Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky kolik toho vase robatka sni? Moje skoro sedmimesicni holcicka nic moc. Prikrmy davam skoro ctyri tydny, tozn. k obedu zeleninu a uz mela i 3X maso, ale sni mi porad maximalne pul te male sklenicky. Vic do ni nedostanu, prijde mi, ze je ji jedno, jestli je to domaci, nebo ze sklenicky kupovane. Vsude pisou, ze po mesici by jsme se mely dostat na plnou davku - 200 g a uz pak nedokojovat. Tak to u nas nehrozi, sni tak max.60 g, a pak se normalne nakoji. Jak ji rozjist? Ovoce chci dat tak za tyden k odpol. svacine. Vecer kasi z lahve pije dobre..
A jeste, jak vam mimina spi? Moje se stale budi v noci a to tak 2×, zato ale pak je klidne hodinku vzhuru, seda si, brouka, hraje si. Spat se u toho neda. Zoufale cekam, kdy konecne prospi celou noc. Hladova mi neprijde - prso nijak zvlast nevyzaduje, kdyz nabidny, tak se napije. Jak u vas? Co vam pomohlo ke klidnemu spanku?
Já mám skoro 5měsíčního kluka a jíme krásne, ke snídani máme mlíčko 180ml, k obedu dáváme masozeleninový příkrm to sní 3/4 avenťáckého kelímku, pak máme svačinku to sní skoro celou přesnídávku a večeříme okolo půl7 a to je zase 180ml
Ahoj mužů se k vám pridat pokud tu někdo ještě je? Mám 8 měsíční holčičku ![]()
Ahoj holky, jak se máte a co vaše zlatíčka, co všechno už umí, jak papají a spinkají
moje skoro 7měsíční se plazí, ale přitahuje se jen rukama nohy táhne za sebou, je to taková srandovní žížalka
péruje na kolinkách a když plače tak říká mamamama…jinak přes měsíc přikrmuju a víc jak 60 do ní nedostanu, čaj nechce vůbec, tváří se jak kdybych ji dávala pít citron
a přes noc se budí skoro každý 2-3hod. já už se tak těším až prospí celou noc ![]()
@janule303 Nemáš mojí holčičku???
Až na pár věcí, tak to máme stejně. Ta moje prdelka sní i 200g
A pije jen šťávičky
Taky se přitahuje jen ručičkama a nohy nechává ležet
Ta naše umí max. BÉÉ
Tak s tím spaním to u nás je jinak. Dám ji do postele v 8 večer a v půl 8 se probudí na jídlo a pak jd spát znova
Jen ty večery jsou krutééé! Vždycky, když jí chci položit, tak začně neuvěřitelnej pláč, ale nakonec usne. Pak neskutečně mooooc slintá, strká si všechno do pusy a teď do toho přestala skoro pít mlíčko :-/ Už nám asi rostou zoubky a u vás, už jsou?
@Aneta100 tak zoubky uz ji rostou skoro 2měsíce, to se tak nějak začla pořád budit a aji doktorka říkala, že už se to chystá, ale pořád nic, tak nevím, dásně trochu nateklý má, taky pořád slintá a všechno rve do pusiny a nic, furt chodím a ťukám lžičkou
s jídlem to máte dobrý, já su zvědavá, jak ju budu odnaučovat kojení, vždycky když ju dám po jídle dokojit, tak se na mě tak vítězně usměje
ale na odpo svačinu sní třeba celej banán nebo celý jablíčko s dvouma piškotama. Je to spaní ti závidím
já už sem přemýšlela, žebych ji zkusila dát na noc um, jestli by nespala trochu líp…
@janule303 A, co jí dát na noc kašičku, aby se víc napapala a spala dlouho
Jo já taky furt ťukám lžičkou
Vy taky, už papáte piškůtek? Dobrýýý, nejsem blázen, že jsem zavedla lepek ![]()
@Aneta100 já sem jí ho dala skoro zezačátku, když jí chutnalo jablíčko, tak sem jí tam hned dva nadrobila
a zkusila sem jí teď dát kurku chleba a žužlala o stošest
a ještě sem jí dělala kašu z ovesných vloček s jablíčkem, právě většina kaší je mléčná, a když sem v lékarně našla nemléčnou, tak tam stejně bylo napsaný přidejte do mléka
a já než bych odstříkala, tak stejně budu muset um koupit. To je dobře, že ti malá tak papká a spinká, je to šikulka
to je něco jak to letí, začli sme chodit na plavčo a je to super, už ju aji potápím, párkrát si lokla, ale přežila to
je to zlatíčko
@janule303 Plavat jsem s ní taky chtěla, ale teď je to zbytečný. Budu dál studovat, takže bych to nestíhala. Já jsem jí teď udělala mletý maso s bram. kaší a květákem a zbaštila mi celou misku, normálně mi nejí domácí jídlo, ale teď chtěla ještě víc, tak jsem jí dala rohlík a za chvilku mi z něho udělala placku
Už víš, co jí dáš k jídlu na Vánoce? Přemýšlela jsem nad bram. kaší a kuřecím masem, ale nevím jak to maso upravit..
Já sem dneska udělala žabce rajskou s kuskusem a snědla 120, normálně sní max.70, tak su ráda, že ji něco chutná
na Vánoce sem si říkala, že bych jí zkusila dát trochu lososa
já bych jí to udělala v parním hrncu
@janule303 tak já parní hrnec nemám, no.. Celkově ho moc nemusím
Kus kus, jo?? Já se bojím dát jáhly a vy papáte kus kus ![]()