Mít něco pro sebe?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7713
20.2.21 13:09

Já teda nejsem na RD,, ale mám třeba i výčitky, když si dopřeju víc věcí za sebou, třeba i jen blbost z Aliexpresu, tak se pak hned snažím něco vymyslet i synovi (13). Jenže pro něj je těžký něco vymyslet, my ženský upotřebíme tu něco do vlassů, tu náušničky, nálepku na zeď, potřebujeme k téhle šále tamty rukavičky a…bla bla bla. Ale klukovi stačí jedny tepláky, jedno tričko, takže tak. A je fakt, že mě někdy i docela kontroluje, jako že : ZASE NOVÝ NAUŠNICE JO? :jazyk: :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.2.21 13:15

Většinou kosmetiku, tak za 500-800 měsíčně. Holič dle potřeby, kolem 1000 na 3 měsíce. Čas od času boty, kabát - průměrně tak 1000 měsíčně. Někdy dám 6-8000 najednou za hadry a boty a pak půl roku nic.
Ne že bych si to nemohla dovolit, ale nechce se mi za tyhle věci utrácet. Radši strkáme peníze do cestování. Teď se cestovat nedá, tak aspoň poplatíme hypotéky, ať máme klid.

Příspěvek upraven 20.02.21 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
20.2.21 13:16

@Mallorka sérum na řasy, který fakt zabralo ---Jaký, prosím? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21188
20.2.21 13:16
@Alriga píše:
A já si nemyslím, že teplaky jsou ok. Teplaky jsou ok na hřišti, v tělocvičně a možná u táboráku. I na mateřské jsem o sebe dbala a snažila jsem se vypadat jako žena a ne jako uválený vandrák.

Tak to si ty teplaky oper, jestli je mas jak vandrak. Nikdo nerika, ze na materske se maji teplaky nosit vsude, nebo ma clovek chodit zanedbany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
20.2.21 13:25
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám asi trapný dotaz - jsem na RD, nechodím na kosmetiku, ke kadeřníkovi, cvičit, s kamarádkami se kvůli koroně taky tolik nevídám - a v posledních letech stejně doma /na pískovišti, oblečení kupuju v sekáči… Cestování v rámci ČR, SR. Snažím se žít relativně skromně, ale občas si říkám, jestli nedávám blbý příklad své dceři - u příbuzných mi vadilo, jak se prostě u matek/babiček bralo, že už nic nepotřebujou a mají kupovat především praktické věci do domácnosti.
Otázka zní - máte nějaké peníze měsíčně na svoje opravdu „capiny“ a kolik?
Díky za odpovědi, chci si v tom udělat nějak vnitřně jasno…

Samozřejmě, že ano. Teď jsem na HO, takže neutrácím za oblečení. Ale dřív to byly aspoň jedny šatičky za měsíc a botičky k tomu. Kosmetiku, mani a pedi si dopřávám i teď pravidelně každý měsíc. Dělám to pro sebe, tak neřeším, ze jsem na HO.
Na sobě ani dalších členech domácnosti nešetřím. Zrovna dneska jsem si vyzvedka balik s novým fitness oblečením.
Skromná jsem nikdy nebyla, nejsem a doufám, že nikdy nebudu muset být. Myslím v tom smyslu, že bych na sobě šetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
20.2.21 13:30
@PaníBovaryová píše:
Tak jako nekoupit si nove saty ve 40, protoze to je zbytecne…a v cem chodi do prace? Ja nevim, ale clovek tezko v zivote uspeje bez toho, aby patricne vypadal. Chodit na materske v teplakach a teniskach je uplne v pohode, ale ve chvili, kdy nakluses na prac.trh, tak ty naroky jsou mnohem vyssi, samozrejme.Jinak prakticke veci do domacnosti jsou lepsi, nez aby ti nekdo venoval nejakou hruzu a potom vyzadoval, at ji nosis :lol:

Tepláky jsou ok? Aha, tak to jsem teda byla úplně out. Vlastnila jsem naposled na střední na TV. Od té doby tento kousek nesmí přes práh meho šatníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.2.21 13:38

