevíte jak to dopadlo se zakladatelkou?? Já mám podobný „dotaz“ proto nechci zakládat novou diskuzi.
S přítelem se snažíme o mimi od září, ale jelikož z důvodu časového - přítel je časově vytížen, tudíž mít sex v den ovulky ( v půlce cyklu ) se nám nedaří zkorigovat.
Já mám cyklus - 26 dní… ovulku tedy CCA 13. den…
Nám se podařil sex 4 a 3 dny před případnou OVU…
Jaká je možnost že by to vyšlo??? ![]()
Někdo s vlastní zkušenosti? ![]()
Já spoléhala (resp. muž spoléhal), že tři dny před ovulací je to ještě relativně bezpečné a najednou se ovulace o den přiblížila (za spousty let se to ještě nestalo) a už mám necelé tři týdny do termínu
.
@Milli a jak si věděla kdy a jak máš OVUlku? Měřila si teplotu, z testů, nebo prostě v půlce cyklu?
@Majacz píše:
Ahojky holky, nevíte jak to dopadlo se zakladatelkou?? Já mám podobný „dotaz“ proto nechci zakládat novou diskuzi.S přítelem se snažíme o mimi od září, ale jelikož z důvodu časového - přítel je časově vytížen, tudíž mít sex v den ovulky ( v půlce cyklu ) se nám nedaří zkorigovat.
Já mám cyklus - 26 dní… ovulku tedy CCA 13. den…
Nám se podařil sex 4 a 3 dny před případnou OVU…
Jaká je možnost že by to vyšlo???
Někdo s vlastní zkušenosti?
ovulace ale není v půlce cyklu, ale cca 14 dní před menstruací, což vychází na půlku v případě 28 dní dlouhého cyklu. U tebe může být ovu klidně i dřív, když máš cyklus krátký
Pokud neměříš BT nebo jinak nesleduješ ovulaci, tak si nemůžeš být jistá, kdy opravdu je…
@Majacz možnost je docela solidní, záleží na odolnosti spermií, na kvalitě tvého vnitřního prostředí…my máme z podobné události mladšího synka. Ovu jsem měla potvrzenou měřením BT (+sledovala jsem hlen a čípek).
Já jsem si měřila BT asi rok zpět když jsme o tom začali mluvit.. jenže to jsem mívala ještě cyklus 28 dní, teď už delší dobu mám 25-26 dní… Tak mě to jen zajímalo jak to s tím je… jestli někdo ví kdy má OVU a těhu má ze sexu PŘED ovulkou ![]()
My jsme takhle „úmyslně“ s manželem dělali holčičku.
Říká se, že holčičí spermie jsou pomalejší, ale dýl vydrží a klučičí naopak rychlé, ale brzy umírají. Jelikož už doma chlapečka máme (vždycky jsem si strašně přála syna), řekli jsme si ze srandy, že to zkusíme. takže poslední sex jsme měli 2 dny před ovulkou. Vyšlo to hned napoprvé a skutečně čekáme holčičku.
Ale jestli je to náhoda, těžko říct, měli jsme zkrátka štěstí. ![]()
@yvonečka
gratuluju…
kéž by nám to taky vyšlo… holčička, nebo kluk, je to fuk ![]()
@Majacz píše:
Já jsem si měřila BT asi rok zpět když jsme o tom začali mluvit.. jenže to jsem mívala ještě cyklus 28 dní, teď už delší dobu mám 25-26 dní… Tak mě to jen zajímalo jak to s tím je… jestli někdo ví kdy má OVU a těhu má ze sexu PŘED ovulkou
já osobně sice ne, ale co jsem četla za celou dobu mého působění na e-miminu, tak takových je velká spousta
Prý je 1-2 dny před ovulací větší pravděpodobnost otěhotnět, než v den ovulace, spermiím to taky chvíli do vejcovodu trvá
Ahoj snažilky! Jaká je šance otěhotnění tři dny před ovulací? Nemáte některá z vás zkušenost? Manžel je díky práci často pryč, tak to při ovulaci těžko zmákneme
ach jo.