Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj lentilko!
ilko diky za zpravy. aspon ze uz ji vysvobodili. tak dlouho se trapila chudak
super,jsme zvědavá co nám potom řekne o porodu… ![]()
hlavně že jsou oba v pořádku ![]()
IlkaV píše:
tak už to mají za sebou(Monny)Malý Davídek se narodil v 18:00hod císařem s váhou 3,8kg a výška 52cm…
tak to moooooc gratuluju
.. konecne to ma za sebou
.. ze je to nenapadlo driv a takhle ji mucily chudacka
… uz se tesim na info po porodu… ![]()
ahoj holky ![]()
hlásím se po náročném víkendu opět z domova ![]()
Koukám, že Monny to má konečně za sebou, tak gratulujeme…
Vítám novou maminku…
my jsme se narodili 6.5. ![]()
manca 1:
dlouho jsi tu nebyla, jak je?
Mony…tak konečně už to máte s Davídkem zvládnutý…veliká gratulka…chudinka si užila
Ale ono se to zapomene.
taky jsem zvedava co nam monny povi a jestli bude chtit další
snad uz ji to vynahrazuje broucek ![]()
no musí to být šílený tolik hodin…to já měla porody samotný o sobě docela v pohodě…sice bolesti už měsíc dopředu - poslíčci poctivý každý den…ted u Adámka 14 dní křížových bolestí…to už jsem z toho byla vyřízená - ale porody samotný o sobě - do pár hodin od příjezdu do porodky…já mám zase jinou specialitu - nejdou mi odrodit placenty - taky fajn věc - takže 2× anestezie a revize dělohy - ted podruhý už na sále doktoři i sestry kolem mě běhaly
no žít před 400 lety nebo někde ve vesnici v Africe - tak konec …takže ono si to asi každá ženská ty komplikace vybere někde jinde ![]()
holky jak se vubec pocita doba porodu? jak nekdo pise že rodil 20 hodin a nekdo 4. od kdy do kdy se to pocita? ![]()
jéééééééé taky se přidávám ke gratulacím
vždyť to je taky dost, že už může Davídka poňuchňat, dal jí zabrat rošťák, tak ať hezky roste a jsou oba zdraví jak řípy ![]()
lucienne píše:
holky jak se vubec pocita doba porodu? jak nekdo pise že rodil 20 hodin a nekdo 4. od kdy do kdy se to pocita?
podle mě si to každá rodička počítá od tý doby kdy ji začnou bolesti, a to víš, když začne počítat hned třeba když je má po 20 minutách, tak to holt je doba…
No holky, to je nejlepsi zprava poslednich dni!!! Jakou ja mam radost, ze uz to ma Monny za sebou a muze konecne chovat Davidka. Kdybych nekojila a nemela tu malyho Olivka, tak Vam rikam, ze bych se vcera ozrala
Jo a Lucienne, ja jsem pocitala porod od doby, kdy mi praskla doma voda. Zadny kontrakce jsem pred tim nemela. Podle toho teda 12hodin, ale silny bolesti jsem mela 6 hodin. Mno ale taky kazda zenska ma ten prubeh jiny, takze sama nevim, od kdy se to vlastne pocita. ![]()
díky holky. mně to právě přijde divný že na to neni nejaka stanovena doba jak se to počítá
od prasknutí vody mi to přijde asi nejspravedlivejsi, ale co když nepraskne sama a prasknou ji doktoři
omluvte me zase premyslim nad blbostma ![]()
salamander369 píše:lucienne píše:podle mě si to každá rodička počítá od tý doby kdy ji začnou bolesti, a to víš, když začne počítat hned třeba když je má po 20 minutách, tak to holt je doba…
holky jak se vubec pocita doba porodu? jak nekdo pise že rodil 20 hodin a nekdo 4. od kdy do kdy se to pocita?
Salama…tak v tom případě jsem rodila 3 týdny
ale rozumím jak to myslíš …já to mám asi trochu jinak …opravdu u obou dětí pravidelný poslíčci několik týdnů dopředu ..ale řekla bych že kontrakce po 20min to je opravdu ještě slabotka to bych ani nepočítala.
Já bych tak nějak počítala kontrakce když jsou po 5 min - to už je na to aby se skoro jelo k porodu ..ale ono je to opravdu těžký protože každá to máme jinak. Třeba já ted u druhýho porodu už jsem byla otevřená na 7prstů - kontrakce po 2 minutách ale pohoda - poslouchali jsme s manžou rádio a řešili jak dodělat pergolu si asistentky dělaly legraci jestli nechceme kafíčko a zákusek
to u prvního jsem měla dost i když byly kontrakce po 5 min. ale zároven mě ty pomalu zesilující kontrakce připravily na samotný porod - ted pohoda pohoda - ve 20hod se píchla plodovka a najednou mazec - to byla vlastně skoro jedna šílená hodinová kontrakce…to jsem myslela že to opravdu nedám a malej se před 21hod narodil - takže kdybych měla mluvit opravdu o bolestech - tak to byla vlastně jenom hodka…to před tím byla pohoda - u prvního porodu ty byly silný bolesti 4 hodiny…takže na to opravdu šablona není