Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já mám na sušičce víc programů, na outdoor nebo jemné se mi toho moc nesráží. Ale suším jen v sušičce. Takže méně stálé materiály se po 20-30ti sušících cyklech opravdu občas trochu srazí. A to bych řekla že některé věci jich prošli již možná i kolem 100.
Tak nese malá je fakt prcek. U první jsem měla předem připravenou jednu sadu 56 a zbytek až 62. A z porodnice šla úplně utopená v overalu. V body se jí vždy zasekly nohy dole pod plenkou. Po týdnu jsem obcházela krámy a sháněla 50. Tu nosila 6 týdnů. A tahle druhá dokonce dva měsíce. Body 46 nosila první měsíc.
Třeba Pepco nebo Sinsay věci co jsme dostali byly již od výroby minimálně o číslo menší, něco i o dvě. Nehledě na to, že máte dvě balení stejné věci i velikosti a délka se liší klidně o 5-7cm. Věci z Kik jsou jako kdy něco větší něco menší.
Z Tesca mi přijde, že mají většinu věcí špatně střiženou. Vše je strašně široké, ale délka neodpovídá. Nebo Decathlon je v dětském menší, ale tam je problém, že mají posunutou tabulku dle věku na menší výšky postavy. Tam musím vše předem zkoušet.
Proto upřednostňuji jiné značky, jelikož vím, že velikost přesně sedí. A nemusí to zkoušet což u miminka lze špatně, a ani starší to kolikrát zkoušet nebaví. A když vemu stejnou velikost body nebo pyžama h&m, Lindex a Tchibo a dám je na sebe tak jsou opravdu všechny stejně dlouhé max se liší o 1 cm.
Mám několik věcí po starší co jsme dostali od různých menších výrobců co ani nenosila, bohužel byly malé. Teď jsem třeba vytáhla pyžama 62 na vyprání a mezi nimi mám jedno označené cedulkou dokonce jako velikost 80 a jedno 74. Úplně nenošené.
Tak náš Maxík se dneska podíval ve svých 4 měsících poprvé na bowling 😁 a moc se mu tam líbilo. Až mě překvapilo jak byl spokojený a sledoval nás a dokonce si tam i krásně pospinkal 😊 aspoň už opravdu víme, že jsme si ho na ticho opravdu nenaučili 😁
To je dobrý spáč
. Naše by asi spala jen kratší doby a pak by jí to chybělo.
@XLe to u nás takhle se spánkem problém není, pokud jsme kdekoliv jinde než doma 😂 jakmile jsme doma tak se mu přes den spát nechce když má a pak je pretazeny a je to boj 🙈 ani kočár na balkoně nepomáhá, on vycuranej na balkoně spát nebude 😂 ale venku na zahradě (když jsme u mých nebo pritelovo rodičů) nebo na procházce to by spal pořád
Holky, už jste si byla některá vyřídit rodičovský příspěvek? Můžete mi prosím některá kdo máte zkušenost poradit kam mám všude dojít, a prý je k tomu potřeba denní vyměřovací základ? To musím na socialku nebo kam? Mám v tom hrozný zmatek
děkuji
@Myska1994 mě by to také zajímalo, budu si to vyřizovat teď v červnu a hkavne vůbec nevím ani na jaký UP mám jít jestli můžu kamkoliv nebo můj podle trvalého bydliště, což se mi úplně nechce jet takovou dálku když mým jiné blíž
Nevím jak teď ale před 5 lety jsem musela na OSSZ dle zaměstnavatele pro vyměřovací základ a pak na ÚP dle mého trvalého bydliště.
A to ještě u nás na ÚP kde jsem se tenkrát táhla 4 patra po schodech (nejvyšší patro vyčleněno pro RP
) samozřejmě s malou na rukou, mě vyrazili s tím, že berou jen objednané, ať se telefonicky objednám. Tak jsem tam lezla za dva týdny znovu.
@Ronnie.M A co vše umí ve 4 měsících?
Naše malá má kýlečku, bojujeme stále se zánětem v očičku, takže je uplakaná a zatím se o hračky moc nezajímá, že by je chytala ( ale nemáme hrazdičku nic, protože starší jí to nenechá)
@Myska1994 ten vyměřovací základ většinou dokládá zaměstnavatel co vím a zbytek řešíš s up, ale nevím, studovala jsem a dokládali jsme jen za tatínka.
Děkuji
vyplňují ještě nějaké papíry na rodičovskou dovolenou do práce, tak tam zkusím zavolat snad poradi.. Teda ale jestli budu muset má socialku dle zaměstnavatele tak mě čeká 45 km cesta to mám tedy radost..
@Sedmikráskakrásná to malej má hračky hrozně rád, hlavně pokud chrastí, to si s nima krásně hraje a dává si je do pusinky. Máme hrazdičku i s dekou a tam si pořád povídá s plyšáky, chytá si nožičky prevaluje se na bok 😁 na bříško mu musím pomoct ale je vidět že se snaží. Jednou když ležel s námi v posteli a byl trochu z kopecka tak se mu to dokonce podařilo samotnému 😊 co má hrozně taky rád jsou prstíky v pusince 😂 to je schopný si tam dát celou pesticku 😂 dokonce i když má dudlík tak si ho vynda a radši si tam dá prstíky a s dudlikem si hraje 😂 a občas si vynda dudlík, začne si cucak prstíky a když ho to asi už nebaví dudlík si dá zpátky, pokud ho celou dobu drží 😁 a když ho krmim z flašky tak se jí snaží sám chytat, že kolikrát bych ji mohla úplně pustit a on by si ji držel sám, ale to jsou jen chvilky 😁
A jak je to s tím vyměřovacím základem když jsem momentálně nezamestnana? Končila mi smlouva během těhotenství.
@Myska1994 no mě čeká taková cesta pokud budu muset na UP podle trvalého bydliště. Ale zase když si člověk dělá daně tak by je měl taky odevzdávat podle bydliště a já už druhý rok je dávám na FÚ co je nejblíž a bylo to v pohodě. Myslíš že by to tak mohlo vyjít i s rodičakem na UP? Úplně se mi nechce jezdit tak daleko
https://www.finance.cz/…y-prispevek/ zde je návod jak na rodičovskou dovolenou
https://www.mpsv.cz/…ky-prispevek a ještě tady a tady přímo ÚP https://www.mpsv.cz/…ky-prispevek
jinak buď elektronicky a nebo si myslím ÚP kam spadáte. ČSSZ může být jakákoliv. Nejsem přímo odborník na toto, ale jsem účetní včetně mzdové účetní
Příspěvek upraven 01.06.22 v 09:21
Teď jsem četla že pokud se pobirala PPM tak se asi vyměřovací základ nemusí dokládat