Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@makytalicka bydlím 15 km od Prahy a přijdu dýl používám snad od té doby, co umím mluvit. Přijdu později mi přijde divný ![]()
Mimochodem mě se také na emiminu občas ptají, co to jsou štrample, smějí se spojení: přebalit dupku apod.
Čeština je prostě krásná. ![]()
@Barushe „Pevná roba vařila šlížky s makem a enom odběhla popravit sviňky, už byly šlížky na uhel…“
Včíl mudruj osbo, co to znamená… (Tak se mluví v Ratíškovicích. (Řekl bych, že to máš přes kopec, kdyby tam nějaký kopec byl…
)
@MalinkaSykorka kamarád mi jednou volal a řiká mi: Musim jet šalinou a já debil: Co to je? Už jsem se víc nedozvěděla, protože se chlámal, že se málem pochcal ![]()
@Jura007 píše:
@Barushe „Pevná roba vařila šlížky s makem a enom odběhla popravit sviňky, už byly šlížky na uhel…“
Včíl mudruj osbo, co to znamená… (Tak se mluví v Ratíškovicích. (Řekl bych, že to máš přes kopec, kdyby tam nějaký kopec byl…)
To je krásné!!! ![]()
@Silwinka87 píše:
Tak to je ještě dobré..To jsi nebyla u nás v Lažhotě..To jsou teprve tataři..
To je tam, jak se staví kulaté domy, aby je za rohem nikdo nepřepadl?
A mimochodem - víš, kde je na Moravě Uondýn?
Jsem s tímhle v pohodě, mě taky občas nerozumějí, když řeknu, že jdu na špejchar nebo budem mít k obědu vacka.
Každej mluví tak, jak je zvyklej, neřeším to a žádný výrazy mi nevadí
Me vadi to Prazske viiiď
a celkove To Prazske nareci a zpiiiivani
![]()
@mejdylko píše:
@makytalicka bydlím 15 km od Prahy a přijdu dýl používám snad od té doby, co umím mluvit. Přijdu později mi přijde divný
U nás se místo přijdu dýl nebo později řekne dojdu pozďéj
@Jura007 píše:
To je tam, jak se staví kulaté domy, aby je za rohem nikdo nepřepadl?
A mimochodem - víš, kde je na Moravě Uondýn?
Já nevím-ale tipuju Hluk, Suchá Loz. Vím kde je Mongólsko ![]()
Příspěvek upraven 28.10.13 v 20:47
@celipipka54 píše:
@Silwinka87 A co tam máte na nářečí?
To nejde ani napsat… ![]()
Tak to je ještě dobré..To jsi nebyla u nás v Lažhotě..To jsou teprve tataři..