Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Caty asi před dvěma týdny, jsem spadla ze schodů a to jsem byla po ET asi tři týdny, no a jak sem padala, tak jsem letěla po bříšku dolů a podle mě ten otřes mimi neprospěl, já si to tak vysvětluji a třeba to nemělo vliv, ale to už je asi jedno. Budu na tebe moc myslet.
Janusko, jezis, to mě moc mrzí, ale nevyčítej si to. Podle mě to na to vliv nemělo, protože miminko je uvnitř dosti chráněné proti vnějším otřesům a pádům, takže tím se netrap, že si za to můžeš sama. Není to tak.
A ty už jsi měa potvrzené těhu nebo ještě ne?
Caty měla jsem to potvrzené z krve a to víc mě to mrzí, zkouším si to nějak vysvětlit, proč se to stalo. No a najednu stranu jsem ráda, že jsem nemusela na revizi a že to teda samo odešlo. Třeba to po novém roce půjde samo. A jak starou máš holčičku?
Janusko, maé bude 8 měsíců. Ty nemáš zaplé metříky? ![]()
No, to mě moc mrzí, že to tak dopadlo, ale neboj, tím to určitě nebylo. Já se minulou dobotu tak pohádala s tchýní po telefonu, že jsem s sebou švihla a mimi se udrželo, ikdyž to nevyšlo no. Opravdu se neboj, že to bylo tím. S Barunkou jsem v 6tém měsíci spadla ze schodů a nic se nestalo. Mimi je dooooooost chráněné.
ahoj caty,přála jsem ti stašně aby to vyšlo.Drž se,máš barborku a určitě jí brzo přibude sourozenec ale vím je to teď těžké.drž se ahoj
Caty je mi to líto
Ale věřím, že když to všlo přirozeně, tak to vyjde znovu, budu držet palce.
A ještě ti chci napsat, že na revizi nemusíš jít, pokud se mimi vstřebává samo a nemáš žádné problémy, tak si tělo poradí samo. A je to mnohem šetrnější, než revize, může způsobit komplikace. Navíc bylo mimi maličké. U nás honí doktoři na revizi skoro úplně všechny, přitom je to velmi často zbytečné ![]()
Navíc bez revize počkáš na další MS a můžete se snažit dál… ![]()
Caty to jsi mě trošku uklidnila. No uvidíme po Novém roce, teď musíme mít dva měsíce pauzičku a pak to zkusíme sami a pokud se to nepovede, tak půjdeme do posledního IVF.
To je prďolka malá, to Terince je 21měsíců a je to zlatíčko a chtěla bych ještě jedno mimi, aby nebyla sama, tak snad to příště vyjde.
ANastazie: no, když mě pořád gestační váček roste. Mimi už je dva týdny cca bez srdíčka, ale gestační váček roste, proto ta revize ![]()
Anastazi ty si myslíš, že se můžeme snažit už po další MS, pokud to odešlo samo a nebla jsem na revizi?
Janusko, no ono je nejlepší se na to uplně vykašlat a neplánovat, pak to jde samo. ![]()
Caty ten váček si stále myslí, že je v něm mimi a tak asi roste. Chudák je taky zmatený a nemůže, tam ještě mimi být? Udělají ti tam ještě předtím zákrokem utz?
Caty to máš asi pravdu, raději neplánovat a hlavně né asi při tuleníčku, co?
Janusko, no já UTZ už nechtěla, nechtěla jsem další nervy, al doktor řekl, že ho uděláme, abych si jednou nevyčítala, že tam třeba miminko mohlo být a já mu ndala šanci, takž mi ještě UTZ udělá, je to zlatej doktor.
Jinak hel, faaaaaaaakt na to nemyslet. Ehm, my měli jen jednu možnost ten měsíc, kdy otěhotnět a zrovna to vyšlo
to když jsme se snažili, jsme to dělali hooooooodně a nic tři roky a teď to vyšlo s jedním povyražním, hehe
Januško, jak to myslíš že si za to můžeš ty sama? Na revizi jdu ve čtvrtek. Akorát na můj svátek no.