Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chacha
u nás toto praktikovala tchýně, žijeme v jednom domě, ona je zvědavá jak opice, nejlépe by měla vše pod kontrolou, takže, beru boty -klíče v předsíni a ona na malýho: Kampak jedeš…a ticho…tak to zopakuje, já dělám že neslyším-na mě nikdo nemluví(to jí je zase blbý zeptat se přímo)no a tuhle když to opakovala tak jsem se taky otočila na mladýho a říkám: No tak řekni kam jedeme?
Od té doby je klid, asi to pochopila ![]()
Jojo, tchyne na me taky mluvi pres dceru, mamka to (bohudik!!!) nedela…Leze mi to na nervy dost, taky zaryte mlcim, dokud se nezepta me - coz se vetsinou nezepta, takze pokud opravdu neodpovi dcera
Zustanou otazky nezodpovezeny ![]()
Otazky sou ale spis tohoto typu: Tak co? Oblece te mamka a pujdeme ven? Da ti maminka piti? Budes jeste neco papat nez pujdeme ven…atd. ![]()
To jsou teda vyhlidky
ale je dobry videt, ze to mlceni praktikuji vsichni
taky bych neodpovidala, kdyby se nikdo neptal primo me i kdyz mozna k tomu mam sklony, kdyz jsem to dotahla tak daleko, ze uz tchyne nekomunikuje se synem/manzelem, ale rovnou se pta me, protoze vi, ze ji toho reknu vic
Budu se muset hlidat ![]()
Ach, babičky. Nemluví přes dítko, ale jejich vtipné poznámky, že „takovej kousavej svetr ti dali!“, „to u mě papá všechno, protože ho krmím“ atd. už mi taky lezou krkem. Dělá to moje máma. Tchýně je daleko a hlavně má šest vnoučat, tak je jinak ostřílená. Nějaké kňourání jí nerozhodí a rozhodně si nemyslí, že mám synkovi vyhovět, když udělá scénu. Máma je opačného názoru. Teda asi to nemyslí úplně vážně, ale klidně to řekne. Marně jí vysvětluju, že synek (2r) vnímá, pamatuje si, není blbej, ať takové řeči nevede a rozhodně ať mě neshazuje před ním. A když se ohradím, tak jsem nedůtklivá. Ale mám toho taky plný zuby. Snažím se to prostě ignorovat, těžko to změním. Hlavně že má vnoučata ráda a občas pohlídá.
@P28 píše:
Ach, babičky. Nemluví přes dítko, ale jejich vtipné poznámky, že „takovej kousavej svetr ti dali!“, „to u mě papá všechno, protože ho krmím“ atd. už mi taky lezou krkem. Dělá to moje máma. Tchýně je daleko a hlavně má šest vnoučat, tak je jinak ostřílená. Nějaké kňourání jí nerozhodí a rozhodně si nemyslí, že mám synkovi vyhovět, když udělá scénu. Máma je opačného názoru. Teda asi to nemyslí úplně vážně, ale klidně to řekne. Marně jí vysvětluju, že synek (2r) vnímá, pamatuje si, není blbej, ať takové řeči nevede a rozhodně ať mě neshazuje před ním. A když se ohradím, tak jsem nedůtklivá. Ale mám toho taky plný zuby. Snažím se to prostě ignorovat, těžko to změním. Hlavně že má vnoučata ráda a občas pohlídá.
Ja nemam ani jednu babicku hlidaci, obe jsou pracujici a dojdou na navstevu jen obcas, tchyne je jeste 150km od nas, takze jezdi jeste min jak mamka a my zatim nejezdime nikde, kazdopadne ve finale vzdycky obe uznaly i NAHLAS, ze maminka je pro nej to nejlepsi. Takze si rikam, ze je to jeste dobry aspon v tomhle, ale doufam, ze to nebude pokracovat do toho veku, kdyz uz bude malej rozumnet co se deje, protoze se mi taky nelibi ta predstava, ze me nekdo shazuje jen proto, ze nema nic lepsiho co by rekl. Obe babicky maji i dalsi vnoucata a nikdy jsem to predtim nevidela, ze by vedly takovy reci… a nebo jsem to tak nevnimala, kdyz se me to primo netykalo ![]()
@Kaculatko nepřeháněj
to je normální
.Nevim v co by to mělo přerustat
.
Já to dělám už taky ![]()
A já za děti odpovídám a to dokonce i za to 5 leté tak toho se už neptaj.Asi mě slyšet nechtěj ![]()
@Kamča.dalmatinka Tobe by nevadilo, ze by nekdo rikal, ze decku ublizujes chudackovi? ![]()
@tripetri píše:
Jojo, tchyne na me taky mluvi pres dceru, mamka to (bohudik!!!) nedela…Leze mi to na nervy dost, taky zaryte mlcim, dokud se nezepta me - coz se vetsinou nezepta, takze pokud opravdu neodpovi dceraZustanou otazky nezodpovezeny
Otazky sou ale spis tohoto typu: Tak co? Oblece te mamka a pujdeme ven? Da ti maminka piti? Budes jeste neco papat nez pujdeme ven…atd.
Toto přesně dělá můj fotr.by mě z něj je.lo,já to úplně nesnáším. Taky mlcím a neodpovídam za něj, ale úplně to ve mě vře
![]()
@Kaculatko píše:
@Kamča.dalmatinka Tobe by nevadilo, ze by nekdo rikal, ze decku ublizujes chudackovi?
Přesně. A oni ti ani nedají pořádný jídlo, než ty jedy ve skleničkach ![]()
Když jsme měli první, tak moje mamka taky vždycky přišla a první co bylo „oni tě chudinko nechají ležet na zemi a nevšímají si tě“ (malá na koberci, pod hrazdičkou spokojená… atd. nejlepší byla hláška „babička si tě vezme domů a hned se budeš mít líp“. Tak jsem šla malé zabalit, když jsem přišla dolů s taškou a řekla „babičko, mlíko v pět, koupat v sedm a v půl osmé spinkat“ tak ji zamrzl úsměv a nevěděla jak vybruslit.
Moc to nepomohlo a občas jí to ujelo, ale od doby, kdy děti začaly mluvit s tím přestala, aby to někde neopakovaly.
@Kaculatko píše:
@Kamča.dalmatinka Tobe by nevadilo, ze by nekdo rikal, ze decku ublizujes chudackovi?
Jako myslíš-chudinko oni tě tady zavřeli do postýlky. Miláčku maličkej ty si tady ve vězení. Ty si pokakanej ta maminka ti nedá ani plínku. Tomášku nebožátko dají tě najíst(malej má v 7 měsících skoro 10kg
)a že tě ta mamka pořádně neoblíká a máš rýmu ![]()
Prosim tě co mě na tom muže rozčilovat. Když to poslouchám téměř denně.5eknu jedné z babi tak si toho chudáčka vem s postýlky a nos ho pul dne na ruce 10kg buřta. Tak ho přebal já to dělám 20× denně, Tak jestli ti přijde vychrtlej asi budeš muset rozject laktaci když nic kromě kozy nechce ![]()
A víš co dělám když potkám venku řvoucí dítě sousedky
.Řeknu no honzíčku že tě ta maminka zlobí
.Asi prostě už sem taky nakažená a přijde mi to vcelku i vtipné ![]()
@Kamča.dalmatinka Tak ja se radsi smeju jinym vecem teda a takovy narazky bych sama neprodukovala. Vim, ze to u nas ani jedna babicka nemysli spatne a jak uz jsem psala, obe ve finale podaji dite mne a ani je nenapadne, ze by neco delaly
Ale tyto reci mohou vyustit v docela neprijemne zalezitosti (co sleduju u segry) a to jak sama reagujes a odpovidas na to pak to dite bude vnimat. Ja s mamkou nesdilim mnoho nazoru a vyrikat si to umime, ale pred deckem to delat nebudu nikdy, pac nechci, aby bylo ovlivneno ve vnimani babicky. O tchyni ani nemluvim, k te kdybych se chovala podle svych pocitu, tak ju bude to decko nesnaset.
Ale vim jak to myslis, jsou to jen prkotiny a clovek by se nad to mel umet povznest
Asi jsem se jen chtela ujistit, ze ty nase mamky nepriletely na jedne lodi z daleke planety a nejsem v tom sama, coz jak vidim rozhodne nejsem. ![]()
Hi hi, moje mamka a babička to dělaly taky, mě to teda nechávalo naprosto v klidu, vždycky jsem jim za dítko něco odpověděla a bylo to. Nepříjde mi na tom nic hrozného. Od kámošky malá když řve, tak se jí taky ptám „co ti ta mamka provedla?“
asi je to nakažlivé ![]()
@Kaculatko tak musíš stejně. Já když vidim že se k ničemu nemaj tak řeknu tomíku to je mrcha ta babička vid ani tě nepochová. Tomíku chudinko babička ti ani tu posranou plínku nesundá a jak pak mažou ![]()
Dětem je to jedno jak s nima mluví. Jsou rádi že maj něčí pozornost a nebo až bude dítě mluvit tak je to přejde. Ono jak si povídat s miminem nebo s malim dítětem než takle. Lepší než aby šišlali jak šílené ![]()