Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
děkuju ivko!
teda nicoll koukam jak mas krasne udělané ty 3d fotky.
jinak se skolkou bych to resila. vzdyt tam snad pro nejj chodis ne? to ti to nemohli rict? ![]()
Není zač, já furt do té knížky hledím, jak říkám nemůžeme se dohodnout na jménu pro holčičku. Jsem říkala taťkovi ať se zeptá břicha, podle toho jak bude malá boxovat zjistíme co se jí líbí
.Kdyby jste některá potřebovala není problém to zas vypsat. My těhule máme času dost
a pár týdnů před porodem mě zas trápí nespavost, takže i v noci je dost času. To mám teda radost, že to takhle funguje ve školce, my nastupujeme v září na 5 dní a od října chodí denně, jestli budou mít i tady takový přístup, tak se má paní ředitelka na co těšit. Měli by něco říct a včas.
jsi zlatá
takže to znamená že si nemusim nic zarizovat a jen to normalne napisu do toho papiru o jmenu?
a v kolikatem tydnu že jsi? když bude kopat tak to znamena ze se to libi nebo ze ne? ![]()
ahojte holky tak přesne tohle má segra ve školce takže neávidím decka tma byli zavšivený nikdo nic neřekla a tak si jeji dcera donesla plnou hlavu vší navíc ona kudrnaty vlasy a dost hustý tak ju musela ostříháat aby to z ní dostala a kdykoliv tam nec je nikdo nikomu nic neřekne takže fakt otřesný.
doufám že to přiušnice nebudou držím palečky
to je hruza kyblí
moje chyne je ucitelka ve skolce a vim ze s rodicema probira kazdou blbinu. si jak kde ![]()
ono je to opravdu jak kde kamška jezdí s detima do školky a tma je taky hnedka všechno napsaný ale u segry ve vedlejší vesnici jako katastrofa ale když decka jen zakašlou tak už otravujou by byli doma ale když je tma neco vážnejšího tak to neřenou ani náhodou neštovice tam taky pochytili a ani neřekli že to tam nekdo mel sce je dobře že už je maj zasebou ale informovat by teda fakt meli.
bože me to starší díte fakt vytáčí ona tuanetu nenechá napokoju furt ju oblizuje sami pusinky a furt ju mačka a nenechá ju v klidu a te už se to samozřejme nelíbí a ona me proste neposlechne nevím po kom je to deko tak paličatý ![]()
Dneska jsme 24+6, normálně tam napiš jak to jméno ho chceš, nám tehdy řekli, že všechny jména co jsou zapsané v té knize, jsou možné použít i u nás. Takže na matriku chodit nemusíš, jím je to jedno, musela by si tam jen kdyby si malou chtěla třeba pojmenovat Pilná včela nebo něco takhle šíleného, ale Lilien nebo jak to chceš je normální, hezké užívané jméno. Normálně to napiš do papírů, možná, že se budou divit v porodnici, ale nic jim po tom není, na nás též sestra co na příjmu vypisovala papíry hleděla jak puk, když viděla jméno Melisa, dvakrát se ptala jestli to souhlasí, seznámili jsme se v Anglii, i když jsme oba Češi, moc se nám to líbilo, že je jich tu málo. Akorát, že mi to máme taky počeště, správně je to Melissa. Ty čekáš první mimnko, kdy máš termín? Nám ještě pár týdnů zbývá a už mi to leze na mozek pořádně ![]()
ivko ja jsem přesně 24+6 taky
to je nahodicka
melisa je moc pekna
a mate už nejaka předvybrana jmena? kyblí aneta je pejsek?
ivko, to je zvláštní, kamarádky takhle chtěli jméno, které není v českém kalendáři, a v porodnici jim ho neuznali, s tím ať si zavolá té paní Knapové, pro schválení… ![]()
pejsek??ne to není
me už dneska solidne hrabekrista to má od malička že když se začne vstekat nebo brečet zachvilu zvrací takže se tu vsteklaa ais hodinu a půl toho dvakrát se pozvracela a já teda mám už dneska fakt dost jsme hotová ještěžě jdu večer cvičit a odpočnu s chvilu chlap naštestí v pohde že veče ám volno že s nema bude ![]()
Já bych chtěla Viktorii, protože má svátek 10.3 ve stejný den, jak Melisa, aby měli svátek v jeden den, když budou mít holky i narozky spolu, ale taťka nechce, tak jsem dala návrh Dominika nebo Patricie, v každém případě, zas něco moderního, co nemá každý. Taťka chtěl Natálku, ale těch je hrozně moc.
No nevím my s tím neměli v porodnici problém, vůbec je to nezajímalo. Rodila jsem ve Zlíně, teď bydlíme v Hodoníně, opět chci rodit ve Zlíně. Paní Knopová je autorka té knihy jmen a Lilian i Lilien tam jsou napsané a víc variant, vše co v té knize je napsané, je možné v téhle republice použít. Je nepřípustné, aby v porodnici dělali problém kvůli jménu. Jaké jméno kamarádka vybrala, že ji ho nechtěli uznat? Na to nemají právo.
ahoj holky, tak od rána doktoři, ted sme došli teprve , dám sprchu a jdu na KO já.
Příušnice se nepotvrdili. Zoubek vyčištěný, píchlé jedno ouško - zánět, a druhé jen vypláchlé. Máme nějaké antibiotika na ouško a čistit borovou vodou. Ale jak to píchl, tak hned i teplotka začla klesat, a k moři může, teda ve čtvrtek kontrola ale mělo by být dobre. Takže zítra jedeme do Senca, jen když bude chladno, foukat tak přelepíme ouško raději, nebo dáme nějakou čepku na ouška. Uvidime. Možná bude jen s babičkama doma a já s manžou a dědou půjdeme ven ![]()
A tu je něco krásného na přečtení
Bolo raz jedno dieťa pripravené, že sa narodí. Pýtalo sa Boha: „Počulo som,že ma zajtra posielaš na zem. Ale ako tam budem žiť, keď som maličký a slabý?“ Boh mu odpovedal: „Medzi mnohými anjelmi som vybral jedného pre Teba. Ona Ťa bude čakať a starať sa o… Teba.“ „Ale“ ..hovorí dieťa..„..tu nerobím nič len spievam a smejem sa. To je to, čo potrebujem, aby som bolo šťastné.“ Boh povie: " Tvoj anjel Ti bude spievať každý deň a bude Ti hovoriť tie najsladšie slová. A budeš cítiť lásku svojho anjela a budeš šťastné!" „Počulo som, že na zemi sú zlí ľudia“…hovorí dieťa…„kto ma ochráni?“ Boh objíme dieťa a hovorí: „Tvoj anjel Ťa bude brániť i za cenu svojho života!“ V tom momente zavládol kľud v nebi, ale na zemi už bolo počuť hlasy. Dieťa sa v rýchlosti spýtalo: „Bože, povedz mi meno môjho anjela.“ Boh odpovie: "Meno Tvojho anjela vôbec nie je dôležité, Ty mu budeš hovoriť: " MAMA