Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@swiftily píše:
Je tu nějaká baculka mezi vámi? Kdy jste vy baculky slyšeli miminko? Já jsem 12+2tt a hledala jsem snad hodinu a nikde nic
Baculka je termín pro nadváhu, obezitu nebo morbidní obezitu?
@Veveruska87 Uff tak jsem malinko v klidu. Slyším fakt jen sebe.. Šíleně se bojím že je něco špatně. Všude píšou od 12tt
@swiftily my ze začátku slyšeli malou až hodně dole na břiše a ještě jsme trošku museli přimáčknout a líp nám to šlo slyšet při použití sonogelu
@koralina11 A kde jsi hledala? Já hledam fakt všude a nikde nemůžu najít
Všude slyším jen tu mojí tepnu jak vede do třísel
@Veveruska87 Já mám dětský olejíček s tím to taky jde a mačkám a nic akorát mě z toho bolí děsně břicho jak mačkám. ![]()
Já teda baculka sice nejsem, ale poprvé mi to taky dalo pěkně zabrat, než jsem ho našla. Zkus si tak polosednout/pololehnout, nožky natáhni. Zezačátku jde miminko slyšet úplně dole, těsně nad (vedle) stydké kosti. Většina maminek prý poprvé cítí vlevo od stydké kosti, já jsem ho slyšela vpravo. Chce to fakt hodně gelu a trpělivě kousíček po kousíčku hledat.
@swiftily my zkoušeli lubrikáč, olej a jiný a nic a nejlíp to šlo právě tím sonogelem
Příspěvek upraven 13.02.14 v 21:09
@swiftily Malý má kolem 10cm tak to chce pořádně hledat kousek po kousku. Hodně štěstí.
Já si to neměla kupovat. Teď tu akorát bulim jak želva. Obávám se nejhoršího. Půl hned hledám a nic ![]()
@swiftily Chce to trpělivost poprvé jsme malou hledali asi hodinu a taky jsme jí pokaždé nenašli a když jsem ho používala i v pozdějším těhotenství tak se kolikrát Nikolka natočila tak že jsem jí nemohla najít a taky to dopadlo dobře. Neztrácejte naději
.Chce to prohledat mm po mm
@swiftily Pokud máš obavy, zajdi si na pohotovost. Jinak bych asi ještě pár týdnů počkala. Třeba je obličeje jen špatně natočení. U tak malého plodu je potřeba spolupráce.