Moje, tvoje děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76458
5.10.24 18:47
@Tarena píše: Více

no kdyby si hráli všichni společně, tak by dceru zakladatelky neodháněli - to nebude tenhle případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.10.24 18:50
@stinga píše: Více

Asi ne.
Ale za mne je taky dobře, aby si dite hralo obcas samo. Rozviji to fantazii. Kdyz si zacne hrat sam, nerusim ho, nerikam mu, ze treba prasatko nemuze ridit vlak a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33537
5.10.24 18:59

Tak asi si nepochopila jak to bylo myslene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
5.10.24 19:03

ten kluk je tam jednou za 14 dní! tak snad by se mu tatíček mohl věnovat a ne nechávat kluka hrát si samotného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.10.24 19:14
@stinga píše: Více

Psala jsem, ze souhlasim, ale zase mu snad nemusi vymyslet zabavu od rana do vecera, zvlast, kdyz si kluk chce hrat i sam s hrackami, ktere jsou pro nej vzacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.10.24 19:14
@arinecka píše: Více

Tak vysvetli prosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
5.10.24 20:03
@Jeremi píše: Více

Tohle je vůči pětiletému dítěti fakt kruté, nemá šanci tu větší logiku ještě pochopit.

Jediné, co si z toho vezme a pravděpodobně zapamatuje je, že je míň než brácha, ona se musí dělit a on jí nemusí nechat na svoje hračky ani sáhnout, a vždycky když přijede,
ona přichází o tatínka, prostor, hračky a fér přístup. Fakt super pro posílení vztahu :?

Přitom kdyby se střídali po 15 minutách (Kromě věcí jako nejoblíbenější plyšáci atd, ale musí mít to právo OBA), tak budou v tomhle věku spokojení oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.10.24 20:12
@Liberalissima píše: Více

Ted nechci at to zni blbe, ale on neni jeji tatinek. Po zakladatelce tady taky nikdo nechce, at si hraje se synem, ale resi se tu jen otec, at se stara ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33537
5.10.24 20:21

A co chces vysvetlovat? Uz je to popsane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
5.10.24 20:22
@arinecka píše: Více

No psala jsi, ze jsem to nepochopila. Tak jsem poprosila o vysvetleni, abych pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
5.10.24 20:44

Zakladatelko, tvoje pětiletá dcera má doma tatínka tohoto pětiletého kloučka 24/7. On by ho taky chtěl určitě mít doma pořád, měl by na to svaté právo, ale má smůlu. Tvůj chlap je taťka na baterky, tak má tátu jen na dva dny za čtrnáct dní.

Tak co kdyby ses zkusila chovat jako zodpovědná, dospělá, empatická osoba a aspoň ty hračky mu nechat, ať je má ty dva dny pro sebe? Když už pro sebe u vás nemá ani toho tátu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
5.10.24 20:47

Ona nepřichází o tatínka. On není její tatínek, ona má někde jinde svého vlastního tatínka. Je to naopak - ona má doma 24/7 tatínka toho kluka, který ho má jednou za čtrnáct dní. A to ho ani nemá sám pro sebe, ale má tam tuhle nevytouženou rodinku v čele s macechou, pro kterou je zatěžko mu dopřát aspoň na ty dva dny během dvou týdnů pocit, že tátovi na něm záleží nejvíc na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
5.10.24 20:50

Podle mě je docela důležité vědět, co je to za hračky, respektive či to jsou hračky. Pokud to jsou hračky kluka, tak rozumím, proč tatínek chce, ať má na ně ty 2 dny přednostní právo. Pokud to jsou hračky holky, nebo společné, tak bych to takto opravdu nedelala. Takto ta holka získá averzi vůči nevlastnímu bráchovi, že přijede a má ve všem přednost.
Já to u svých dětí řeším tak, že prostě kdo si s tím začal dřív hrát, ten to teď má. Druhý mu to nebude rvat z ruky. A až ho to přestane bavit, nebo po určité době, si s tím bude hrát ten druhý. Myslím, že rozumné střídání je i tady nejlepší řešení, pokud to opravdu nejsou hračky jen toho kluka, které dostal od tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
5.10.24 20:57

Hracky patri tomu, kdo je dostal a ten ma rozhodnout, jestli je chce nebo nechce pujcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
5.10.24 21:24

Pochopitelně by to muselo být stejně k oběma, tj. i ona by měla přednostní právo na svoje hračky. Když už teda hrajou na rozdělení, co je čí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí