Moje máma je čuně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.9.20 15:00

Já třeba mám dobrého kamaráda, který se hygieně moc nevěnuje, u přátel je mi to jedno, protože u nich doma nespím a nedávám k nim své mimino.

• Citovat
  • Upravit
2258
13.9.20 18:25
@Anonymní píše:
Nevím, jak to vnímáš ty, ale mně přijde zaschlá moč na zemi a absence kartáčku na zuby ostrý dost.

Fakt je to pro tebe důvod ji přestat úplně vídat? Naprosto ji odříznout? Protože na to jsem reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.20 18:38
@Sexynohy píše:
Fakt je to pro tebe důvod ji přestat úplně vídat? Naprosto ji odříznout? Protože na to jsem reagovala.

Nic takového jsem nepsala.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.9.20 23:13

Zkusila bych to přes toho jejího přítele. Ale pochybuji, že to zabere. Osobně taky moc nevěřím, že by sdílel lože s takovou špindírou a že by chtěl mít u ní pokojíček. Jestli to tam smrdí psími čůránkami, musel by být asi blázem, aby tam chtěl přespat. Nebo má absolutní ztrátu čichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.20 23:39

Já Ti to věřím. Já pracuji celoživotně s lidma a historek znám neuvěřitelných. Kartáček na zuby, resp. jeho nevlastnění versus návštěva divadla mně nijak překvapující nepřijdou.
Mě tedy překvapuje, že Tobě to přijde jako extrém. Ale tipuji, že já jsem tak jednou starší, že mě něco jen tak nepřekvapí.
Těch důvodů může být více, od deprese až po rozdílné priority.
Nicméně. Pokud ona nebude chtít řešit, nenaděláš vůbec nic. Ber tak, že většina lidí na této planetě má nastaveny hodnoty jinak než my. A žijí.
Je to profláklá Gaussova křivka. Většina je tak nějak rozprostřena kolem středu a extrémy jdou do obou stran tak nějak ve stejném počtu. Zase pokud já bych si mohla vybrat, kterou z obou stran křivky, jestli obsedantně kompulzivní porucha nebo problém Tvé maminky, tak volím problém Tvé maminky. :oops:
Prosím anonym - práce.

@Anonymní píše:
Z čůránek všude po baráku se dělá moje přecitlivělost? Opravdu?
Součástí mé práce je každodenní kontakt s lidmi a návštěva domácností. Opravdu jsem už viděla všemožné způsoby žití, ale to, co vidím u mamky, jsem ještě neviděla a je to extrém. Nesnaž se mi namluvit, že mám špatný úhel pohledu. To opravdu ne.
  • Citovat
  • Upravit
14.9.20 16:10

Tohle mi zní jako zakuklená deprese. Taky jsem si zažila období, kdy jsem měla dost problém doma uklidit nebo se umýt. Dokonce jsem měla problém i jít sto metrů do obchodu nakoupit, takže jsem kolikrát byla celý den hlady. Dokopala jsem se, jen když jsem měla nějakou motivaci - třeba pracovní schůzka, měla přijít návštěva apod. A někdy jsem to nedala ani před tou návštěvou a uklidila jsem jen tak nahrubo.
Je možné, že deprese jen zhorší problémy, které měl člověk třeba celý život v menší míře.
Takže taky doporučuju terapii, zkusit antidepresiva (ač já sama jsem zrovna prášky odmítla, vím, že jiným dost pomohly) a zkusit jí s úklidem pomoct. Jedna z nejhorších věcí na depresi je pocit, že je všechno moc těžké, neřešitelné, a tak ani nemá cenu se snažit. Takže třeba na etapy, vždycky si vzít do parády jednu místnost a tu zkulturnit. Udržovat to není už tak nadlidský úkol jako debordelizace.
Taky je super každý den večer před spaním si napsat pár věcí, které se člověku podařily (třeba „stihla jsem vytáhnout prádlo z pračky hned po vyprání, takže je hezky voňavé“). Osobně mi to dost pomohlo.
A zkusit na ni se sestrou zapůsobit, třeba i trošku tvrději, a na druhé straně se pak pozitivně zmínit, když se u ní něco zlepší. Motivace zachováním vztahů s kamarády mi taky dost pomohla. Ostatně si myslím, že to je i důvod, proč se vaše maminka umyje, když jde mezi lidi - je vidět, že tohle jí jedno není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
15.9.20 06:53

Uprimne, ja si nemyslím, ze je to deprese. Jsou to proste návyky.
Moje mamka žije ne tak extrémně. Ale také ma kočky doma, lezou na linku mezi jídlo a podobne… když prijedu s dětmi, tak první co udelam, ze uklizim.
Zubní kartáček tedy ma. Nemá to asi tak moc zanedbane jako maminka zakladatelky. Ale moje potřeba čistoty je proste jinde. To je cele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.20 09:36

