Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ninushenka píše:
@nikol.ondrášovkato je pravda, kdybyste takhle ubližovaly v reálu, tak by vám asi nejeden člověk i ubalil. tohle totiž nebylo nesouhlasení ale čiré ubližování.
za sebe se ti omlouvám
@ninushenka píše:
@nikol.ondrášovka
To je právě to, že soudíš někoho koho vůbec neznáš - jsem ten typ člověka, co když ho něco tíží, tak se z toho potřebuje vykecat - a já si myslela, že web pro maminky je ten správný pro tohleto téma. Jak vidím není…
Web, který má v názvu „mimino“ se mi nezdá vhodný pro témata o potratech… Nechci odsuzovat ženy, které to udělají ale těch miminek je mi opravdu neskonale líto (nemůžou za to!) a myslím to vážně, tak se i snažím podle svých možností podporovat sdružení, která těhotným v nouzi pomáhají.
@nikol.ondrášovka proč přispíváš do diskuse, kde nemáš konstruktivní připomínky k tématu? Včera i dnes…
@balenka píše:
@nikol.ondrášovka proč přispíváš do diskuse, kde nemáš konstruktivní připomínky k tématu? Včera i dnes…
a ty? akorát sem četla něco o slepicích
@nikol.ondrášovka psaly jsme si SZ, bo tady by to stejně zaniklo… Tady se řeší vše, jen ne osobní zkušenosti se zákrokem…
@balenka ale všechno je k tématu, od toho je diskuse. Potrat jeoperace jako každá jiná jen má jiné psychické následky, já ho nezažila proto diskusi opustím s tím, že doufám že nikdy se o tom nebudu muset bavit.
Ahoj, tak já napíšu teda jeden konstruktivní příspěvek:
Byla jsem na kyretáži ve FN Brno týden po porodu (pro masivní krvácení, zůstal mi tam kousek placenty a popraskalo šití). Technicky vzato mezi kyretáží a miniinterrupcí není rozdíl. Na sále byli příjemní, na gynekologickém oddělení pak jak kdo - jedna sestra super, druhá nic moc, lékaři vesměs OK (u mě to bylo komplikovanější, protože jsem chtěla mít u sebe týdenního prcka, nemohla jsem kojit po narkóze atd.). Přešívání vnitřního a vnějšího šití mě bolelo podstatně více. Já opět hodně krvácela, ale u mě je to dáno poruchou koagulace. Myslím, že je to náročné především psychicky - ale to si musíš rozhodnout sama ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Nebrečí, zjevně jíto je uplně jedno
@LuMiTa píše:a za měsíc bude ta o které jste se tam včera bavily a to je, „lituju potratu“ nemůžu po něm otěhotnět
sem psala „nedejbože“
@ninushenka píše:
@nikol.ondrášovka
Začala jsem prskat až když jste začaly vy. Když jsem zmiňovala půser mluvila jsem o celé situaci nikoliv o „miminku“. A hlavně nikdo z vás „grácií“ u mě nesedí, takže víte houby, jak se cítím. A to, že by mi někdy vyšly dva těh. testy po sobě jinak jsem v životě nezažila, tak snad diskuze je o diskutování. Ale moc jste mi „pomohly“, hůř jsem se snad už cítit nemohla - jenom mě udivuje, že takhle bezcitné mohou být právě matky.
používej antikoncepci, když nechceš dítě, nebo si skoč pro postinor, méně to bolí.. no včak poznáš až tam půjdeš za měsíc zas
@ninushenka píše:
@nikol.ondrášovka
To je právě to, že soudíš někoho koho vůbec neznáš - jsem ten typ člověka, co když ho něco tíží, tak se z toho potřebuje vykecat - a já si myslela, že web pro maminky je ten správný pro tohleto téma. Jak vidím není…
tak se vykecej kamarádkám, uvidíme co ti na to poví, hmmmm?
@balenka píše:
@nikol.ondrášovka průser je, že je těhotná a nemůže si to nechat… A jak můžeš přiřadit anonymní diskusi k nějaké včerejší? Víš, proč se diskuse zakládají anonymně?
V nemocnici ti nikdo neřekne, že tam mají „nerudnou“ sestru… To je to, na co se ptala…
no ono když si dáš 2 a 2 dohromady? já bych anonymy uplně zrušila…
@ninushenka píše:
@nikol.ondrášovkato je pravda, kdybyste takhle ubližovaly v reálu, tak by vám asi nejeden člověk i ubalil. tohle totiž nebylo nesouhlasení ale čiré ubližování.
a když víš že ti bylo ubližováno včera proč si založila dneska novou diskuzi??? Holka tady nejsou debilky…, kterým to nedojde že jsi to ty..
@nikol.ondrášovka píše:
sem psala „nedejbože“
a vsad se že tu bude a až se do ní všichni pustí tak bude chudinka které ubližují
ale je pravda v tu chvíli už jí tu i pochopím/e protože jsem dlouuuuho byla v té samé diskuzi
všude jsou svým způsobem nerudné sestry