Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@hospodki píše: Více
Bude mi 40, mam malé dítě, práci na plný úvazek a ano, i tak se opravdu dá najít čas hodinu denně pro cvičení, každý si musí sáhnout do svědomí.
A ano přibrala jsem po smrti maminky před dvěmi lety na agresivní rakovinu, psychicky se sesypala a zajídala to, i takové věci se stávají
@saniska píše: Více
Tak vidíte, každý má nějaký příběh.
A každý ho řeší po svém.
Tak si běžte do posilovny, když vás to tam baví a nechte nás být.
Taky vás nektitizujeme.
@saniska píše: Více
Ne, nedá. Fakt jsem nemela energii s dvěma dětmi z toho jedno extra závislé a nespavé, do toho depresivní stavy z několika potratů. Sama jsi se sesypala, tak by jsi mohla mít trochu empatie a pochopení. Ty jsi se z toho hrabala pár měsíců, ale ne každý to tak má. Zbytečně tu do nich kopeš a soudíš. A jestli jsi schopna makat 6× týdně, tak to asi slušně šolicháš. Ja mam trénink 3× týdně a fakt nezvládnu fyzicky navýšit. Fakt nechodim na pase, ale mam kolikrát zátěž do selhání. Občas tak, ze si odpálím nervovou soustavu a půl dne se z toho dostávám. Ale taky nemam problém osmiletaka s 27 kilama při hře vytáhnout nad hlavu jako kdyz byl batole.
@rmot píše: Více
No na třech bramborách budeš mít malnutrici jako prase. To je prakticky princip bariatrie. Donutit tě jíst tak málo a pod bazal, aby jsi nezdravě hubnul
Asi to bude příspěvek mimo, ale pro ty, co si myslí, že to je jinak a zkušenost z obezitologie.
Všechna kila navíc mám postupně nasbírané za 25 let, kdy jsem brala nějaké hormony. Několik ivf, léčba poruchy cyklu, nyní dlouhodobě/v řádu let kortikoidy.
Sama doktorka na obezitologii říkala, že takto nasbíraná kila jdou dolů špatně.
Navíc beru hrsti léků a mám problém s pohybem kvůli neurologické nemoci.
Závěr doktorky byl ten, že mi nedoporučuje do hubnutí zasahovat čímkoliv kromě stravy (ne injekce, léky ani operací) a i kvůli kortikoidům je to spíše o udržování hmotnosti než hubnutí.
Dokážu shodit pár kil, ale vzápětí je mám zpět po dalších megadávkách kortikoidů.
I když vážím poslední roky stejně, postava se díky kortikoidům změnila a obezita jde více vidět.
Lékaři co mě léčí, vědí, že to není o lenosti a přejídání a berou ohled na to, co mi je a čím mě léčí.
Ze své zkušenosti bych řekla, že změna životního stylu a stravování je nutná i s MJ.
Znám takové, co dokážou MJ „přežrat“, nehubnou a pak si jen stěžují na vedlejší účinky, když jim je blbě.
A jistě, zhubnout lze i bez MJ, např. v té hladomorně.
Já ale nemám potřebu trpět, chci si ještě života užívat.
Jsem z genetické skupiny dle Darwina nastavené do nouze o potravu.
Jinak již 1 ½ roku na MJ, microdosing 1,6mg, BMI +-22.
@Petrakot
Uplne s tebou souhlasim, u MJ je treba zmena životního stylo, mam zname, kterým to pomohlo přestat pít alkohol, mne to pomohlo držet stravu a prave jsem take ze skupiny lidi, co byt jednou povolí, hned jde váha nahoru, ale i tam chce najít balanc. K tomu microdosingu, prosim, z jake dávky a jak to slo? Hlady, chute a tak. 1,6 je temer uz nic ze?
@Angelin ahoj, našla jsem tvůj příspěvek na otázku vysazení mj, jak jsi na tom ted, snažně hledám někoho, kdo vysadil ![]()
@Petrakot našla jsem tvůj příspěvek na 182
jen ty hlady a chutě, když jsi snižovala, zdály se ti abnormálně větší? Dekujuu
@Kkkk993
Mé tělo je na tirzepatid docela citlivé, hubla jsem tedy jen při 2,5mg.
Raději pomaleji, bez navyšování.
Snižovala jsem také pozvolna, takže žádné vlčí hlady.
K optimální velikosti udržovací dávky jsem dospěla po několika měsících.
Primárně dle grafu vývoje hmotnosti z chytré váhy a Excelu.
@Petrakot
To zní super, moje MUDr tvrdí, že z takové dávky tělo nemá nic a může se jednat víceméně spis o placeno, ze ano 2,5mg je proste jen zvykaci pro tělo, ale to je její názor, je fajn číst, ze nekomu to pomáhá.
@Petrakot Naprosto s tebou souhlasím, štvou mě názory lidí, kteří o to nic moc neví a říkají jak podvádíme, že si píchneme injekce a hubneme bez námahy…ale jak říkáš, bez úpravy jídelníčku a pohybu to nejde. Ano, je to berlička, člověk nemá tolik hlad a chuť…ale proč se trápit, důležité je si nastavit nové zdravé návyky ve stravování a po vysazení se nevracet do starých kolejí…a to je můj cíl. Doufám, že se mi to podaří a váhu si udržím
Na MJ jsem od 3.12.2025 - stále na dávce 2,5mg a za 3 týdny budu vysazovat. Cca -14 kg.
@zrzečkahugouška ahoj, jsme na tom podobně, jak budeš prosim vysazovat? Rovnou z 2,5mg vysadíš?
moc dekuju
@Kkkk993 Jj rovnou vysadím, přijde mi, že oproti začátku už to na mě stejně tolik nepůsobí, snědla bych i víc jídla i chutě mám na vše, ale držím se celkem dobře, tělo si zvyklo bych řekla… váha leze pořád dolů, sice pomalinku, ale pořád klesá…:-) Uvidíme, co se stane, až vysadím, ale myslím, že už v tuto chvíli je to udržitelné…i když všichni okolo si myslí, že se mi váha vrátí, já věřím, že když nesklouznu do starých stravovacích návyků, tak váha zůstane cca stejná.
Ahoj
, můžu poprosit radu? M jsem již užívala, ale pak jsem kvůli velké břišní operaci vysadila a teď se chci vrátit, nechala jsem si napsat 15 kvůli financím, mám začít na dávce 2,5? Což bude 10 kliknutí, že ano? Jen pro ověření
Začínal někdo i na měnší dávce?