Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@paola white píše:
@rejžička myslím, že už jsem to vysvětlila dost podrobně a jen bych se opakovala…
pokud na to máš jiný názor tak to ber tak jak chceš
Nu, to není můj názor, pouze píši, co „tvrdí“ lidé, kteří zelené potraviny prodávají, kteří se tím živí a berou je x let. Ale samozřejmě je na každém, komu-čemu věří, dělej si to, jak chceš. ![]()
@rusovlaska.e detox jater. z nejlepších, přírodních a ne tak drahých zdrojů doporučuji:
ostropestřec mariánský- ráno si z něj dělám čaj
Hořec (kořen)- namelu a dávám do tobolek, beru podle toho jak moc se cítím unavená. někdy 2× denně někdy 6×…
http://www.bylinnalekarna.cz/…/horec-koren
to jsou takové docela fajn životabudiče. pokud chceš opravdu ušetřit koukni spíš po bylinkářství než v lékárně. tam vyjde 100% levněji ![]()
@paola white děkuju za radu, čaje mám ráda tak zkusím po porodu se mi objevil atopický exém prý jsem ho měla v dětství tak by mohl po pročištění taky zmizet ![]()
@paola white píše:
@zuzik1982 no to sice je, ale musí se začínat pomalu. začíná se na na dávce 1-1-1 (ráno, poledne, večer) po 3 dnech zvedneš na 2-2-2 a takhle to děláš každé další 3 dny až do dávky 6-6-6. pokud se objeví zelená stolice tak už je to špatně a měla by si zase snížit a na té dávce zůstat. to co děláš ty je nesprávná detoxikace a nijak moc ti to nepomůže
Aha, tak to jsem ale netušila, to jsem se dozvěděla prvně od tebe.
Třeba tady to už vidím - http://www.zelenastrava.cz/…-uzivat.html
Takže z logiky věci teď můžu jít dolů třeba na 3-3-3 nebo na čas přerušit a nastartovat odznova?
Celkově se informace různí. Někde říkají 10 minut před jídlem, jinde zas během jídla nebo po jídle. Takže nevím, jestli se řídit tím co je na letáku k mojemu balení, nebo čím. ![]()
@zuzik1982 zkusila bych snížit na ty 3-3-3 a uvidíš co to udělá. pokud se to zažívání nějak ustálí tak ok a můžeš pomalu navyšovat. pokud ne tak sniž a zase postupně navyšuj.
Ječmen by se měl brát na lačno 30 minut před a po jídle (ráno a večer) u chlorelly to zas taková nutnost není. tu jsem brala většinou potom ječmenu a chvilku před jídlem.
@paola white píše:
@zuzik1982 zkusila bych snížit na ty 3-3-3 a uvidíš co to udělá. pokud se to zažívání nějak ustálí tak ok a můžeš pomalu navyšovat. pokud ne tak sniž a zase postupně navyšuj.
Ječmen by se měl brát na lačno 30 minut před a po jídle (ráno a večer) u chlorelly to zas taková nutnost není. tu jsem brala většinou potom ječmenu a chvilku před jídlem.
děkuji za rady
ono je to i docela drahá věc, takže bude fajn, když budu brát jen to co moje tělo využije, než aby se tělo bez využití zbavovalo přebytků.
Jaké jsou tvé osobní zkušenosti s chlorellou během užívání? Kdys poozrovala zlepšení svého stavu? Já mám lupenku, proto jsem ji zkusila. Oproti loňskému létu se mi 100násobně zlepšila, ale nejsem schopna říct jestli chlorellou nebo tím, že jsem celkově změnila životosprávu a snažím se vyhýbat všem potravinám, co obsahují nějakou chemii. Např. polotovary a salámy jsem neměla v puse ani nepamatuji. Masné výrobky jen od řezníka - známého, co je dělá jen z masa a koření.
@zuzik1982 já jsem taky výrazně změnila životní styl takže těžko to přisoudit jednomu faktoru. manžel měl velmi silnou alergii, prakticky celoročně a nezabírala na léky a zelené potraviny u docela pomohly.
@paola white píše:
@zuzik1982 já jsem taky výrazně změnila životní styl takže těžko to přisoudit jednomu faktoru. manžel měl velmi silnou alergii, prakticky celoročně a nezabírala na léky a zelené potraviny u docela pomohly.
Nakonec ať je to jak chce, já jsem šťastná, že mi došlo, že nemá cenu řešit všemožné mastičky na zakrytí problému, ale začít od píky - vyčistit tělo, začít jíst tak, jak jedli např. naši předkové. Přírodní věci bez chemie a umělých náhražek.
ať se i tobě s mužem zdraví zlěpší
@rejžička no já jsem to právě taky slyšela a četla, že „zelená“ je správně. Ale to co píše @paola white zní logicky
@Alka přechodně na pár dní to nevadí, ale nesmí být zelená po celou dobu užívání.
@rejžička píše:
Nu, to není můj názor, pouze píši, co „tvrdí“ lidé, kteří zelené potraviny prodávají, kteří se tím živí a berou je x let. Ale samozřejmě je na každém, komu-čemu věří, dělej si to, jak chceš.
Tak GW řadu let neprodávám, pouze ho řadu let konzumuji a připojuji se k paole. Není to sice nic proti ničemu, pokud máte dost peněz na rozhazování, přecpávat se Chlorellou - vám to neublíží a prodejcům pomůže, ale fakt je, že opravdu stačí brát tolik řasy, aby stolice ještě nebyla zelená.. Tzn. pokud je, tak snížit dávkování o jednu tabletku a tak postupovat dál, až se upraví barva - takové dávkování pak pro vás stačí..
@Tykvička píše:Že stačí brát, s tím souhlasím. Ale rozhodně nesouhlasím, když to paola prezentuje tak, že brát tolik, že je stolice zelená, je ŠPATNĚ, že je to nesprávná detoxikace atd. Tělo chlorellu vyloučí, ale NEUBLÍŽÍ mu to. A nejspíš se i bude detoxikovat rychleji, i když nárazově.
Tak GW řadu let neprodávám, pouze ho řadu let konzumuji a připojuji se k paole. Není to sice nic proti ničemu, pokud máte dost peněz na rozhazování, přecpávat se Chlorellou - vám to neublíží a prodejcům pomůže, ale fakt je, že opravdu stačí brát tolik řasy, aby stolice ještě nebyla zelená.. Tzn. pokud je, tak snížit dávkování o jednu tabletku a tak postupovat dál, až se upraví barva - takové dávkování pak pro vás stačí..
Jakou chlorellu máte nejoblíbenější? Nejde mi o to, abych koupila nějakou předraženou, aby si na ceně smlsli všemožné řady prodejců MLM, ale spíš jestli kupujete nějakou přímo v lékárně, třeba v ceně kolem 200 Kč? Koukala jsem na netu a je jich celkem dost, máte i s takovými dobrou zkušenost?
Já mám tuto http://www.energy.sk/…nu_x337x.asp
Kupovala jsem ji poprvé ve zdravé výživě u nás, a podruhé na internetu - stála kolem 500,–. Byla jsem spokojená, přemýšlím, že na ni znovu najedu
Koupila jsem ji na doporučení kamarádky. Je tam 200 tablet, 2 tablety 1-3× denně ![]()
@rainucha To je nějak málo tablet, ne?
Ona je nějaká koncentrovanější? Vždycky jsem jich brala 3× denně cca 6 (podle návodu).