Mívám neovladatelné záchvaty vzteku a zloby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
575
20.1.14 09:08

Jo, teď mě napadá, že jsem četla skvělou knihu, kde tyhle věci řešil psychiatr a ne psycholog, takže pokud ho máš v místě bydliště, tak ho zkus.., psycholog kamarádce vůbec nepomohl, byla to vlažná voda, když k němu šla.. No na každého platí něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 09:11

@DnnnK A kamarádku léčil pomocí léků?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 09:14

@chebskamaminka Ano, mohl se zachránit, ale jí nedbala jeho varování. Zpočátku se mě snažil uklidňovat, pak přiostřil, a nakonec se mi i smál a bavil mými záchvaty, Já mu to měla za zlé, ale už nemám, udělala jsem si to sama, a u dělala zoufalého i z něj, tak se radši smál, já totiž myslela, že problém nemám..

• Citovat
  • Upravit
575
20.1.14 09:16

Kamarádka měla jiný problém, ale v té knize byl popsaný případ, kdy spojil dva druhy terapie - tu, kdy k němu docházíš a on to s Tebou rozebírá, pracuješ na sobě + léky, ale to jen v horším případě. Pokud na sobě pracuješ a uvědomuješ si problém, myslím si, že postačí vitamíny, případně nějaká meduňka. Na zklidnění se dají bylinky koupit i v lékárně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
20.1.14 09:21

AHoj, je skvělé, že si to uvědomuješ, že to není normální a máš problém. Určitě odborník je super věc, když to nebude uplný osel, pomůže ti! Kombinovala bych s bachovkama a určitě bych to řekla příteli - že chodíš k doktorovi, že to víš že to není normální, že na sobě pracuješ. Ne aby tě vzal zpět, ale aby to věděl, že jeho dítěnenív nebezpečí s nějakým bláznem. Rozhodně ještě nejsi v uplném pekle, a ani nebudeš, protože se chceš léčit a chceš si nechat pomoct :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
20.1.14 09:22
@Anonymní píše:
@chebskamaminka Ano, mohl se zachránit, ale jí nedbala jeho varování. Zpočátku se mě snažil uklidňovat, pak přiostřil, a nakonec se mi i smál a bavil mými záchvaty, Já mu to měla za zlé, ale už nemám, udělala jsem si to sama, a u dělala zoufalého i z něj, tak se radši smál, já totiž myslela, že problém nemám..

mrzí mě to, asi i vás oba, teď už tedy můžeš udělat jen něco pro sebe a malou, aby jsi byla pro ní fajn maminka a vyrovnaná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
20.1.14 09:23
@DnnnK píše:
Kamarádka měla jiný problém, ale v té knize byl popsaný případ, kdy spojil dva druhy terapie - tu, kdy k němu docházíš a on to s Tebou rozebírá, pracuješ na sobě + léky, ale to jen v horším případě. Pokud na sobě pracuješ a uvědomuješ si problém, myslím si, že postačí vitamíny, případně nějaká meduňka. Na zklidnění se dají bylinky koupit i v lékárně..

to si nemyslím že jí pomůže jen uvědomění se..uvdomuje si to a stejně se jí to stává, takže si asi sama nepomůže, ne, Medunka je pro nerovzní lidi co se jim blbě usíná, ne pro lidi co jsou nemocní jako zřejmně zakladatelka je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
20.1.14 09:24

Ahoj zakl., ja jsem taktez cholerik jak vysity, vetsinou se mi dari drzet emoce relativne na uzde (pisu relativne, protoze pocit, ze je jeste drzim na uzde mam jen ja, moje okoli moc ne :lol: ). U me teda vygradovala moje povaha hormonama pri kojeni. V tehotenstvi mi to obcas ujelo taky, ale ne tak moc. A pak ty laktacni hormony, fakt maso, rvala jsem na manzela sproste, nadavala za vsechno, co me napadlo, dvakrat jsem se ho taky pokusila prastit (coz kdyz si uvedomim zpetne - ja mam 50 kg a on 110kg, muzu byt rada, ze se nebranil :oops: ). No u me to spravil rok u psycholozky, dochazela jsem cca 1× za dva tydny. Manzel to nastesti se mnou vydrzel a ted uz je to zas v pohode. Otazka je, co se mnou udela dalsi nastup laktace :roll: Ale zkratka ma to reseni a neni to nijak slozite reseni, takze drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 09:28

@petulatko a psycholožku sis našla sama a platila jsi konzultace?

