Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MajakS taky se přidám k dotazu, taky mě zajímá jak to dělají ostatní
Jinak holky… Vy co jste vdané, udělané ty, co nemají dlouho po svatbě… Jak moc dopředu jste si hledali šaty, kadeřnici a kosmetičku? Přítel mě o víkendu požádal o ruku a další léto (nejspíš červenec) chceme svatbu a nechci abych ti hledala na poslední chvíli. Hlavně ty šaty protože už teď vím, že budu mít problém hkavne s tím jak jsem malinká, u některých možná i jak jsem hubená, tak abych měla co největší výběr.
@Ronnie.M tak mi jsme se rozhodli asi tři měsíce před svatbou že se budeme brát ale mi měli malou svatbu žádná hudba, dort jsme taky neměli jen pár lidí a jidlo a taky jsme měli svatbu v pátek takže nebyl takový problém s volným místem ale zařídit termín se dá klidně rok předem
@lovean mě právě jde hkavne i ty šaty, kadeřnici a kosmeticku… My chceme větší svatbu a hlavne jsem si řekla že nebudu šetřit na šatech kosmetice a celkově na všem… Ze je to většinou jednou za život tak ať jsem krásná. A právě když jsem sháněla šaty na taneční tak jsem se sháněla později a už byli skoro všechny zamluvene a kvůli moji výšce jsem měla hrozně malý výběr. Tak nechci takhke dopadnout na svatbu. Ještě prý léto je nejžádanější na svatby
@Ronnie.M jo to bývá mi jsme měli svatbu 5.8 kvůli tomu že v sobotu 6 bylo už plno jestli jsi malá tak leda nechat ušít šaty na míru já jsem měla šaty v šaty za hubičku fotku jsem sem dávala já byla spokojená a kupodivu mi i seděli jsem taky tapala co a jak sehnat no moje to byla svatba druhá takže člověk doufá že to bude na celý život ale ne vždy to vyjde teď už věřím že bude jsou tam nějaké iniciáli proč tomu věřím ale snad ty už to budeš mít na celý život na poprvé já se poprvé vdávala v 18 takže asi zbytečně uspěchané no
@MajakS píše:
Jak jste zaváděli lepek? Máme zatím oběd-masozeleninovy…
Ja zkusila prvne piskot, kdyz to bylo v pohode, tak jsem koupila psenicnou nemlecnou kasi a ted uz jsem davala i testovinu do zeleninoveho prikrmu.
@lovean no jako mě moc na ceně nezáleží, počítám že tak kolem 30 000 za šaty dám. Nechci na nich šetřit, když je to svatba a chci mít nějaký hodně hezky. Takže by mi ani nevadilo si nechat ušít na míru.
No když vidím páry okolo nás, co spolu pořád řeší a jak mě každá kamarádka závidí můj vztah bez nějakých problémů. Trsba když se sejdeme s kamarádkami, tak ony řeší, co zrovna řeší za problémy se svými polovickami a já tam jen sedím a koukám, protože nemám co řešit. Tak doufám, že nám to vydrží. I po 3 letech jsme oba takový zamilovaný jako na začátku. Takže snad to bude dobrý. Je nám teď 23 😁
@Ronnie.M tak jako já právě teď ze svým současným manželem taky nemám žádné problémy taky je vše v pořádku ale já si tento vztah musela hodně vybojovat proto věřím že už je to ten pravý mi jsme spolu 4 roky
@lovean určitě už vám to vyjde tentokrát 😊 my jsme spolu skoro 3 a půl roku, máme v plánu dělat skatni bydlení další rok, máme společného psa 2 roky, teď malého 7 měsíců a velké plány do budoucna 😁. A hlavně na náš věk máme dobře nastavenou hlavu.
@Ronnie.M jj tak to se málo vidí že v tomhle věku jsou lidi rozumní tak to je dobře mě je 31 mojemu manželovi 34 ale teď už ten rozum mám taky ale když jsem poznala bývalého bylo mi myslím 16 a jednali jsme opravdu jak dva pubertaci
@lovean no nám je oboum 23 a my už ve 21 letech měli peníze na základ hypotéky a chtěli jsme hypotéku, ale zamítli nám to kvůli věku 🤦 tak jsme si vzali ten televizi na splátky, aby jsme měli nějakou historii a přítel si změnil bankovní účet do banky, kde budeme brát hypo aby nám ji dali i přes to, že jsme mladý. A právě všichni kolem nás řeší s prominutím hovna ve vztahu a většinou ty kluci nemají ani pomyšlení na děti a nějakou budoucnost 😂 zrovna pritelovo kamarád má přítelkyni o 5 let starší ale on chce děti až tak 27-30 nejdřív, ale už nekouká na to, že ji v tu dobu bude přes 30 a že ona nemá tolik času na děti jako on.
@Ronnie.M my jsme asi trochu strelci, ale my se brali asi za 3 tydny od zadosti
takze jsem shanela vsechno dost na knop, ale vsechno klaplo
ja mam teda celkem konfekcni postavu, takze jsem saty vzala z AboutYou a sedly suprove, nikdo nechtel verit, ze staly 5tis a objednala jsem je pres net
licila a cesala me znama, co se tim zabyva a nastesti mela zrovna volno.
@Ronnie.M jj máte to moc hezky nastavené to je super to vám přeji můj současný manžel má problémy z bývalého manželství kdyby neměl bývalou věřím že by jsme byli úplně někde jinde ale teď se snažíme dostat ze všech problémů které díky ní jsou a taky se snažíme rozjet firmu kterou vybudoval jeho otec před více jak 50 lety já se snažím pomoct manželovi a za pomoci tchýně to zatím jde je kominík budu mu časem dělat faktury ale teď mu i pomáhám stavět není to každý den ale minule jsme tři dny stavěli cihlový komín dva dny jsem tam dělala s ním třetí jsem tam byla i s nejmladšími dětmi a spíš už se jenom dívala ale to už bylo jen dokončování dneska s ním zase jedu dělat baleny komin to se zeskladava ale zatím nevím jak ještě jsem to neviděla jak se to dělá a tahle mu pomáhám aby nemusel cpat peníze do cizích a co si budeme povídat ale dneska ani ta kvalita dělníků není nic moc a najít je problém
@Ernais tak to jste dobří mě přišlo že jsem měla co dělat i za ty tři měsíce ![]()
@lovean fakt? My to hlavni meli vyresene snad za tyden a pak uz se resily jen drobnosti
Meli jsme 40 lidi, obrad venku a pak raut + opekani prasete. Nemeli jsme jen kapelu, protoze jsme o ni nestali, hrala hudba z velkych repraku, ale jinak jsme meli vse.