Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernais píše:
Holky, mozna hloupy dotaz, ale k cemu je to nositko dobre?
Asi v první řadě k tomu, že máš obě ruce volné a můžeš jít cokoli dělat a netaham ho na rukách, super na výšlap, kam se nedostane kočár ne o třeba na rychlovka do obchodu, super se v tom uspava, dítě mi vždy spalo do 5 min. Navíc je to ergonomické oproti kočáru, vhodné na nožičky, záda, dobře se v tom vyprdi a hlavně je blízko matky, jejího srdce, matka ho má blízko u sebe, dá se v tom. I kojit, určitě je dobre i na podporu kojení. No je toho hodně a určitě me ještě někdo doplní 😄
CAu holky. Tak už nekrvacim, jen lehce spinim, ale stále jsem v nemocnici 🙄 dnes by měly byt ještě nějaké výsledky. A pak by me snad poslali domu. Ještě bych potřebovala info, ze je mimi v pořádku, ale utz mi dělali jen při příjmu 🤔
Za mě nositko MANDUCA
Mam ji schovanou po dceři a použijí určitě znovu. Super věc! ![]()
A břicho mazu arganovym olejem, ale koupím brzy něco přímo na to určené. Zatím jsem se k tomu nedostala ![]()
@Motyna píše:
CAu holky. Tak už nekrvacim, jen lehce spinim, ale stále jsem v nemocnici 🙄 dnes by měly byt ještě nějaké výsledky. A pak by me snad poslali domu. Ještě bych potřebovala info, ze je mimi v pořádku, ale utz mi dělali jen při příjmu 🤔Za mě nositko MANDUCA
A břicho mazu arganovym olejem, ale koupím brzy něco přímo na to určené. Zatím jsem se k tomu nedostalaMam ji schovanou po dceři a použijí určitě znovu. Super věc!
Ahojky, super zprávy, vše bude v pořádku. Manduca je fajn, taky jsem měla, ale neprijde mi ok pro novorozence, ta vložka byla hrozná. Od toho 4 m je už fajn. Spíš mě překvapuje, že ergobaby teď začalo vyrábět neergo nosítka.
Já kupovala nosítko na druhou dceru, že nám ulehčí cestu do školky, skrz dovolený a nevydržela moc sama někde ležet. Ale nechtěla v něm moc být. Využila jsem je na dovolené na horách, na to je to nejlepší věc! Jinak mi obě děti spali krásně 3 hodky dopo a 3 odpo v kočárku. Nejsem ten typ, co by byl jen pro nošení
ale pořídím je skrz ty dovolený. Mela jsem šátkové nosítko VeKa a bylo úžasné! Určitě budu zas koukat po nositkovem! Měla jsem i od kamarádky vyzkoušenou Tulu, a taky fajn ![]()
@MajakS píše:
Já kupovala nosítko na druhou dceru, že nám ulehčí cestu do školky, skrz dovolený a nevydržela moc sama někde ležet. Ale nechtěla v něm moc být. Využila jsem je na dovolené na horách, na to je to nejlepší věc! Jinak mi obě děti spali krásně 3 hodky dopo a 3 odpo v kočárku. Nejsem ten typ, co by byl jen pro nošeníale pořídím je skrz ty dovolený. Mela jsem šátkové nosítko VeKa a bylo úžasné! Určitě budu zas koukat po nositkovem! Měla jsem i od kamarádky vyzkoušenou Tulu, a taky fajn
Jo ty nosítka od veka to jsou ty od Lenky, taková super paní s pahylem ruky. Ráda jsem ji sledovala. Tak ještě kouknu jaký má.. Díky.. Je jich strašně moc.
@Luucka123 aha diky, zni to zajimave na ty vyslapy, akorat ja mam od detstvi problemy se zady a nezvladnu nosit ani batoh, takze prcka asi bude muset odtahat manzel
Ale doma si zatim nejak nedokazu predstavit, jak bych to vyuzila, myslim ze pri praci na pocitaci by mi ten satek spis prekazel, takze budu doufat, ze male zvladne lezet v postylce
@Ernais píše:
@Luucka123 aha diky, zni to zajimave na ty vyslapy, akorat ja mam od detstvi problemy se zady a nezvladnu nosit ani batoh, takze prcka asi bude muset odtahat manzelAle doma si zatim nejak nedokazu predstavit, jak bych to vyuzila, myslim ze pri praci na pocitaci by mi ten satek spis prekazel, takze budu doufat, ze male zvladne lezet v postylce
Používají to i při práci na pc. Uvidíš sama 😄 no tohle nosis vpředu, ale zátěž tam na záda je.
@Ernais Já to taky doma nevyuzila asi nikdy. Ale na výlety nebo tak je to supr ![]()
Já jsem pořád takový ten klasický zastánce kočárků no ![]()
@Luucka123 @MajakS ja mam na doma v planu si poridit postylku na koleckach, kterou budu moct prevazet po celem dome podle potreby, tak snad to bude stacit, uvidime.
Jinak ja uz mam oznamovani v praci za sebou, radosti ze me sice neskakali, ale kdyz jsem je ujistila, ze nechci odchazet na materskou, jen budu potrebovat upraveny uvazek, tak to nejak skousli ![]()
Ja se take tesim na noseni! 😀 Dokonce uz mam vybrano. Ted koupim Caboo satkove nositko na prvni 3-4 mesice a pote BeLenka! ![]()
Ahojte holky tak mám to za sebou vše je v pořádku jen miminko nechtělo úplně spolupracovat pohlaví nevím ale hlavně že je vše ok
@lovean gratulujiiii 🙏🏻 ♥️️
Postýlku jsem měla s dcerou Scarlett Laura s koleckama. Kolečka dobrý, ale byla stále hrozné velká na manipulaci. Takže jsem pak měla na ty první měsíce takovou tu postýlku z porodnice.
No a já jsem holky doma 🥳 🥳 🥳. Miminko je v pořádku. Jen tedy ta placenta no. Ta je přes branku. Snad se ještě vytáhne 🙏🏻