• Citovat
  • Upravit
1716
20.1.14 09:33

Jeste jsem to docetla o tom partnerovi - ja jsem to zacla resit opravdu rychle, cca po necelych dvou mesicich, takze manzel videl, ze s tim sama chci neco delat a snazil se mi s tim pomoct. Vetsinou me pak nechal vyrvat a az jsem se uklidnila, tak po chvili mi rekl, ze je smutny, ze se k nemu tak chovam. To mi teda hodne pomahalo se posouvat vpred, protoze jsem najednou s odstupem videla, co mu delam.
Ja jsem uprimne sama mela strach, abych nekdy nevyjela i na dceru, mela v te dobe dva mesice, takze jsem se opravdu hodne snazila, abych to zvladla. Nastesti v tomto jsem mela opradu nejakou vnitrni klapku a na dcerku jsem se nikdy neoborila.
Mozna nekdo rekne, ze ji stacilo byt u tech mych scen, aby z toho mela nejakou poruchu. Ja si to nemyslim. Dcera sice mozna vnimala, ze rvu, ale stejne tak musela vnimat, ze mam snahu to resit a resim. To je podle me rozdil od takovych tech diktatorskych rodicu, kteri se tvari, ze je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
20.1.14 09:34
@Anonymní píše:
@petulatko a psycholožku sis našla sama a platila jsi konzultace?

Poprosila jsem obvodacku, napsala mi doporuceni a chodila jsem normalne k psycholozce do nemocnice, ne k soukrome a tim padem to slo na pojistovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
20.1.14 09:35

chápu tě

Naprosto tě chápu, jsem taky „rapl“. Ale učím se s tím pracovat. Psychaitra bych nyní nevolila, bude založená dokumentace (což ale v podstatě nevadí), napíše léky. Podstatu problému v ordinaci za 15 minut nevyřeší. Jedině pomoc od psychologa. Jinak o dcerku se neboj, nepřijdeš o ni. Promluv si s partnerem, řekni mu o svých pocitech ( i dkyž to chlapi nechtějí slyšet, spíš mají problém to pochopit) a řekni mu, že si uvědomuješ, že je to určitý problém a hodláš na sobě pracovat. Pokud tě má rád, dá ti opakovaně šanci. pokud ne, jeho charakter není natolik pevný, aby budoval rodinu. Hlavně hlavu vzhůru, udělala jsi první důležitý krok, a to je to, že si uvědomuješ daný problém. To je půl úspěchu. vyvaruj se výbuchům. Přítel si to může v sebeobraně nahrávat na mobil a použít časem proti tobě. I to chlapi dělávají. Mysli na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 09:46

@Janka 4 Už si to nahrál, doufám, že se mi podaří to video nějak smazat, protože kdyby mi chtěl vzít dcerku, tak s tímhle určitě uspěje, to je jisté. Celé jsem to po… No nic, jdu krmit malou a zajdeme obvoďačce..

• Citovat
  • Upravit
3030
20.1.14 10:15

Proč tě rodina odstavila, když měli tvojí rodiče stejné problémy? Ta tě má snad nejsnáze pochopit. Jinak přeji, aby ti lékaři pomohli a je dobré, že si uvědomuješ problém, to je začátek řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 16:12

Myslím, že si jejich problémy nikdy nepřiznali, prostě dělají, že nikdy nebyly. Hlavní slovo má tyran táta, který tvrdí, že žádný probl=em nikdy neměl, přitom jeho výchovné metody stály za to. Byla jsem u obvoďačky, dala mi kontakt na psycholožka, té se mi dnes nepodařilo dovolat. Objednala jsem se zatím aspoň na tu psychiatrii k nám, je to taky až za 2 týdny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky