Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KKK85 píše: Více
Ono dost záleží na konstituci, rozložení tělesného tuku apod. Stejně stará dcera má asi 42 kg/165 cm a nijak extrémně hubená není. Je hodně štíhlá, má chlapeckou postavu, žádný zadek, žádná prsa… ale je zdravá, akční a se zdravým přístupem k jídlu i svojemu tělu. To je u zakladatelky mnohem větší problém, než nízká váha.
@JancaS84 tak maminka snad vidí jak vypadá a říká jí, že je anorektička, ale dál to evidentně neřeší
@cestovatelka 1 píše: Více
A co má dělat, dotáhnout jí někam za nohu, když ona evidentně problém nevidí? Ona spíš uvěří lidem z venku, než vlastní mámě
@Jahru to je pravda. No kazdopadne moje mama me videla v tomhle a rekla vsechno co rekla. Rikala vsechnoi predtm ale v tomhle pry vypadammoc kostnate
@Anonymní píše: Více
Vzdávám to, máš PPP jak vysitou, ale budeš tvrdit, jak vypadáš dobre, pripadne tluste a je to skvělé. to je dalsi typicky projev nemoci, víš?
Achach.
Ještěže nemám dceru, takze me tohle nemůže potkat.
Okamzite se sver máme. HNED.
Ano, je to porucha příjmu potravy.
Není to jenom o tom, že nechceš jíst a že si připadáš tlustá. Jde o to, že tvůj mozek nefunguje správně a už nedokáže tyhle věci vyhodnotit. Tlustá si připadáš teď. Tlustá si budeš připadat až budeš mít dalších 10 kilo dole. Tlusté si připadají i ty holky, co jsou v motole napojené na přístroje, protože jejich tělo vypovědělo službu a začaly jim selhávat orgány. Tlustá si budeš připada i kdybys doslova umírala na podvýživu.
Podíváš se do zrcadla a pořád budeš chtír zhubnout. Nebudeš to vidět. Tvůj mozek ti to nedovolí.
Proto je PPP tak nebezpečná. Začni to řešit s mámou a s psychiatrem.
Mluvím z vlastní zkušebosti. PPP jsem měla ![]()
@Anonymní píše: Více
Aby nedošlo k mýlce, já rozhodně netvrdím, že tvůj stav je v pořádku! Jako máma bych o tebe měla opravdu strach. To, že si myslíš, že jsi tlustá je špatně, to že nejíš je špatně, to že hubneš je taky špatně. Pokud nevěříš mámě, zkus nějakého jiného dospělého, ke kterému máš důvěru. Tohle není legrace.
Kousni se a přijmi to jak to je a to, že máš problém. Já měla 42kg ve svých 21 letech. Docházela jsem na terapie a dost mi to pomohlo. A ze začátku, když nedokážeš jíst, jen pít. Tak si kup v lékárně nutridrinky. Je to taková tekutá výživa. Mě chutná banán a čokoláda. Přeji hodně štěstí a brzkou zdravou chuť k jídlu. Musíš s tím něco dělat jinak skončíš v nemocnici. Drž se ![]()
A kdyby něco, klidně se ozvi