Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je to velmi závažný stav. Já bych navštívila dětského lékaře a řešila to s nim. Já teď v dubnu a květnu 5 týdnů nesnedla vůbec nic a to mám normální váhu a skončila jsem na měsíc se sondou, do které mi dávali směs s bilkovinami. Měla jsem v odběrech velmi sníženou celkovou bílkovinu, draslík a chudokrevnost. Jsem tedy v Bohnicích z jiné příčiny, ale každý týden za mnou chodí nutriční terapeutka. Podle mě je tvůj stav už na hospitalizaci někde na pediatrii na metabolické jednotce.
Já sama měla anorexii 2krat. Teď jsem nejedla z jiných důvodů, ale hubnutí se mi samozřejmě líbí.
Pak je možnost hospitalizace s PPP v Praze v Motole a pak ve VFN, ale tam nevím, jestli neberou až od 15ti let. Mají i denní stacionar, ale to musíš mít BMI vyšší, než 16. Pak je dobre oddělení pro PPP v Brně.
Dále je možnost obrátit se na sdružení Anabell, sídlí Praha, Brno, Ostrava. Vygoogli si jejich stránky.
Ale všude musíš počítat s čekací dobou, asi kromě té pediatrie.
Moc držím palce, ať se ti podaří situaci řešit. ![]()
Tohle je velký problém… následky nejsou pocítit hned to přijde časem… svěř se mamince ať ti sežene pomoc u lékařů. Znám jednu youtuberku z Ameriky, takový styl Emo měla tento problém a pracuje na tom.. jen ta cesta není jednoduchá a vracení do normálu trvá dlouho… čím dřív vyhledáš pomoc tím lépe. Přeji tobě a mamince hodně sil v tomhle boji. ![]()
Tohle je asi troll ne? „několik týdnů nejí“ a „za týden zhubla 6 kg“ a ještě ty šílené změny na mírách… 6 kg za týden nezhubne ani člověk co nejí celý týden vůbec nic (vlastní zkušenost). a obzvlášť pokud nejedla ani předtím, takže obsah střev byl nula nula nic, tak ten úbytek nejde ani vysvětlit z části vyprázdněním… ok, dehydratace… možná… ale to by zas nevysvětlovalo takový úbytek na těch mírách. podle mě nás tu jen tahá někdo za nos.
Naopak. Je moc dobře, že jsi našla odvahu a napsala. Teď je potřeba udělat další krok a začít to řešit.
Pokud už nemáš menstruaci, tak máš vážný problém. A nečekej, že poznáš, že už ti jde o život. V tomto psychickém fungování mají holky s anorexií pocit, že jsou tlusté i na smrtelné posteli. Takže mazej k doktorce.