Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lovean já to tak mám. Přítel hraje fotbal a většinou vstane po noční, je doma tak 3 hodiny a pak jede na trénink a z tréninku rovnou do práce na noční. Upřímně jsou chvíle kdy si říkam, že je to šílený 🙈 jako zvládat to zvládám, jen je to spíš takové, že mě je smutno. Kolikrát mi pak i vadí kdzy chce jít ven s kamarádem po delší době 🙈 samourejme že ho pustím ať jde ale první moje reakce je taková že se mi moc nechce. Už jsem si na to celkem zvykla a naštěstí i přítele to štve a naštěstí bude končit s fotbalem na sezónu a chce jít jinak kde nebude tolik trénovat
@Ronnie.M no já bych to měla mít tak že by nebyl 11 dní doma a pak nějak 4 jo a takhle pořád dokola jako rozhodnuté to není bere samozřejmě i ohled na mě ale ono když podnikání nejde je kominík a v dnešní době se těžko hledá práce za slušný plat no já bojím že bych to nedala hlavně psychicky ale dneska tu tak nějak i padla možnost že by jsme se odstěhovali všichni ale to je taky celkem složitý tak nevím co bude dál
@lovean My ženský zvládneme kde co!
Ale asi by mi bylo hlavně líto, že nevidí vyrůstat prcka. U vás teda dokonce čtyři. ![]()
@lovean mne ta predstava byt 11 dni sama prijde dost strasna a asi bych si brzo zvykla, ze toho partnera „nemam“. Ale je jasne, ze kdyz neni zbyti, musi se zvladnout ledasco a treba by se mu podarilo za cas sehnat nevo lepsiho. Ale teda prekvapuje me, ze se mu jako kominikovi podnikani nedari, my kdyz na podzim shaneli kominika, tak jsme byli radi, ze jsme nekoho sehnali, aby se nam na komin prisel podivat, mesic jsme na nej cekali, byl tu 10 minut, shrabnul nemaly peniz a byl ten tam.
@lovean no upřímně, mě by se tohle asi hůř snášelo. Já jsem hodně taková, že ho potřebuju u sebe jinak je mi i po 1 dni smutno. Nevím jestli to je tím, jak to máme tak jak jsme psala dyl, že jsme se tolik neviděli nebo čím, ale když se jeden den nevidíme tak má pocit jakoby to bylo týden 🙈 😂 mě s tím hledání práce to teď přijde snadný, ale to tím, že já si hledala práci v tu nejhorší dobu za covidu a to bylo teprve něco 🙈 půl roku než se mu povedlo něco sehnat 🙈 ale chápu, že ne všude to je stejné
Snad se vám to nějak dobře vyřeší 🙈
Holky já mám zas chlapa doma v jednom kuse už od kovidu… 24/7, je to na palici
zas druhy extrém no… Si člověk nevybere ![]()
Jinak vy co už máte zkušenosti s více detma, stalo se vám někdy že jinak hodné spokojene miminko najednou začne vyvádět, vztekle řve, rudne, propina se, urputně si rve pěsti do pusy… A uklidní se jenom na rukách… Podotýkám že je najezene, vyspane, vykadene a vůbec všechny tyhle věci jsou ok… Malý mi to začal dělat poslední dva dny, trvá to třeba 4 hodiny a pak je zas v klidu… O co jde?
@lovean Tak u nás manžel dělá jak kdy. Někdy dělá jen přes týden standardně, někdy má směny 7+7 někdy 9+5 nebo měli i 6+6 dní (ale to je dost nahouby), nebo si k týdnu rozdělují v kanceláři víkendy, případně nějaké noční. Vždy se to řídí stavbou.
Jako zvládnout se dá kde co. Jelikož jsem tak před dětmi dělala taky, tak mi to ani nějak nevadí. Spíš blbě nesu takové ty nestandardní směny, kdy se ti to volno posouvá. A má třeba občas volno jen přes týden a se starší se tím pádem o víkendu vůbec nevidí. I když teď když dělám zatím jen z domu tak mi to tak nevadí, to až když nastoupím zpět a on bude mít volno doma sám.
@el.leanor21 tak 24/7 bych asi dlouhodobě nesla špatně
Nemůže ho třeba bolet bříško? Ten popis sedí na koliky, i to, že to pak zničeho nic odezní.
@XLe no právě ty koliky to je jediné co by to mohlo byt… Je to zvláštní ale protože žádná změna ve stravě nenastala, a doteď jsme to neznali… Sem z toho taková nesva
Jinak je to na palici když je furt tak doma, ale naštěstí máme dost velký barák a zahradu tak si většinou někam zalezu ![]()
U nás takhle vypadají prdíky a nebo možná i zuby díky těm pestickam? My už máme 2 dole. Mrkni mu do pusinky ![]()
@Terez 111 taky me napadly ty zuby. Nase mala takhle rve taky a rve si ty pesticky do huby a nechce se kojit. Sahla jsem ji na dasne a vzadu na stolicce ma boulicku, tak mozna fakt leze.
Ona ma od narozeni koliky, ale to si nervala nic do huby, je fakt ze ted jo a taky tapu. Ale je to mozny.
U prvniho syna jsme nepoznali ze mu rostou zuby nikdy - ani doktorka. Nikdy neslintal, jen rval, vetsinou mel teplotu, ze jsme si k mudr a ta ho vysetrila a rekla ze uvidime. No a treba za tejden vylezl zub. A pak jsem byla v soku, kdyz jsme sli na zubni - v jeho roce a on uz mel vsechny zuby venku
rikala, ze musel hrozne trpet, ze mu to asi vyrostlo zaraz nejak. Jenze jak plakal furt bezne, tak jsme to fakt nepoznali ![]()
@el.leanor21 tak to mě by zase vůbec nevadilo, kit ho doma pořád 😁 takhke já bych byla nejradši. Měla bych hned na všechno víc času a víc bych všechno stihala 😁
@Ernais @Ronnie.M no holky tak tak jsem na tom já když měl malý asi 6 týdnů můj jel na víkend pryč jsem skoro celý víkend probrecela jak mi bylo smutno takže pro mě je to opravdu velký problém ale asi nemám moc na výběr
Na zuby mi přijde divné že to přejde jen tak z ničeho nic a objeví se to až další den. Ale první měla zuby již v 4 měsících tak proč ne.
@el.leanor21 píše:
Holky já mám zas chlapa doma v jednom kuse už od kovidu… 24/7, je to na palicizas druhy extrém no… Si člověk nevybere
Ja mam manzela doma vicemene taky 24/7, podnika a firmu ma vedle domu, ale my jsme zvykli spolu byt uz z dob covidu, kdy jsem byla dlouhodobe na homeoffice, takze ted nam k tomu jen pribylo mimco
Ale mne to teda vyhovuje, v peci o maleho se zvladame stridat, kdyz potrebuju nekam jit, tak muzu maleho nechat doma a jit si v klidu a tak.