Mladé maminy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1718
2.8.10 14:00

Abych pravdu řekla,tak jsem i ráda,že to máme teď od dr. zakázáno,protože jsem měla strach.Mám sex mo ráda,ale když jde o drobka,tak to vydržím,můžeme se přece i mazlit :wink:

• načítám...
10405
2.8.10 14:10

hoky přesně tak jsou jiné věci jak si udělat dobře nebo se mazlit hlavně že miminka budou v pořádu a jsem ráda niki že je všechno dobrý

• načítám...
Niky7
2.8.10 14:18

Dekuji, presne tak. mate pravdu :palec:

• Upravit
10405
2.8.10 14:28

a co jinak holky jak se cítíte??já tak nejak divně dneska velký teplo a mě se nic nechce dělat jen bych chrápala le to nemůžu s malou

• načítám...
Niky7
2.8.10 14:44

me je tak divne, ale neni to nic hroznyho

• Upravit
10405
2.8.10 14:55
Niky7 píše:
me je tak divne, ale neni to nic hroznyho

horznýho ne dá se to v pohodě vydržet naštestí jsme jště nezvracela u alé jen jednou takže doufám že to taky tak bude

• načítám...
151
2.8.10 16:52

Ahoj holky můžu se přidat? Už skoro od začátku tuhle diskuzi sleduju, ale neměla jsem odvahu napsat.

• načítám...
29436
2.8.10 21:27
Niky7 píše:
To jo a na jak dlouho mate pust? Nevis co je to klyzma u porodu? Ted jsem to cetla, ale co to je tam nebylo napsany.

Niky klyzma je vyprázdnění tlustého střeva. Protože při porodu automaticky odchází i stolice, proto se dělá tento výplach, aby střevo bylo prázdné. Viz :

Klyzma je aplikace asi půl litru teplejší vody konečníkem do střev. Před porodem má dva důvody – vyprázdnění střev a prohřátí celé břišní dutiny.
Rodička se po klyzmatu vyprázdní a pokud třeba v těhotenství trpěla zácpou, pocítí úlevu. Někdy plná střeva mohou být i příčinou horšího postupu porodu. Po vyprázdnění odpadne rodičce starost o to, jestli jí náhodou při samotném porodu nebude odcházet stolice. (Bylo to tak vždy a vždy to tak bude, že naléhající část miminka před sebou tlačí náplň střev a močového měchýře, a dítě se rodí mezi stolicí a močí.)
Druhý důvod, proč se klyzma doporučuje, je účinek spazmolytický (k uvolnění křečí). Teplá voda prohřeje břišní dutinu, dojde k uvolnění a zároveň k podpoře začátku porodu.
Dnes jediným požadavkem, kdy je nutné aby si rodička nechala aplikovat klyzma, je porod do vody. Zde je třeba, aby rodička byla vyprázdněná a stolice v závěru porodu neodcházela do vody. Voda by byla kontaminovaná a už bychom do ní miminko nemohli porodit. V tomto případě by rodička musela z vody vystoupit porodit např. na porodní stoličce.
Ve všech ostatních případech záleží na rodičce jestli klyzma vyžaduje nebo jí je porodní asistentka z nějakého důvodu nabízí.
Toaletu má už dnes každá rodička na porodním sále pro sebe, v klidu se může půl hodiny vyprazdňovat a celou proceduru zakončí osprchováním se. Jen pozor na:
1. po aplikaci klyzmatu (rodička leží na boku) zatáhnout konečník a pár minut (alespoň 10) nechat vodu ve střevech působit
2. pak na WC před vyprazdňováním pevně dosednout – stříká to
3. během půl hodiny byste se měla vyprázdnit (alespoň 3×) a pak se osprchujete
Pokud máte na porodním pokoji doprovázející osobu a chcete celou proceduru absolvovat bez ní, není nic jednoduššího než ji požádat, aby odešla a přišla až třeba za půl hodiny.
Střeva lze vyprázdnit i pomocí roztoku Yal. Požádejte svého lékaře, ke kterému chodíte do prenatální poradny, o předpis a vyzvedněte si Yal v lékárně. Pomocí tohoto roztoku se můžete vyprázdnit bud ještě doma před příchodem k příjmu na porodní sál, nebo si jej vezmete s sebou a proceduru provedete na porodním pokoji. Yal umožní vyprázdnit střevo, ale chybí efekt spazmolytický na rozdíl od teplého nálevu vodou.
Pokud jste rodička, která nemá v těhotenství s vyprazdňováním problémy, při počátku porodu jste se již několikrát vyprázdnila (což je častý příznak začínajícího porodu), není důvod, proč byste klyzma potřebovala. A pokud náhodou v závěru porodu odejde při tlačení stolice, pro porodní asistentku není problém ji otřít. (zdroj babyonline)

• načítám...
29436
3.8.10 05:59
verona02 píše:
Ahoj holky můžu se přidat? Už skoro od začátku tuhle diskuzi sleduju, ale neměla jsem odvahu napsat.

Ahoj Veru … :mavam:

• načítám...
10405
3.8.10 10:15

ahoj holkz jak se dneska máte???

• načítám...
98
3.8.10 10:22
kyblicek píše:
ahoj holkz jak se dneska máte???

Ahojky, dneska to docela jde, tady na Jihu je pod mrakem, takze je to fajne :)) akorát mě čeká k večeru 2hodinová cesta autobusem .. tak nevím jak to zvládnu :(--

• načítám...
10405
3.8.10 10:25

tak t cestu busem ti nezávidím fuj mě by bylo blbě jinak u nás takz pod mrakem dělám oběd a furt není a já už mám děsnej hlad a těším se na něj :mrgreen:

• načítám...
98
3.8.10 10:30

tak já teprve snídala :D takže hlad zatím nemám, ale kručí mi v bríšku :))ale tak hlavně že pojedu až k večeru, že nebude tak hrozně..musim si koupit něco k papaní :)) nějaký to mlsáníčko,a hodně pití :))

• načítám...
2532
3.8.10 10:32

Ahooj holky tak u nás je tedy docela zima :cert: jinak se máme celkem fajn… akorát nevím co dnes podiknout :think: asi se pustím do žehelní ale vůůbec se mi nechce..

A jak pokračují těhulky???

• načítám...
98
3.8.10 10:38
kačenka89 píše:
Ahooj holky tak u nás je tedy docela zima :cert: jinak se máme celkem fajn… akorát nevím co dnes podiknout :think: asi se pustím do žehelní ale vůůbec se mi nechce..A jak pokračují těhulky???

ahojky:) na Jihu taky zima, ale pro me prijemne :))

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová