Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj januško,nemusíš mít pauzu,já bych počkala do menstruace a další cyklus už bych na to vlítla.ta pauza se vtahuje na tu revizi.moje známá otěhotněla v šestinedělí po samovolném potratu.když začla krvácet tak dr jí píchla nějakou injekci aby z ní vyšlo všěchnoa na revizi nemusela když pak šla na ko uz za šest neděl už měla mimi krásně vidět.lékařka tomu nechtěla věřit.
j1j2 a v jakém týdnu ta tvá kamarádka potratila? Já tam mám gestační váček 3cm, tak by to jednak prý dost bolelo, což by mi nevadilo, ale nevyšlo by všechno
byla už asi 8 týden ale mimi odpovídalo 5tt,hodně krvácela adr jí dělala uz a řekla že s tou injekcí to bude dobrý a na revizi nemusí
Januško nemusíš mít pauzu, tělo buď bude připravené nebo ne ![]()
Já jsem teda nedodržela puzu ani po revizi, ale stejně to znovu vyšlo až za hodně dlouho, ale revizí to nebylo ![]()
Caty určo si ho nech udělat ať máš jistotku a je zajmavé, že ti roste ten váček, třeba tam mimi bude, dělali ti odběr krve?
j1a2 tak to jsem nevěděla a tak to můžeme skusit třeba na vánoce a budeto krásný dodatečný dárek, ale teď nemám na to ani pomyšlení, musím si dát odpočinek.
Caty stejně se mi to zdá podivné, váček přeci nebude růst donekonečna… Pokud tam není podezření na nějakou molu, tak se čekáním nic nezkazí. Já jsem nosila mrtvé embryo 8týdenní až do 13tt a nic se mi nestalo, dneska už bych na revizi taky nešla.
Anastazie já si myslím, že nám to také tak rychle nepůjde, ale jak jsem psala dám si oraz. A za jak dlouhou dobu se ti to povedlo?
Janusko mně řekli i v nemocnici i můj dr., že bez revize se čekat nemusí. Protože jsem revizi měla, tak mi dr.domlouval, ať radši počkám, že jsem byla těhotná dlouho, tak aby se tělo dalo do kupy.
Anastazie a tobě by nevadilo, že v sobě máš mrtvé miminko byť mizející o 5 týdnů déle než musíš? To bych já nedala. Co svýmu dr.vyčítám, tak to, že jsem to nevěděla dřív, protože o tolik dřív jsem se z toho mohla vzpamatovávat, znovu se snažit. Navíc bych se s každou bolestí břicha /a že to bolelo/ bála, že se mi z toho dělá zánět a že mi to třeba zneprůchodní vejcovody.
Zvětšující váček měla Večka od nás z deníčku, dokonce i HCG ukázkově rostlo a bohužel z toho nic nebylo a to čekala hodně dlouho. Byť s tím byla docela vyrovnaná, že se to nepovedlo a že jí těhotenství vlastně léčí endometriozu, tak jí to stejně pekelně skoplo ![]()
AnastazieB píše:
Caty je mi to lítoAle věřím, že když to všlo přirozeně, tak to vyjde znovu, budu držet palce.A ještě ti chci napsat, že na revizi nemusíš jít, pokud se mimi vstřebává samo a nemáš žádné problémy, tak si tělo poradí samo. A je to mnohem šetrnější, než revize, může způsobit komplikace. Navíc bylo mimi maličké. U nás honí doktoři na revizi skoro úplně všechny, přitom je to velmi často zbytečné
Navíc bez revize počkáš na další MS a můžete se snažit dál…
Anastazia, zdielam tvoj nazor
, nebudem ho pisat este raz ![]()
januska1 píše:
Anastazi ty si myslíš, že se můžeme snažit už po další MS, pokud to odešlo samo a nebla jsem na revizi?
Januska, sice sa nepytas mna…, kludne sa mozete snazit uz po prvej ms, podla toho ako sa budes citit. my sme drobca splodili mesiac po MA v 11/12tt (bez kyretu), tehu bolo bezproblemove a maly ma uz tri roky ![]()
Caty … je mi to moc líto, že to nevyšlo
… vím co prožíváš, taky jsem si tím prošla
…máš rozumného doktora, že Ti dal ještě týden, třeba do té doby samovolně odkrvácíš a nebudeš muset na tu revizi… každopádně máš „hezky pohnojeno“ a tak přeju brzké //
… drž se! ![]()
Kadlinka a Matenka děkuji za odpověď a také za povzbudivá slova. Já jsem se té dr. ptala a ona mě tak nějak odbyla stím, že dva měsíce nic. Já si říkám, že to nechám na přírodě, teďka a uvidíme. Jste tu moc hodný.
matenko a vy jste se snažili hned po ms?
Januska, my sme sa ani velmi nesnazili, ale vyslo to a sme moc stastni. prvu ms som mala asi po 40 dnoch a potom som otehu. drzim palce ![]()
Matenka tak to ti moc gratuluji, no uvidíme jak to půjde. Dneska jedeme na návštěvu za prababičkou a dědou, mají výročí svatby, jsou spolu 54let.
Caty a ty si měla už viditelnou srdeční akci?
Já jen,že právě mě dlouho rostl gastač.váček a mimi pořád nic,měla jsme byt asi 8tt plod odpovídal sotva 6tt,asi týden se to skoro vůbec nepohlo,jako gestč.váček rostl,ale to vče až jsme byla připravená na revizi tak s krve zjistili,že hCG roste,revize zrušena a druhý den jsme šla na ulz a už bylo srdíčko a plod odpovídal 9tt a to byla středa přitom v pondělí jsme byla sotva 6tt…