Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1096
20.7.15 14:12

Nečetla jsem všechny příspěvky a můžu vám říct, že to určitě není geny, ale výchovou, přístupem atd. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 14:13

Já zastávám názor, že děti se mají chválit, ale pochvala musí mít racio. jádro. dítě vycítí ironii, přehánění…vidím na dětech, když jsou pochváleni, že úplně kvetou. a to se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 14:47

Mám dva syny, co hrají na klavír, jeden hraje rok(starší),druhý 1,5 roku. učitelka mi říala, že ten starší má velký talent a že by v tom měl rozhodně pokračovat(i když ono se mu dvakrát cvičit nechce).takže ho vždy hrozně chválím, když zahraje(miluju vážnou hudbu všeobecně) a když mi zahraje tu moji oblíbenou jsem v sedmém nebi. Takže chálim a chválím a doufám, že bude hrát další a další roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
20.7.15 15:22

Ty jo, já nevěřím vlastním očím, kolik lidí trestá svoje děti a ještě jim to přijde normální. Podle mě je to selhání rodiče, nezvládá výchovu a má problém sám se sebou.

• Citovat
  • Upravit
brko
20.7.15 15:24

Pokud dáváš pozitivní zpětnou vazbu ve smyslu „skladba, kterou jsi teď hrál, je moc pěkná, je vidět, ze jsi poctivě cvičil a dál si záležet. bylo to sladěne, bez false“,tak to je pro měl dobře-vi, co konkrétně udělal dobře a čeho se držet. Oproti pochvale „ty jsi šikovný, doufám, ze budeš virtuos“,která mu o výkonu nic konkrétního neřekne.
Zároveň je tam chtít nadrazenost chvaliciho, neboť de facto rozhoduje o osudu dítěte. Co na tom, ze mě to až tak nebaví, hlavně, ať je spokojena maminka a tatínek.
Tak snad bude hudba vášni nejen tvou, ale i tvých děti. Pokud mají dar od boha, tak proč to nevyužít. @mirecekblbecek :kytka:

Příspěvek upraven 20.07.15 v 15:33

• Citovat
  • Upravit
3436
20.7.15 15:30

@brko mám radostkdyž slyším, jak si prozpěvuje kousky oper.to potěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 15:52

Jsme taková „bláznivá“rodina i manžel miluje operu, pouštím ji skoro pořád, sousedi musí být nadšení „operoznalci“, jen syn s adhd řve, vypni to mě už z toho bolí hlava.(ten nehraje na klavír)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.7.15 18:54
@lucenka píše:
já klukovi odměny za dobré chování nedávám ;) A to že ho v restauraci, na poznávacím zájedzdu někdo pochválí, jak se hezky slušně chová, není nic špatného. Ale o tom se moderním benevolentním matkám může asi jenom zdát.

Mně coby „moderní benevolentní“ matce taky chválí slušně se chovající děti ;), takže to není výsada příznivkyň té „staré výchovy“. Já mám jako bonus zase dobrý pocit, že jsem děti nemusela nikdy ani bouchnout a došla jsem ke stejné pochvale a asi i podobnému výsledku jako ty :)

Zaměňuješ benevoletní, volnou výchovu a výchovu bez tělesných trestů, ale s tím, že dětem určíš hranice, jen je u toho nebiješ, to je častý omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.15 19:03
@ospalámyš píše:
Mně coby „moderní benevolentní“ matce taky chválí slušně se chovající děti ;), takže to není výsada příznivkyň té „staré výchovy“. Já mám jako bonus zase dobrý pocit, že jsem děti nemusela nikdy ani bouchnout a došla jsem ke stejné pochvale a asi i podobnému výsledku jako ty :)Zaměňuješ benevoletní, volnou výchovu a výchovu bez tělesných trestů, ale s tím, že dětem určíš hranice, jen je u toho nebiješ, to je častý omyl.

Otázka je, jak dlouho ti to trvalo

• Citovat
  • Upravit
14335
20.7.15 19:10

Tak kluk má 6 let a dostal na zadek snad 4 krát a to, když jsem mu jednou řekla, podruhé zvýšeným hlasem a potřetí byl drzý, že ne a atd.. Nenechám sebou orat, ale facky a pohlavky nedávám..
U nás je jednou řeknu, podruhé zvýším hlas a když potřetí se nic neděje.. za tu dobu byl problém 4 krát..
Na durhou stranu mi spíš přijde, divné, když rodič požád vyhrožuje, dostaneš facku, dostaneš facku a pořád.. To dělá švagrová a tkay pořád drozdává a kolikrát mi přijde, že se děti do 5 min nějak otrkají a jakoby nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.7.15 19:14
@kvaček píše:
Tak kluk má 6 let a dostal na zadek snad 4 krát a to, když jsem mu jednou řekla, podruhé zvýšeným hlasem a potřetí byl drzý, že ne a atd.. Nenechám sebou orat, ale facky a pohlavky nedávám..
U nás je jednou řeknu, podruhé zvýším hlas a když potřetí se nic neděje.. za tu dobu byl problém 4 krát..
Na durhou stranu mi spíš přijde, divné, když rodič požád vyhrožuje, dostaneš facku, dostaneš facku a pořád.. To dělá švagrová a tkay pořád drozdává a kolikrát mi přijde, že se děti do 5 min nějak otrkají a jakoby nic..

to je jen podvědomá obrana - i na facky se dá zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
21.7.15 09:50
@kvaček píše:
Na durhou stranu mi spíš přijde, divné, když rodič požád vyhrožuje, dostaneš facku, dostaneš facku a pořád.. To dělá švagrová a tkay pořád drozdává a kolikrát mi přijde, že se děti do 5 min nějak otrkají a jakoby nic..

No a co teda poradite ženské které to její dite neposlechne ani to potreti, a ani po mírnem vysvetlovani ze pokud neposlechne stane se to a to??? Za předpokladu že nezačala s výchovou po třetím roce ale odmala.
Mne to přijde že michate hrušky s jabkama. Rodic kterýmu dite neposlechne ani po několikate a ještě je děcko drzý proste musí hledat další cesty co zabere. A nemel by byt pranýřovan jak barbar když si vybere cestu dam přes zadek. Nikomu normálnímu to totiž není příjemné to delat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.7.15 11:18
Co například místo bití ukázat dítěti přirozený důsledek jeho jednání? Podle mě není neuposlebhnuti na nekolikate neni ani argument pro biti a ani vyčerpání všech možnosti. Další věc je, ze se dají výzvy říkat tak, aby na ne dítě reagovalo-místo Nebehej po trave! reknu Běhat můžeš tady po cestě.
@smutnalucy píše:
No a co teda poradite ženské které to její dite neposlechne ani to potreti, a ani po mírnem vysvetlovani ze pokud neposlechne stane se to a to??? Za předpokladu že nezačala s výchovou po třetím roce ale odmala.
Mne to přijde že michate hrušky s jabkama. Rodic kterýmu dite neposlechne ani po několikate a ještě je děcko drzý proste musí hledat další cesty co zabere. A nemel by byt pranýřovan jak barbar když si vybere cestu dam přes zadek. Nikomu normálnímu to totiž není příjemné to delat :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
brko
21.7.15 11:25
@lucenka píše:
Otázka je, jak dlouho ti to trvalo

Tak určité to trvá déle. Jenže-moje dítě udělá správnou věc, protože v tom vidí smysl. Oproti tomu bite dítě udělá tu samou věc také, ale jen proto, ze mu to nekdo nakázal.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.15 11:27
@brko píše:
Co například místo bití ukázat dítěti přirozený důsledek jeho jednání? Podle mě není neuposlebhnuti na nekolikate neni ani argument pro biti a ani vyčerpání všech možnosti. Další věc je, ze se dají výzvy říkat tak, aby na ne dítě reagovalo-místo Nebehej po trave! reknu Běhat můžeš tady po cestě.

takže ho mám nechat třeba přejet autem, aby si uvědomilo důsledek jednání? nebo nechat pokousat psem, když se k němu po x té rozběhne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML