Může být ošklivá holka šťastná?

Anonymní
16.6.25 23:52

Muze byt oskliva holka stastna?

Nejsem moc hezka (zejmena v obliceji, s telem jsem jakz takz ok). Nerekla bych o sobe, ze jsem primo oskliva, ale behem dospivani me tak obcas nekdo nazval, tak mozna jo. Nechci se tu litovat, toho uz mam dost a chtela bych vykrocit jinym smerem. Chtela bych samu sebe prijmout. Ale je to vubec mozne, aby byl nekdo, kdo je tak trochu osklivy, zvlastni, se sebou spokojeny? Je mozne, aby si nekdo takovy nasel milujiciho partnera? Je mozne, aby byl stastny a skutecne sebevedomy?
Libi se mi muj usmev. Kdyz se smeju, myslim, ze prestavam byt oskliva. Taky mam hezke oci. Jsem vtipna a inteligentni. Mam na cem stavet. Ale taky jsem tak trochu oskliva. S disharmonickymi proporcemi. Co myslite, pujde to? Zalezi na tom vzhledu tolik, jak se mi vzdycky zdalo?
Obcas se tesim na stari, az budeme osklivy vsichni. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.6.25 00:15

Z vlastní zkušenosti říkám, že může :-). My jsme rodina, kde, my holky, moc krásy nepobraly. Už od mládí jsme si z toho dělaly legraci. A žádná z nás z toho nikdy nešťastná nebyla. Žijeme naprosto spokojeně. Táta rád vyprávěl historku, jak se ně mě přišel podívat do porodnice a musel uznat, že ošklivější dítě v životě neviděl. Máme rodiny, krásné děti, fajn zaměstnání a spoustu kamarádů. Anonym z důvodu, že nechci, aby se moje děti dozvěděly, že mají ošklivou mámu…zatím si toho nevšimly a já jim to prozrazovat nebudu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.25 00:20

Všechny holky o sobě pochybují, a přitom kolikrát k tomu není důvod. ;) Tak nejsi třeba tuctová modelína, no a? Mnohem horší než hnusná tvář je hnusnej charakter. Starej se o sebe, nebuď tlustá, cvič, nezahořkni a studuj :D a uvidíš, že to bude mít výsledky. Muži koukají i na zadek a prsa a nejen obličej a později zas spíš na to, jestli umíš vařit :mrgreen: a někteří i na to, jestli se s tou ženou cítí dobře a není to protivná zmalovaná můra ;) Strašně moc záleží na tom, koho potkáš, vyhýbej se povrchním pitomcům a nenech si ničit sebevědomí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.25 00:21
@Anonymní píše: Více
:mrgreen: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
871
17.6.25 04:54

S tou osklivosti nevím. Budu ti věřit, tak říkám, že můžeš být šťastnější než povrchní kráska, podle mě to s libivosti ani přímo nesouvisí.
Ale víš co. Včera odpoledne jsme s dcerou řešily, že se cítí ošklivá, začíná se měnit, z malé holčičky je pomalu pubertacka s pochybnostmi, strachy, prohlížením a srovnáváním sebe sama. Nešlo mi dost dlouho ji přesvědčit, že je naopak moc hezká. Objektivně je to nádherná holka, která bude brzy lámat klucici srdce, ale uvnitř se cítí vlivem hormonálních změn skareda. Za mě - nepochybuji o sobě jen lidé, kteří jsou nesoudni a mají moc vysoke ego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
17.6.25 05:39
Anonymní píše: Více

Moc krásně napsáno. To je úplné pohlazení pro nás tuctovky. :srdce: Mně bylo už od dětství matkou předhazováno, že jsem oproti sestře ta ošklivější, nešikovná, hloupá a moc příjemné to tedy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15472
17.6.25 06:04

Ja bych rekla, ze pokud ma holka hezkou postavu, pekny vlasy, umi se upravit, hezky obléknout, tak ošklivá určitě není. Píšeš, ze s tělem jsi spokojena, mas hezké oči, hezky úsměv. Co je na tobě tedy ošklivého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
17.6.25 06:12
@Alušáček píše: Více

To jsem někde četla, psal to jeden vizážista. Že nejsou ošklivé ženy, že záleží, jestli se ta žena o sebe stará, jak chodí upravená atd. To udělá hodně.

Příspěvek upraven 18.06.25 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.6.25 06:13

Ja si myslím, ze každá holka/žena dokáže zaujmout a nebýt ošklivou. Stačí se trosku umět “udělat “, zapracovat na postavě a sebevědomí a hurá do světa.
Lepší takové typy než uměle barbíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
17.6.25 06:21
@Alušáček píše: Více

Presne. A pokud se k tomu všemu ještě usmívá, tak bude naopak působit velmi pěkným dojmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9049
17.6.25 06:24

Já jsem ten opačný líbivý typ, od přírody. Nemám žádné úpravy a nic. A můžu říct, že když se dívám okolo sebe, tak o žádné jiné ženě nemůžu říct, že je ošklivá. A i když mi bylo z hůry dáno, tak o sobě taky pochybuji. A třeba potkám holku, která v obličeji není prvoplánovitě oslnivá, ale třeba kouknu na její zadek v kalhotách a řeknu si, že ho má fakt pěknej a lepší než já. Nebo že má krásně upravený vlasy. Taky ujíždím na hlasech lidí. Někdy potkáš člověka, který na to nevypadá, ale když promluví, ohromí tě jeho hlas.
Nebo třeba tmavým tipům závidím luxusní tmavé řasy. Na každém je něco výjimečného.
A věř, že krása spokojený život nenosí, někdy je spíš přítěží.
Já si vubecz lidí všímám hodně. Samozřejmě chlapů nejvíc. Ale třeba i starých babiček a vždy si přemýšlím, co mají asi v životě za sebou. Protože to by mě zajímalo víc, než jestli jsou krasavy nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 06:31

taky jsem nikdy nebyla typ panenka s dokonalou tváří… Ale už od dospívání jsem si to kompenzovala pohybem. Hodně sportuju, cvičím, makám na sobě a o kluky jsem nikdy neměla nouzi. Současného dlouhodobého partnera jsem si kupodivu našla snadno a k 10 letům se pomalu blížíme :)

Vážně. Kluci hodně ocení, když na sobě ženská maká. Nemusíš být Miss World ve tváři, ale když z tebe jde síla, tah na branku a zdravý sebevědomí, tak to přitahuje mnohem víc než nějaká dokonalá symetrie v obličeji.
Zkusila jsem si běžecký závody, cyklozavody duatlon, triatlon, pokaždý jsem se cítila silná, schopná a žádaná. A tohle vnitřní nastavení je mnohem víc než perfektní fotka z filtru.

• Citovat
  • Upravit
35420
17.6.25 06:42

Jasně! A to ani když nemám postavu :lol: Jsem spokojená, šťastná a řekla bych, že oblíbená. I když nejsem ani štíhlá, ani hezká. Líčím se, hezky se oblékám a stejně krásy dělá to, jak je člověk spokojenej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
17.6.25 06:46

Co tak pozoruji, tak moje méně krásné spolužačky vedou spokojenější život než třídní krasavice. Asi že byly vždycky zvyklé, že musí na sobě makat, kdežto těm kráskám v mladí všichni padali k nohám. Ale to jednoho dne skončilo a nevěděly, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
17.6.25 08:24

Jestli máš krásné oči, dobrý vizážista tě naučí, jak je zvýraznit a odvést pozornost od těch „kazových“ rysů. Moje tchýně vypadá nenalíčená dost divně (široký nos) až ošklivě, když se nalíčí (má také krásné oči, pořád i po sedmdesátce), je fakt krásná.
Ale i jinak ti tu všichni potvrdíme, že jednak každý má jiný vkus, druhak nehledá každý muž jen pozlátko, ale na osobnosti záleží. Aspoň se ti povrchnější sami vyřadí, to taky není k zahození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová