Mladé maminy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Niky7
29.7.10 23:32

Míšo chápu to a nic ti nevycitam. Drzim palecky at se s prckem mate jen co nejlepe jak to jde! :srdce:

• Upravit
13335
29.7.10 23:40

eeewet - mě se zdálo o šíleném kočáru světle zelené a růžové barvy i s průhledným materálem, šílený. Nikde jsem ho na živo ani na netu neviděla a asi ani nikdy neuvím, ale moc se mi líbil, sny jsou různé. Každopádně k mimi gratuluji a gratuluji i k tomu, že patříš mezi ty šťastné netrpící nevolnostmi :palec:

• načítám...
29436
30.7.10 06:02

Dobré ránko všem :mavam:

Já valím pomalu do práce. :roll:

• načítám...
1718
30.7.10 09:54

Ahoj holky,tak si vás tu pročítám přemýšlím jestli se k vám přidat a třeba i občas poradit.
Je mi 23let a čekám už třetí miminko, je to naše vymodlené mimi,protože moje předchozí dvě těhu nedopadly dobře.
Poprve jsem otěhotněla ve svých 20letech,chodila jsem prvním rokem na nástavbu,chtěla jsem si udělat maturitu.Vše se mi v životě dařilo,do toho jsem začala chodit se skvělým chlapem s kterým jsem dodnes. Náš vztah byl krásný, plný lásky a já byla v sedmém nebi. Po pěti měsících vztahu jsem nedostala měsíčky,přisuzovala jsem to stresu který okolo mě byl,Můj miláček se totiž nabídnul,že mi postaví s hůrky v našem rod. domě podkrovní bydleníčko,protože jsme věčně nemohli vyhazovat sestru z pokoje. Vše se rozjelo a stavělo se.Menstruace stále nepřicházela a tak jsem si koupila těhu test a na něm se objevily dvě tlustý čárky.Byla jsem v šoku,když jsem to řekla příteli oba jsme brečely štěstím. Miminko jsme chtěly,ale trochu později,ale když už bylo zaděláno :lol: Pak šlo vše jak po drátkách,bohužel jen do 23tt thu,pak mi bylo oznámeno,že náš malý má vadu srdce neslučitelnou s životem a musím ho porodit buď teď nebo donosit,ale to by mohlo ohrozit na životě i mě. Zhroutil se mi celý svět. Do nemocnice jsem nastoupila 14.12.2007 ,přítel byl celou dobu semnou a vše prožíval s námi.Rodila jsem přes noc,rozjelo se to až ráno,ležela jsem na porodním sále v každé ruce něco zapíchnutýho a v zádech zapíchlou jehlu kterozu proudil epidural proti bolesti. Byl na mě asi hrozný pohled. Malý se naroidl 15.12.2007 v 8 hod ráno přirozenou cestou,slyšela jsem jen ho výkřik a pak jen ticho, V tu chvíly to na mě dolehlo a já málem zkolabovala,museli mě uspat a dočistit. Bylo to hrozné odcházet z nemocnice s prázdnou náručí.Vánoce pro mě ztratily význam. Rozhodly jsme se,,že to zkusíme,co nejdřív znovu,po třech měsících jsem opět byla těhu,ale tentokrát to bylo zamlklé. Po tom všem jsem se psychicky složila,střídaly se u mě nálady,jako na běžícím páse. Po roce depresí jsem si řekla,že už to takhle nejde dál,že musím začít znovu žít. Moc mi tenkrát pomohl můj přítel,rodina a přátele.
Teď jsem v 11tt těhu a na miminko se moc těšíme,až se prcek narodí budeme s přítelem 4roky, svatbu zatím neplánujeme,malé bude mít příjmení po tatínkovi.
Věřím tomu,že se konečně dočkáme štěstí ve třech a já budu konečně moct někomu dát svoji mateřskou lásku.
Držte se holky, miminko je ten nejkrášnější dar,co může žena mít,je to zázrak.

• načítám...
627
30.7.10 10:15

Myspulko , ahoj. Mně je 21 a mám dvě krásný zdraví děti. jendou jsem potratila. Mimi bylo ve mně měsíc mrtvé. Málem jsem dostala otravu krve.Naši mě prý přivezli za minutu dvanáct :roll: . Pořád mi bylo špatně, nemohla jsem ani chodit. Mamka se o mně starala.. Nemohla jsem ani pohladit mojí dceru Elišku..neměla jsem prostě sílu zvednout ruce. Ležela jsem na přebalovací podložce a čůrala jsem na ní, pač jsem nebyla schopná dojít na záchod, nebo vstát a sednout si třeba na nočník.Pila jsem jen vodu, kterou jsem ale vyzvracela. Na velkou jsem naštěstí nepotřebovala jelikož jsem nejedla. Mamka mně pořád omývala a tak. Ke kenci jsem pět dní nespala, jen tři hodiny.. Nešlo to. Nesmála jsem, nic.. prostě jsem byla úplně mimo. Dr.mi pořád říkal, že je to z ledvin.. Nezvla mně na UTZ :-( . Pak mně naši odvezi a tam mi řekli, že mimi je měsíc mrtvé a všechno okolo ve mně hnije. Tak jsem si tam poležela týden. nejdřív mi tři čtyři dny sráželi kapačkou horečky, který byly vždy okolo 41 stupnů. pak mi udělali výškrab a já se začala smát, brečet, chodit a taky jsem měla chuť jíst. No a hned tři měsíce na to, jsem otěhotněla znovu a máme dvouměsíčního Vítka. Zatím Ti gratulovat nebudu, ale přeji Ti, aby mimi bylo v pořádku, zdravé a ty jsi prožila svých krásných devět měsíců :kytka: :srdce:

• načítám...
77
30.7.10 11:17

holky, jak tak tady čtu ty Vaše příběhy běhá mi mráz po zádech a … :cry: je to strašný - jeden den se těšíme z těhu, plánujeme a druhý den může být všechno jinak… možná je to nefér ale dost velkou vinu přikládám i doktorům, co si budem povídat - ta péče neni u všech až taková jaká má bejt. já jsem třeba měla doktora takovýho blbečka a hned jak jsem otěhotněla tak jsem šla k jinýmu,k páč na toho mýho jsem neslyšela jedinou dobrou věc. Nepoznal mimoděložní těhotenství - pani dal normál těhotenskou průkazku, nepoznal roštěp páteře - mimi se narodilo předčasně a hned umřelo, nepoznal silnej zánět v těhu,… je toho moc. já si teď teda na dr. nemůžu stěžovat a hlavně nazapomenu na jeho první větu když sem tam přišla : ,, To malinký ve vás je jako kytička - zasadíte jí a buď pustí kořínky nebo se nechytne…" Všem Vám tady ořeju krásné těhu a zdravé dětičky, vše ať probíhá tak jak má :srdce:

• načítám...
1718
30.7.10 11:23

Souhlasím s tebou,moje bývalá dr. byla taky na prd. Myslím,že s tím srdíčkem se to dalo poznat dřív,ale ona nic nepoznala. Teď mám skvělýho dr. v Olomouci a nemůžu si stěžovat. nemusím se nanic ptát sám od sebe mě vše řekne. UTZ mi dělal zatím na každé kontrole. U bývalé dr. jsem se musela na všechno ptát a ještě na mě koukala jako na blbečka.

• načítám...
77
30.7.10 11:59

ono asi dneska najít pořádnýho doktora neni nic lehkýho :-( hlavně že si nechaj pomalu za všechno platit :poblion:

• načítám...
1718
30.7.10 12:18

taky jsem se bála,že když budu mít dr. z Olomouce,tak budu muset za všechno platit,ale opačně.Zatím jsem nemusela dát ani korunu a ve 12tt jdu na genetiku na NT screning a taky nemusím nic platit. Prý hodně maminek za tohle platí. Já bych si to klidně zaplatila,ale když nemusím,tak je to fajn. :wink:

• načítám...
13335
30.7.10 12:20

Standartní prohlídky se v těhotenství neplatí, až nemocnice nebo pohotovost.

A s tím Olomoucem, to máš štěstí, je to jedna z mála oblastí kde se neplatí genetika v prvním trimestru. Mělo by to tak být všude :palec:

• načítám...
Michaelakkk
30.7.10 12:21
myspulka píše:
taky jsem se bála,že když budu mít dr. z Olomouce,tak budu muset za všechno platit,ale opačně.Zatím jsem nemusela dát ani korunu a ve 12tt jdu na genetiku na NT screning a taky nemusím nic platit. Prý hodně maminek za tohle platí. Já bych si to klidně zaplatila,ale když nemusím,tak je to fajn. :wink:

Těhotné neplatí nikde za nic ani u zubaře…

• Upravit
Niky7
30.7.10 12:26

Holky to by se nemelo stavat, ale je bohuzel tomu tak. Leksri v dnesni dobe ani pomalu nemaji praxi a uci se to na nas ,, panenkach,,. Tak co pak kruci chteji? Uz tomu nerozumim. Myspulko vitam te tady a budu drzet palecky at je vse o.k. :srdce:

• Upravit
1718
30.7.10 12:50
Michaelakkk píše:
myspulka píše:
taky jsem se bála,že když budu mít dr. z Olomouce,tak budu muset za všechno platit,ale opačně.Zatím jsem nemusela dát ani korunu a ve 12tt jdu na genetiku na NT screning a taky nemusím nic platit. Prý hodně maminek za tohle platí. Já bych si to klidně zaplatila,ale když nemusím,tak je to fajn. :wink:
Těhotné neplatí nikde za nic ani u zubaře…

U své bývalé dr. jsem platila při první těhu prohlídce. A zubaře jsem platila taky.Jsem zvědavá,jak to bude teď.

• načítám...
1718
30.7.10 12:51

Niky děkuji,věříme s přítelem,že bude vše v pořádku i můj dr. mě ujistil,že udělá vše proto,aby těhotenství dopadlo dobře.

• načítám...
98
30.7.10 14:36

eeewet Ahoj, na to že to moc prožíváš není vubec nic špatného, my jsme se o to s přítelem snažili skoro rok, a ted jsme z toho obá uplně nadšený, taky se těším pokaždé na ultrazvuk, až mi dr. rekne že mimisek je v pořádku :))) jinak přeji příjemné těhu.:srdce:

myspulka
Ahoj, četla jsem tady Tvuj příběh a bylo mi dost do breku, obdivuji to že to zvládáš takhle statečně, já kdybych prožila to co ty tak nejspíš umřu .. obdivuji Tě, a doufám že Tvé těhu bude v pořádku .))

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová