Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy píše: Více
Určitě
Hlavne je to i otázka vkusu, každý vnímá krásu jinak. Me vyloženě ošklivě připadají jen takové ty zpustlé ženské, mastné vlasy, špatné zuby, hnusné oblečení..
Nikdy jsem nebyla taková ta pěkná a oblíbená holčička. Navíc mám nějakou kosmetickou „vadu“, kvůli které se mi na ZŠ i děti posmívaly a jako bonus nosila brýle - v té době takové ty veliké kulaté, ony jiné nebyly. K tomu jsem ani nebyla klasická holka. Já chtěla ideálně tak vytahané tepláky a lézt po stromech a hrát si s auty a s kluky. Což nezapadalo do výchovy a hlavně představy mé matky, která chtěla holčičku se sponečkami, nosící sukně a hrající si s panenkou - tak jak v té době to přeci správné holčičky dělaly. Tedy ani pro mámu jsem nebyla nikdy ta pravá ženská. A to ani když jsem založila rodinu a porodila děti. Téma " Proč nejsi dostatečná ženská" dokáže máma řešit i dnes, kdy je mi skoro 50 let.
A jo, přijmutím sama sebe, takovou jaká jsem si dokázala odpustit a přijmout, že je to jak to je. Můj manžel mě má rád přesně takovou jaká jsem už skoro 30 let. Vychovali jsme spolu několik dětí, které snad mě mají rádi taky ![]()
Ale základ je mít rád sám sebe.
![]()
A jsem jaká jsem. ![]()
A mně se to líbí. Nebudu a nechci být jiná. ![]()
Prosím nechat anonym kvůli popisu vztahu s matkou.
Krása člověka je komplexní, jak tu někdo psal, jak velkou moc má hlas, a taky smích. To jak člověk chodí.
Minimálně ta chůze se dá naučit. Teď nemyslím kroucení zadkem, ale hezky vzpřímeně, zvednout bradu, úsměv k tomu
.
Já si myslím, že jsem celkem hezká, ale můj bratr byl nejhezčí miminko v porodnici a chodily se na něj koukat sestřičky
, takže mi taky chvilku trvalo, než jsem přestala být k sobě kritická a zpracovala, že na mě se nikdo koukat nechodil ![]()
Já si nedovedu vybavit žádnou ženskou, která by byla vyloženě ošklivá a nedalo se s tím nic dělat. Dobře vybranej střih vlasů a slušivý oblečení dokážou divy. A sebedůvěra, samozřejmě. Experimentálně ověřuju celý život.
Sama pro sebe můžeš být ošklivá a pro někoho zase klidně můžeš být ta nejkrásnější na světě ![]()
Krasa je jenom spolecensky nastavena norma. Univerzalni krasa neexistuje.
Kdyz se podivam na nektere topmodelky, prijdou mi vylozene osklive. A tisicum lidi asi krasne.
Paradoxne niekedy nádherné ženy o sebe pochybujú možno viac, ako tie menej krásne. A potom stvárajú psie kúsky a svoju krásu všelijakými umelými zásahmi zničia. Ja si myslím, že je to celé o sebaprijatí. Ja som nikdy nebola z môjho pohľadu krásna, ale cítila som sa dobre vo svojom tele a asi vďaka tomu, som sa mužom páčila. Keď budeš spokojná sama so sebou, budú sa s tebou cítiť príjemne ľudia okolo teba a nebudú riešiť či máš väčší nos, si príliš vysoká, atď. Užívaj si život a nerieš nepodstatné veci. Nikto nie je dokonalý ![]()
@Anonymní píše: Více
Takhle, ale realita je bohuzel, ze mene hezka holka to ma slozitejsi, kdyz se ji libi hezci kluci. Ja priznavam, ze se mi bohuzel libi a priahuji jen hezky chlapi, a ti si vetsinou mohou vybirat. Jasne, muze se i fesak, pritazlivy zamilovat do mene hezke, ale pravda je, ze ma mnohem vetsi moznost vyberu. Nemyslim to spatne, ale jde o to co u chlaoa preferujes, jaky se ti libi.
Tak se nezaměřuj na chlapy a zaměř se na něco, co ti jde.
Opravdu je dost komické, když si oškliví lidé hrají na alfa samce/samice. Prostě je normální, že někdo na ty partnery nebo partnerský život nemá ty správné predispozice. Je potřeba si to uvědomit a jít jiným směrem.
Já jsem šeredka, hnusný ksicht, brejle, křivý přední zub jak čarodějnice, hnusný vlasy. Do toho se hrbím, mám takový ten želví krk. Samozřejmě to řeším, ale ono se toho moc vymyslet nedá. No krasavice hadr. Vztah jsem nikdy neměla, asi je všem jasný proč. Upřímně nevím, taky záleží, jaké máš nároky na chlapa. Mě se bohužel líbí krasavci jak z plakátu, ale ti by si o mě neopřeli kolo. A zase nějaký šeredný chlap mě prostě nepřitahuje, i když by třeba měl zájem. Není to jen tak.
@lilith1 píše: Více
No, je to tak. My, co jsme náročné a nestačí nám soused od vedle, a někdo, kdo není úplně ošklivý ani hloupý, holt to máme těžší. ![]()
Mám velkej nos, jsem mrňavá, vlasy mám hodně blbý (jemný a řídký), brejle s pěti dioptriema, mívala jsem i křivou přední jedničku po úraze. Vlasy řeší dobrý sestřih a trocha cviku s úpravou, brejle zajímavý obroučky (to dokáže s obličejem udělat taky hodně), zuby vyřešil můstek, nos a nedostatečná výška holt zůstaly, ale nějak extra mi nevaděj. Vztahy vždycky dlouhodobý a stabilní. Ale je fakt, že vzhled není úplně to, co bych u chlapa řešila - spíš potřebuju, aby byl chytrej a vtipnej a aby mi voněl.
Méně hezká holka musí trošku víc počítat s tím, že holt nedostane každého, na kterého si ukáže. A v naši společnosti to holkám dost vtloukají do hlavy a já jsem třeba na tento mýtus trošku doplatila. Ne, každý ze mě hotový nebyl. 😁
Rovnátka, čočky, kadeřnice by nepomohlo?
Tak on ani kazdy chlap neni Delon. Znam jednu holku, ktera mela vrozenou vadu obliceje a ma ho cely takovy nakrivo a zvlastni, ale nijak si to nepripousti a o chlapy tedy nikdy nouzi nemela. Ja taky nejsem zadna kraska z plakatu, ale sama sobe se libim, mam fajn povahu, jsem vesela, komunikativni, mam hodne konicku, ziju aktivne a to ty chlapy bavi taky. Ono to proste neni jenom o vzhledu