Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já kojim ráno mezi půl 9 a 9 a pak má oběd mezi 11 a půl 12, takže to dopo po vyspání v kočárku dávám vodu cucnout, abych nekojila a pak do ní za chvíli necpala jídlo. A jednou jsem zkusila zvážit a sní tak 60g(teď už možná o něco víc), takže pak dokojím tak za půl hoďky. Ještě jedeme zeleninu, maso přidám, až dozkouším ještě pár druhů. Ale musím mixovat. Starší měli od začátku Trochu kousky, ale malá se tím dáví, takže holt budu ještě chvíli dělat pyré, hlavně, aby mi něco jedla.
Holky u nás je to s jídlem takhle, ráno kolem 7 má UM, pak kolem 10ti UM, mezi 12 a jednou má příkrm buď skleničku nebo vařím, pak kolem tří dám trošku nějakého ovoce do kousátka nebo pár lžiček pyré a UM, a večer jsme začali dávat mléčné kaše. V noci 2× (kolem půlnoci a pak kolem čtvrté ráno) UM… Mezitím mi pije vodu, tu má nejraději a občas čaje (fenykl, heřmánek, ovocný od Hippu). Žádné krupky nebo sušenky jsem ještě nedávala, ale mám koupené nějaké tak tomu dám ještě tak 14 dní a zkusíme
A ještě k tomu mixování, že začátku jsem mixovala úplně a teď už jenom tak zběžně, co jde hezky namačkat tak rozmělním a dobrý. Zatím mi to vždycky všechno snědl, zezacatku se sice netvaril ale mama se nedala odbyt
postupně mu to přestalo vadit
Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla. Za 1) gratuji @lovean ke svatbě.
Za 2) příkrmy dáváme zhruba měsíc, střídá mrkev, bramboru, batatu, brokolici, květák, cuketu, hrášek a dnes jsem koupila pastinak a ještě mám od tchyně slíbenou dýni ze zahrádky. Mixuju úplně na hladké pyré
Za 3) k tomu pitnému režimu, já dávám malé čistou vodu přes den a k obědu na zapiti nápoj od Sunaru, máme sipkovy s boruvkou a hruskovy s medunkou.
@Terez 111 ahojky, tak jak manžel, zvladas ho?
Nevim, čím by to mohlo byt u nás. Prdy už nemáme, jen jako klasické bez kroucení nebo bolesti… Prostě je to úplný nervák a štve ho, že není tam, kde chce být. Dneska se mi už úplně rozplazil plus peruje na kolínkach a je to teda lepší, ikdyz u toho plazeni taky často řve, že je to vlastně námaha,
a máš pravdu, první půl rok byl pro mě očistec, teď už se to trochu lepší. Už ho něco zaujme apod. Spíš furt to jeho máma máma, to je něco!
nevidí mě a spustí máma a je řev
prijde mi, že se to i dost zlepšilo od té doby, co dáváme příkrmy.. S kamarádkama se neporovnam, šla bych se rovnou odstřelit
A s odpočítáváním do spaní to máme stejné ![]()
@Ernais v cizím je to lepší, to rozhodne
Řve tam sice taky, ale o něco méně a hlavně, si ho bere mamka, babi atd, takže se ho snaží chlacholit ostatní a já si aspoň dam to kafe
Třeba už to teď s tím plazením bude lepší.
@Nikca7 My teď byli na dovolené a malý byl jak vyměněný. Takhle hodného jsem ho ještě nezažila. Nosil se v nosítku, skoro nebrečel, začal se konečně přetáčet na bříško a už pomalu cestuje (zatím jen kolem do kola). Přijeli jsme dom a už je to zas ve starých kolejích ![]()
Mě jí malá pořád jen 5× denně. Ráno 7h kojení + 200ml UM, pak svačina 10:30h 120g ovoce s trochou obilovin a voda (cca 20ml), oběd v 14-14:30h 120g masozeleniny a voda (opět cca 20ml) a pak odpolední svačina 17-17:30h a večeře v 20:30 vždy 200ml UM.
Začátkem 7 měsíce plánuju nahradit odpolední svačinu mléčnou kaší, případně prohodím na dopoledne a odpoledne dám ovoce. Zase hodně ovoce 3h před spaním mi taky nepřijde úplně dobrý, ale asi to nebude tak těžké na břicho jako kaše.
Co se týče konzistence tak kupované je úplně mleté, ode mě to má pouze rozmačkané vidličkou. Zprvu se netvářila, ale já se tvářila jako že v tom nevidím problém, tak to nakonec vzala na milost
Popravdě u první mi to tenkrát taky prošlo tak mě ani nenapadlo ustoupit.
Do ruky budu dávat až když se posadí, dokud krmím u mě na ruce tak nechci mít jídlo i ve vlasech.
Máme za sebou půlroční prohlídku. Malá má 6,5 měsíce má 6,5kg a 64cm. Na dovolené ji narostl druhý zub a cca týden zpátky začala konečně válet sudy i na druhou stranu. Do toho pivotuje, takže již se na zemi dostane všude kam chce. Takže spokojené miminko. Jen zatím se pořád nedostavilo takové to roztomilé broukání a blabotání. Zvukově se projevuje jen jako hodně velký papoušek.
@an-na teda to je šikulka a navíc v takhle náročném prostředí. Kam ty děti tak spěchají.
Já jsem ráda, že naše konečně valí sudy. Na druhou stranu alespoň nemusím tolik hlídat
.
Ale minulý týden jsme na fyzioterapiích viděli 6m kluka. Sám seděl, a když mu vzali hračku na židli, tak k ní dolezl, stoupl si a chytl ji do obou rukou směrem do prostoru. No koukala jsem na něj jak blázen. Naše první se odhodlala pustit opory někdy kolem 13-14m.
@lovean 6.9. ji bude 7 měsíců, ale takhle si stoupá už skoro tři týdny. Nevím kam spěchá? ![]()
@XLe Tak to je taky slušnej extrém. Mě přijde i ta naše, že je hrozný torpédo. Asi nám chce brzy utéct
I na jemnou motoriku je docela šikovná, normoš sbírá ze země mini drobečky a láduje se s nima
V podstatě to je jediná činnost co ji teď baví, s nějakým paci paci pacičky se můžu jít tak akorát klouzat - to se na mě chvíli nechápavě dívá a pak začne řvát
Ale jak může venku pojídat hlínu a kamení tak je ve svým živlu ![]()
Máte doma taky někdo takovýho exota?
![]()
@an-na aha tak malý ten je pozadu ale dcera co má dva a půl roku ta taky stála v 7 měsících v 6 seděla i lezla akorát pustila se a začala chodit až těsně po prvních narozeninách