Na rodičáku jsem si toho přímo pro sebe moc nekupovala. Nějak jsem nic nepotřebovala. A ani teď nějak výrazně neutrácím. Ale když se mi něco líbí, tak si to pořídím (takže dneska několik kousků oblečení). Na masáže chodím většinou společně s dítětem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6654
20.2.21 13:41
@Anonymní píše:
Já nevím, v určité části rodiny je toto ideál - skromná paní, co nic nepotřebuje

Techto skromných zen si nikdy nikdo dostatecne nevazi, zejmena vlastni muz. Tak se nad tim zamysli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
20.2.21 19:10

Ja si porad neco kupuju ale je pravda, ze vetsinou v nejake akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.2.21 19:30
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám asi trapný dotaz - jsem na RD, nechodím na kosmetiku, ke kadeřníkovi, cvičit, s kamarádkami se kvůli koroně taky tolik nevídám - a v posledních letech stejně doma /na pískovišti, oblečení kupuju v sekáči… Cestování v rámci ČR, SR. Snažím se žít relativně skromně, ale občas si říkám, jestli nedávám blbý příklad své dceři - u příbuzných mi vadilo, jak se prostě u matek/babiček bralo, že už nic nepotřebujou a mají kupovat především praktické věci do domácnosti.

Postoj matek a babek je úplně scestný. Nechápu takové obětovatelky a Matky Terezy. Nikdo to ani nechce, dobrovolně utápnuté ušmudlané domácenky šedivé..Normálně si udělej radost a neřeš to.( Stejně si to doma odpracuješ.. :mrgreen:.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.2.21 19:59
@Anonymní píše:
Ahoj,

Podle mě je naprosto v pořádku přemýšlet o tom, co skutečně potřebuji pořídit. A co nepotřebuji. A taky je podle mě naprosto v pořádku (a dobrý příklad dětem) umět nacházet radost nemateriálním způsobem.
Zrovna mám rozečtenou jednu knížku a tam autorka píše, že víc než nejroztomilejší hračka se dětem do budoucnosti bude hodit schopnost tvořit si odstup od přehnaného materialismu.
Takže spíš bych si být tebou položila otázku, co vlastně za hodnoty chceš dceři předat. Podle mě tím, jak to děláš, tak spíš pochopí, že její štěstí nemusí být závislé na tom, jestli si koupí nový hadřík, boty, kabelku apod. A když už se něco pro radost kupuje, tak to může být něco jiného než kabelka, např. knížka.

• Citovat
  • Upravit
1977
20.2.21 20:00

Jo, máme s manželem každý měsíc vyhrazenou částku každý jen na své potřeby, takže si můžu koupit co se mi líbí. Ale oblečení to moc nebývá, to mě nebaví :D spíš si koupím blbiny na tvoření, na zahrádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24751
20.2.21 20:11

@Burj Chalifa jj, ale je fakt, že v mé rodné jihomoravské vísce v minulém století toto byl naprosto běžný postoj žen nad 35-40+.. prostě škoda peněz :lol: :mrgreen:

moje babička nebyla v životě u kadeřníka, měla jednu rtěnku, pár zástěr a krém ode mě každé Vánoce na celý rok :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.2.21 20:16

Ano, mám přístup k našim společným penězům a beru si z nich třeba na kadeřníka, nový boty, kabelku atp. vyloženě kapesný si nedáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.2.21 20:18

Mno ja na nad tim taky premyslela. V jednom okamziku jsem si uvedomila, ze pro dite a manzela kupuju vse. Aby byli dobre vybaveny vsim. Jidlo, obleceni, darky, drogerka, uprava zevnejsku bla bla. A sebe upozadila. Takze uz to nedelam. Chodim na manikuru, pedikuru, ke kadernici. Vse pravidelne kazdy mesic ( mimo covid ). Obecne si ted koupim co chci. Nejsem inventar ani druhotny clen nasi domacnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat