Miminka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
919
30.5.11 11:59

Lucí přesně tak…mě u prvního porodu voda praskla sama a do narození to bylo 3 hodiny…ted mi jí asistentka praskla - nedovedu říct, kdybychom čekali až praskne sama tak to může být ještě x hodin. Ale vždy je lepší když doba od prasknutí vody do porození není moc dlouhá…rodit „na sucho“ je prý horší…já zkuženost nemám ale slyšelajsem to od několika žen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 12:01
Salama…tak v tom případě jsem rodila 3 týdny :lol: :lol: ale rozumím jak to myslíš …já to mám asi trochu jinak …opravdu u obou dětí pravidelný poslíčci několik týdnů dopředu ..ale řekla bych že kontrakce po 20min to je opravdu ještě slabotka to bych ani nepočítala.
Já bych tak nějak počítala kontrakce když jsou po 5 min - to už je na to aby se skoro jelo k porodu ..ale ono je to opravdu těžký protože každá to máme jinak. Třeba já ted u druhýho porodu už jsem byla otevřená na 7prstů - kontrakce po 2 minutách ale pohoda - poslouchali jsme s manžou rádio a řešili jak dodělat pergolu si asistentky dělaly legraci jestli nechceme kafíčko a zákusek :lol: to u prvního jsem měla dost i když byly kontrakce po 5 min. ale zároven mě ty pomalu zesilující kontrakce připravily na samotný porod - ted pohoda pohoda - ve 20hod se píchla plodovka a najednou mazec - to byla vlastně skoro jedna šílená hodinová kontrakce…to jsem myslela že to opravdu nedám a malej se před 21hod narodil - takže kdybych měla mluvit opravdu o bolestech - tak to byla vlastně jenom hodka…to před tím byla pohoda - u prvního porodu ty byly silný bolesti 4 hodiny…takže na to opravdu šablona není

plně s tebou souhlasim, mě taky jedna děsila že rodila 30 hodina pak z ní právě vylezlo že to počítala pomalu od prvního píchnutí…no ale uvidim až jak na tom budu já :-D ale od těch cca 5 minutách bych řekla že je to optimální :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 12:17

tek diky holky. už v tom mam trochu jasněji :dance: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 12:39

no ono v tom jasno mít stejně budem až si tím asi projdem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 12:52

asi jo. to pro nas bude nejmin 50 hodin :lol: :lol:  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 13:17

no taky se toho bojim, prostě se necháme překvapit a třeba nás naši šišmulkové překvapí, ale rozhodně sem to nezáviděla monny - to bych asi nevydržela - i když, co by mi zbývalo…jako jí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 13:40

to jo. přijde mi že ale nechavaj hrozne dlouho člověka vycukat než dojdou k tomu cisari. vzdyt do člověka napíchaj takovejch hnusů. jestli enni ten cisar lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 13:48

když to je asi těžký posoudit, dívaj se na všechno , jak se daří mimi, potom rodičce…atd. jednou dávali dokument o císařích a vůbec se nedoporučujou… lepší je prý vyčkávat co to stavy dovolují a chválili tam ČR, tak na to snad něco bude ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 14:09

to doufam, ale občas mi to přijde jak týrání divé zvěře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 14:11
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
30.5.11 15:15

no obecně pokud to jde tak se preferuje přirozený porod…pokud není mimi v tísni a nebo to vyloženě mamina nezvládá. Je pravda že kamarádka co jsme spolu seděli na střední rodila asi 2 dny a taky mě napadlo že doktoři už nešli do císaře…těžko říct, co doktor to názor.

holky to zvládnete …rodilo miliony jinej žen…je pravda že já se taky bála…prvního ale i druhýho porodu…prvního protože je to neznámo - a druhýho protože jsem si víc uvědomovala že by se něco mohlo stát (černý myšlenky -omotaná pupeční šnůra a tak) ale prostě si to člověk nesmí připouštět a hodně udělá psychika to mi věřte - já se bála fakt hodně ale přitom jsem si snažila vzpružit tím že to musím zvládnout a čeká mě moje miminko - prostě jsem se upínala k něčemu pozitivnímu. Porod bolí to by kecal kdo by tvrdil že ne. A přiznávám se že ted tu hodinu jsem hudrovala a pěstí tloukla do pultu o který jsem se opírala a tvrdila že to nezvládnu - asi si podobným chováním projde hodně rodiček…pak mi asistentky a doktorka říkaly že jsem byla skvělá a že ony pěstí taky tloukly. Jestli můžu jednu radu - pít maliník od 36tt - pomáhá roztáhnout porodní cesty - koupíte ve všech prodejnách bylinek. A pak pokud to dovoluje zdravotní stav od první doby porodní stát, chodit klečet uvolnit se…nedoporučuji pokud už je porod rozumně rozběhnutej ležet (samozřejmě při únavě je odpočinek důležitý) já sebou měla hroznový cukr na dodání energie a chodila jsem, byla jsem opřená o míč a vedle něj jsem klečela s roztaženýma nohama nebo jsem s stála a nohy měla roztažené a při kontrakcích prodýchávat a nechat uvolněnou spodní část těla..takhle jsem to dělala u obou porodů - ted si ze mě asistentky dělaly srandu - no paní ani nemusíme radit, ona všechno ví a dělá správně. já jsem přesvědčená že indiánky a primitivní národy rozhodně ví proč rodí ve stoje, pomůžou si gravitací. Teda finální porod a tlačení jsem rodila na porodním křesle akorát mi ho vypolohovaly, ale stála jsem co to šlo, přišlo mi že v leže byly kontrakce už totál nesnesitelný - jak jsem si stoupla nebo klekla tak se mi to dařilo zvládat víc..
tak už vás tu nebudu zahlcovat ..ale třeba to některé z vás pomůže a lépe sejí bude rodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 15:23

díky renatko :) ja se nebojim :mrgreen: to teprve přijde. asi je samozrejme lepsi prirozeny ale když do ty holky furt cpou kapacky pichaj ji vodu a buhvi co delaj s klestema tak uz to stejne prirozeny nei :mrgreen: samozrejme urcite vi co delaji, v zadnem pripade tady nechci delat chytrolínu. jen si tak polemizuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
30.5.11 15:36

no to víš že jo…kdyby to mělo být vyloženě přirozený tak opravdu jen pozorujou a maximálně natočí monitor…
Lucí za jak dlouho to vlastně máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
30.5.11 15:38

jeste za dloooouhoooo. na konci zari :) takže se bat mam zacit kdy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.5.11 15:39

jasan, prostě je to fakt individuální, no já když byla na přednášce o porodu tak tam PA hrozně hezky povídala a řikala taky že je lepší buď stát nebo klečet, nebo třeba hopsat na míči aby sme miminku neseděli na hlavě =) že to de snáž, myslim že si stejně každá mamina najde polohu ve který to bude snesitelný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí