Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
lucienne:
neboj nestresuju se, jen mě štve, že člověk neví, co bude nebo nebude… všechno ovlivňují hormony…jak je tohle vůbec možný, není to vidět a přesto to má takovej vliv… hlava mi to nebere ![]()
Nicollka:
jj, bylo nádherně, zítra by mohlo být taky. ![]()
jojo ale clovek to jinak nevymysli
ale nevim jestli neexistuje neco na podporu laktace? když to umi zastavit tak by to meli umet i podpořit ne? ![]()
maty1983 píše:
TereuliJa:
fakt dobrej fór. Akorát já na toto mám špatnou paměť
i když až budu v obchodě kupovat jogurt a uvidím tam Dobrou mámu nebo tátu, tak si určitě vzpomenu
A mimochodem, já myslela, že rozesmíváš doma Lukáška bo se pletu?
jo,jo Lukáška rozesmívám nebo on mě.. to je těžko říct ![]()
Holky určitě se tím tedka netrapte. Já jsem věděla, že chci kojit a po porodu jsem malou hnedka přiložila. Krásně se přisála. Ale mlíčko se mi ani po čtyřech dnech pořád netvořilo. Začla jsem podporovat laktaci odsávačkou a pořád malou přikládala. Když jsme přišli domů, tak mi začlo téct mléko a začla jsem kojit. Myslím, že je to hodně o psychice. Je důležité být v pohodě a klidu a ono to půjde. Hlavně nestresovat, když to nepůjde hnedka.
lucienne:
fenyklový čaj by měl podporovat laktaci a zabraňovat nadýmání miminka, ten jsem teda hnedka koupila už je v tašce do porodky
A nevím, jestli jsem to nečetla i o čaji z maliníku, který piju teď, protože má údajně vliv na činnost dělohy v druhé době porodní a po porodu napomáhá zavinování dělohy… tak uvidíme ![]()
TereuliJa:
jsem ráda, že ti dělá jen a jen radost, tak to má asi být. Já doufám, že náš prďolka nebude takovej vztekloun jako jsem byla po narození já ![]()
speat:
takže je možné, že se mi mlíčko po porodu nevytvoří hnedka, ale až třeba za týden?
Je možné, že se ti vytvoří hnedka a taky je možné, že se vytvoří za dva, tři dny. Ale když budeš plašit jako já, tak se ti vytvoří třeba až za pět dní
Ale to je normální, hlavně klídek a nevzdávat to. Já jsem pila kojící čajík už v porodnici.
Myslím, že mi hodně pomohlo, že už jsme šli domů z porodnice a doma jsem se cítila dobře a mlíčko se hnedka spustilo.
Hlavně se těšte na ten zázrak až budete na porodním sále, miminko je pořád v bříšku a najednou ho máte v náručí, něco tak nádhernýho jsem předtím nikdy nezažila. Je to prostě zázrak ![]()
speat:
však já se na to strašně těším. manžel na mě koukal, jak kdybych byla z vesmíru, když jsem mu říkala, že chci, aby ohlídalů to, že mi miminko po porodu dají hnedka na bříško, aspoň na minutu. pak ať si ho vezmou, umejou, popíšou… ale že ho chci aspoň tu minutku mít u sebe ![]()
já jsem jí hnedka neměla, napřed Kačenku zvážili a ošetřili, zabalili a pak mi jí přinesl manžel. Všechno to trvalo sotva tři minutky. Sotva jsem se stačila vydýchat tak jsem měla malou v náručí a bylo to úžasný. Koukali jsme na sebe a já brečela jak želva. Bylo to náherný. Všechna ta dřina za to stála a každý den s malou je prostě úžasnej.
speat:
to ti věřím. já už se na malýho taky moc těším. Už mám doma vše nachystané, pořád koukám na postýlku, chodím kontrolovat hadříky do šatníku,… prostě čím víc se to blíží, tím víc se těším na to, až to přijde…
Já jsem se modlila za každý den navíc, protože jsme předělávali bydlení a ještě týden před porodem jsem malovala ![]()
Nakonec to dobře dopadlo, bylo domalováno, uklizeno, postavili jsme postýlku a já začla rodit. Prostě výborně načasované ![]()
njn… i miminka mají svoji hlavu a rozhodnou se sami, kdy se jim bude chtít na svět. Já teď přemlouvám, aby malej vydržel alespoň do velikonoc v bříšku, pak už bude taťka s náma doma. tak uvidíme, kdy se rozhodne vykouknout na svět ![]()
Kačenka šla o tři dny dříve než byl termín. Myslím, že jsem to podpořila návštěvou Silvestra, kde hrála živá hudba hrozně nahlas. Dost mi to vadilo, malá se v bříšku pořád kroutila a mě druhej den ráno odešla zátka, den na to jsem začla rodit.
tak to je dobrý. Vlastně teď mi tak došlo, Kačenka je tady v tý diskusi vlastně první letošní miminko … takže gratuluju ![]()