Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
děkuju
Taky přeju aby všechno dopadlo dobře, aby bylo miminko zdravé a plné síly.
ještě k tomu kojení, tak já si teď na doporučení koupila svý první homeopatika. Nikdy jsem žádný neužívala ani se o to nijak nezajímala. A na podporu kojení jsou Ricinus communis 5CH. Má se to vzít už k porodu na rozběhnutí laktace. Pak jsem pořídila Arnica montana 15CH má to zajistit přípravu porodních cest a působit preventivně na případná poranění během porodu. A existuje dalších x produktů na další případné problémy… dostala jsem v lékárně celou brožurku o tom. Našla jsme i na netu, kdyby někoho zajímalo http://www.hla-homeopatie.cz/…inky_web.pdf
Jinak mě dokud malou nepřinesli a nepřisály, tak po mlíku ani památka. A pak jsem o mlíko během šestinedělí skoro přišla - měla jsem nějaký zdravotní problémy..a bolesti v prsech… no a asi tou bolestí to nějak působilo. No a ze skoro ztracenýho mlíka jsem díky odsávání a své vytrvalosti dokázala laktaci vrátit a do půlroku jsem jenom odstříkávala a dávala MM holt ve flašce, když to nešlo přímo. Ale měla jsem mezitím asi 5× zánět v prsech, nejdřív na střídačku, pak v obouch… ani antibiotika už pak nezabírala, takže mě donutili laktaci ukončit, ze zdravotních důvodů.
Takže teď doufám, že to vyjde a udělám pro to cokoliv. Takže i ty tabletky jsem si pořídila, a uvidíme. Když to nepůjde, tak to nepůjde, no.
Takže ani kojení není úplná samozřejmost, jak by se mohlo zdát.
Tak dneska se nám v květňátkách narodilo první miminko ![]()
v 35+1 chlapeček
IlkaV:
tak to gratulujeme
a přejeme štěstíčko a zdravíčko novopečené mamince a miminku.
Děkujeme za návrh na homeopatika. Já s touto léčbou bohužel nemám dobré zkušenosti, tak raději nebudu pokoušet.
Jo holky, ještě jsem se chtěla zeptat. Ráno jsem byla na záchodě a když jsem z něho vstala, udělala krok bokem, tak ze mě vyteklo trošku bílé hlenovité tekutiny, myslíte, že by to mohla být část hlenové zátky? Může odejít postupně nebo vždy vcelku?
ahoj maty
teda ja tomu nerozumim ale podle me to ta zatka mohla byt ![]()
lucienne:
já tomu právě taky nerozumím
kdyby člověk aspoň věděl do čeho jde… ale že jsem prvorodička, tak si teď připadám jak Alenka v říši divů ![]()
ja jen vim ze muze odejit i 14 dni pred porodem coz by u tebe i sedlo ![]()
lucienne:
to jo… jenže já jsem taky blbka, místo toho, abych do tý mísy koukla, tak jsem to udělala úplně jako normálně, utřu se, spláchu a jak se otáčím na spláchnutí, tak to ze mě začalo kapat, tak jestli to byl třeba zbytek zátky ? nebo jen část ?
sperma to nebylo určitě, manžel je v německu a navíc to vypadalo jinak. ![]()
Teď to se mnou bude asi hrozný do porodu, jak jsem tu sama, nemám se koho zeptat… Tak se vám holky dopředu omlouvám.
vždyť jo maty to se vubec neodmlouvej. a musis to vedet nebo to neni potřeba? na to se asi pta doktor co? třeba možná to uvidí při vyšetření jestli tam je nebo ne ![]()
doktor to asi pozná. Nikdy se mě na to neptal. Jen asi když ta zátka odejde, tak je vyšší pravděpodobnost porodu. Zítra mám jít do poradny, tak jsem taková vyjuknutá, protože tam jezdím autem a tak přemýšlím, jestli mám někomu říct, aby mě tam raději zavezl. Včera jsem mluvila se známou, která rodila v říjnu a ta říkala, že jeden den jí odešla zátka a druhej den rodila. Já vím, že to nemusí být můj případ, že můžu rodit opravdu až za těch 14 dní… jen mi jde o tu jistotu…
Maty - a co že to máš za blbou zkušenost? nechceš napsat, ať vím? já nemám žádnou ![]()
jo a zátka může odejít, i postupně, a můžeš porodit do večera nebo taky za 14 dní… asi tak stejně jako když neodejde ![]()
Jedný holčině od nás odešla někdy skoro před 2 týdny a do dneška nic..
Ze mě teda taky lezou hleny a všechno možný… ale nějak neřeším a nic. Ona jí měla nějak jako narůžovělou. Tak koukám na barvu, a dokud to není nějak růžový,hnědý, červený…tak neřešim. Protože to bych musela lítat k mudrovi ob den
… ale znamená to, že se tělíčko už připravuje ![]()
pokud by to byla zátka, tak akorát asi je větší riziko infekce atd… takže jsem někde četla, že sex by měl být jen s ochranou - právě kvůli většímu riziku infekce.
Ale jestli máš zítra kontrolu, tak to doktor pozná a řekne ti ![]()