Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
zajímalo by mě, jaký máte smysl života? Kde berete energii vstát a jít dál, ač je celý vesmír proti Vám? Už rok se snažím o nemožné a ať dělám všechno možné, nezabírá a já postupně všechno vzdávám…hledám asi nový životní impulz, ženu, událost..cokoliv. Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
Byla to vždy naděje… dětství stalo za prd ale mě hnalo kupředu to, že až budu dospělá, tak se budu mít lépe a nebudu dělat chyby rodičů a je to tak… do nedávna to byla naděje na partnera a rodinný život.. to se taky zadařilo, sice po 5ti letech ale přišlo to… ted mě bude hnát kupředu muj potomek, který brzy přijde na svět. Ono je lepší mít cíl ale určitě tomu nevěnovat 100% všeho… nejvíc pomáhají koníčky, zájmy, pohoda a přátele či rodina.. takže pokud se nepovedlo a nezadařilo, příště mě to netrápilo a šla jsem se zabavit něčím jiným co mě potěšilo ale pokračovala dál do cíle. Nic nemusí být pořád stejné.. i když to trvá dlouho a vypadá to tak..
Hlavní motor je dcera, muž, rodina. Celý vesmír není proti, jednou jsi nahoře, jednou dole, takový je život. Nejhorší je sedět a fňukat.
Mam v zivote takove dilci cile, kterych chci dosahnout a na ktere se zaroven tesim. Ale nikdy jsem treba nemela vylozene checklist najit si zivotniho partnera, zalozit rodinu… Jsou veci, ktere se naplanovat nedaji. Popravde ty dilci cile byly asi spis zabavne, jet do Rumunska, koupit si auto, poridit byt, dodelat skolu. Vzdy ten dany casovy usek pro toto ziju, ted samozrejme souvisi zejmena s rodinou, zvlast treba rozvojem syna, a praci
@Financni_poradce_Jan
Smysl života? Nečekáme, že nám ho někdo přinese v obálce. Ani že ho najdeme pod polštářem.
My máme na zdi vytištěný luxusní A3 checklist, čeho chceme za 3 roky dosáhnout.
Třeba absolvovat kurz první pomoci, procestovat Japonsko, jet stopem do Albánie, vyzkoušet freediving, zbavit se zbytečného bordelu aneb minimalismus v reálu, srovnat finance jako nouzový fond, investice, přehled výdajů. Dokončit úpravy zahrady.
Jestli čekáš, až přijde událost, zázrak nebo žena, co tě nakopne, tak budeš čekat dlouho. Impuls si vytvoříš sám. Každým úkolem, který si napíšeš. Každým splněným bodem. Každým dnem, kdy nevzdáš tu disciplínu, i když se ti nechce.
Rodina a víra. Bůh je milující Otec, a fakt, že nám někdy nedá to, co bychom sami chtěli, je někdy ku prospěchu. Jeho cesty nejsou naše cesty.
Bud pokorný srdcem a pamatuj, že někde se dveře zavřou, ale jinde zase otevřou.
To je život.
Život. Nějakou velkou externí motivaci - děti, práci, rodinu - nepotřebuju, mám docela šťastnou povahu v tomhle. To je velký dar.
A Klopčiny diskuze.
Asi nemám úplně nějaký hnací motor..
Spíš si najdu něco na co se upnu. A může to být úplně obyčejná káva, zmrzlina, nákup nebo třeba koupě řasenky, rtěnky. To si myslím, naplánují a udělám. Ale tak jako já, jenom, já a jenom pro sebe
.
Začla jsem dělat šperky. Jen tak, pro zábavu, pro sebe. Pořád nad nimi přemýšlím a přinutí mě to něco dělat a mít že sebe radost.
ale nemyslí si, že to tam mám pořád. Taky mám chvíle pod psa.
Asi nepotřebuji mít nějaký hluboký smysl a hnací motor.
Stačí mi normální žití a být v okamžiku který je.
Rodina (děti, manžel, psy) jsou takový velmi, velmi super bonus za který lze jen děkovat.
Ale smysl může být to, že je dneska venku krásně, člověk vidí a může ten den žít a prožít a ne jen přežít.
s možností volby kterou má. ![]()
A hnací motor možná to že mohu žít obyčejný a pro někoho úplně nudný život? Protože jsou lidi, který ho takový žít nemohou. ![]()
Příspěvek upraven 19.06.25 v 11:25
@Financni_poradce_Jan píše: Více
Vždy je to něco. Třeba teď je toho kolem mě hodně. Děje se toho nějak moc. Ale odpočítávám dny dovolené, už tam chci být, vypnout. Není tam prý ani pokrytí wifi, jen někde v lobby a prý se ani tak nedá napojit. Takže ideál.
Už jsem si vzala dovolenou v říjnu a koukám kam jet, přemýšlím kam na jaře. Mně to hrozně pomáhá vypadnout. Pomáhá mi hrozně moc fitko, z něj jdu vždy jak znovuzrozená i když se mi do něj něchce.
Když je studium náročné, zkoušky, málo času… Tak mám motivaci zidealizované představy svého budoucího zaměstnání. Představím si sebe sama jako někoho úspěšného v oboru, který dělá důležité věci ![]()
A celkově v životě… Můj největší sen je mít šťastnou a spokojenou rodinu, vést úplně obyčejných život. Momentálně mám snoubence, snažím se hýčkat ten vztah. A scházet se s jeho rodinou, kterou zbožňuju. Postupně se snažím i spravovat vztahy s mojí rodinou, zase se více scházet a prohloubit vztahy. A veeelka motivace je dítě. Zatím nejsem ani těhotná, ani se nesnažíme. Ale jsou věci, na kterých musím zapracovat než se mámou stanu. A ač je to někdy těžké, vím, že to dělám pro něj. Někdy nakupuju či vyrábím věci pro své budoucí děti ![]()