Upřímně, mně taky kočky lezou na linku a do postele. Ale jsou bytové a nohy mají v rámci možností čisté. Respektive buď tak čisté, jako je podlaha, nebo jak si je zrovna olížou. (V botách doma teda nechodíme.) Takže to mi jako až takový extrém nepřijde.
Z talíře bych po nich třeba nejedla, dobroty jim dávám do misky, když se mi napijí z hrnku, tak to vyliju, vymyju a natočím si čistou vodu, ale z linky je shazuju jen když se mi motají pod ruce při přípravě jídla. Takový kompromis, který nám doma šetří nervy i hlasivky.
Myslím, že majitelé domácích mazlíčků některé hranice mít posunuté musí, pokud nechtějí po těch zvířatech pořád řvát. Speciálně to platí u koček, které se dají sice vychovat, ale rozhodně ne vycvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10664
15.9.20 17:51
@třistapětka
@třistapětka píše:
Upřímně, mně taky kočky lezou na linku a do postele. Ale jsou bytové a nohy mají v rámci možností čisté. Respektive buď tak čisté, jako je podlaha, nebo jak si je zrovna olížou. (V botách doma teda nechodíme.) Takže to mi jako až takový extrém nepřijde.
Z talíře bych po nich třeba nejedla, dobroty jim dávám do misky, když se mi napijí z hrnku, tak to vyliju, vymyju a natočím si čistou vodu, ale z linky je shazuju jen když se mi motají pod ruce při přípravě jídla. Takový kompromis, který nám doma šetří nervy i hlasivky.
Myslím, že majitelé domácích mazlíčků některé hranice mít posunuté musí, pokud nechtějí po těch zvířatech pořád řvát. Speciálně to platí u koček, které se dají sice vychovat, ale rozhodně ne vycvičit.

No nevím : :nevim: asi té čistoty u tebe také nebude příliš, když kočky(bytové) hopsají po kuch. lince a vyženeš je až když se ti motají pod ruce. Když seskočí samy, a ty pak jdeš válet štrúdl, krájet chleba a chystat dětem svačinku do školy Mňam 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.20 17:58
@Plmo píše:
@třistapětkaNo nevím : :nevim: asi té čistoty u tebe také nebude příliš, když kočky(bytové) hopsají po kuch. lince a vyženeš je až když se ti motají pod ruce. Když seskočí samy, a ty pak jdeš válet štrúdl, krájet chleba a chystat dětem svačinku do školy Mňam 8o

Děti nemám, štrúdl nedělám a chleba krájím na prkýnku. Jídlo přímo na linku taky moc nepokládám, na čistotu jsem docela vyhraněná a linka, dřez nebo i umyvadlo jsou pro mě v kategorii „potenciálně fuj“, takže třeba chleba si pokládám zásadně na talířek. Proto ani nemám potřebu linku nějak zvlášť hrotit.

Když mi spadne kartáček do umyvadla, tak ho hodně důkladně opláchnu, než ho strčím do pusy, a vlasy ze sítka ve vaně vyndávám zásadně přes toaletní papír, rukou bych na to nesáhla. Takže fakt, že nebráním kočkám skákat na linku, beru jako pokrok v odvykání přílišné úzkostlivosti, co se čistoty týká.
Je mi v téhle poloze dobře. Pokud tobě ne, nikdo ti ji nenutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10664
15.9.20 18:11
@třistapětka píše:
Děti nemám, štrúdl nedělám a chleba krájím na prkýnku. Jídlo přímo na linku taky moc nepokládám, na čistotu jsem docela vyhraněná a linka, dřez nebo i umyvadlo jsou pro mě v kategorii „potenciálně fuj“, takže třeba chleba si pokládám zásadně na talířek. Proto ani nemám potřebu linku nějak zvlášť hrotit.Když mi spadne kartáček do umyvadla, tak ho hodně důkladně opláchnu, než ho strčím do pusy, a vlasy ze sítka ve vaně vyndávám zásadně přes toaletní papír, rukou bych na to nesáhla. Takže fakt, že nebráním kočkám skákat na linku, beru jako pokrok v odvykání přílišné úzkostlivosti, co se čistoty týká.
Je mi v téhle poloze dobře. Pokud tobě ne, nikdo ti ji nenutí ;)

Já bych ale na tu linku nepoložila ani prkýnko, ani talířek na chleba :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.20 18:17
@Plmo píše:
Já bych ale na tu linku nepoložila ani prkýnko, ani talířek na chleba :poblion:

Hysterko :lol: to se asi ani moc nenajis nekde v zahradni restauraci coz? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.20 18:28
@Plmo píše:
Já bych ale na tu linku nepoložila ani prkýnko, ani talířek na chleba :poblion:

Koukám, že s úzkostlivostí ohledně čistoty máš ještě o dost větší problém než já. Nezávidím ti. Nevidím žádný racionální důvod, proč zrovna tohle hrotit. Aspoň teda já talířky zespodu fakt neolizuju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová