Možná porucha příjmu potravy, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9855
20.6.25 16:24
@KKK85 píše: Více

Ono dost záleží na konstituci, rozložení tělesného tuku apod. Stejně stará dcera má asi 42 kg/165 cm a nijak extrémně hubená není. Je hodně štíhlá, má chlapeckou postavu, žádný zadek, žádná prsa… ale je zdravá, akční a se zdravým přístupem k jídlu i svojemu tělu. To je u zakladatelky mnohem větší problém, než nízká váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
20.6.25 16:28

@JancaS84 tak maminka snad vidí jak vypadá a říká jí, že je anorektička, ale dál to evidentně neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35995
20.6.25 16:41
@cestovatelka 1 píše: Více

A co má dělat, dotáhnout jí někam za nohu, když ona evidentně problém nevidí? Ona spíš uvěří lidem z venku, než vlastní mámě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.25 16:52

@Jahru to je pravda. No kazdopadne moje mama me videla v tomhle a rekla vsechno co rekla. Rikala vsechnoi predtm ale v tomhle pry vypadammoc kostnate

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
20.6.25 17:01
@Anonymní píše: Více

Vzdávám to, máš PPP jak vysitou, ale budeš tvrdit, jak vypadáš dobre, pripadne tluste a je to skvělé. to je dalsi typicky projev nemoci, víš?
Achach.
Ještěže nemám dceru, takze me tohle nemůže potkat.
Okamzite se sver máme. HNED.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.25 17:09

@Svetluska55 jo dekuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.25 17:28

@smile_xxx asi ano. Tak mns se treba jen zpozdila ja nevim

• Citovat
  • Upravit
1972
20.6.25 17:42

Ano, je to porucha příjmu potravy.
Není to jenom o tom, že nechceš jíst a že si připadáš tlustá. Jde o to, že tvůj mozek nefunguje správně a už nedokáže tyhle věci vyhodnotit. Tlustá si připadáš teď. Tlustá si budeš připadat až budeš mít dalších 10 kilo dole. Tlusté si připadají i ty holky, co jsou v motole napojené na přístroje, protože jejich tělo vypovědělo službu a začaly jim selhávat orgány. Tlustá si budeš připada i kdybys doslova umírala na podvýživu.
Podíváš se do zrcadla a pořád budeš chtír zhubnout. Nebudeš to vidět. Tvůj mozek ti to nedovolí.

Proto je PPP tak nebezpečná. Začni to řešit s mámou a s psychiatrem.

Mluvím z vlastní zkušebosti. PPP jsem měla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.25 17:44

@Tayen dekuju.! Hodne štěstí do života 🤍

• Citovat
  • Upravit
9855
20.6.25 17:50
@Anonymní píše: Více

Aby nedošlo k mýlce, já rozhodně netvrdím, že tvůj stav je v pořádku! Jako máma bych o tebe měla opravdu strach. To, že si myslíš, že jsi tlustá je špatně, to že nejíš je špatně, to že hubneš je taky špatně. Pokud nevěříš mámě, zkus nějakého jiného dospělého, ke kterému máš důvěru. Tohle není legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.25 18:11

@Jahru dekuju.!

• Citovat
  • Upravit
5
20.6.25 19:41

Kousni se a přijmi to jak to je a to, že máš problém. Já měla 42kg ve svých 21 letech. Docházela jsem na terapie a dost mi to pomohlo. A ze začátku, když nedokážeš jíst, jen pít. Tak si kup v lékárně nutridrinky. Je to taková tekutá výživa. Mě chutná banán a čokoláda. Přeji hodně štěstí a brzkou zdravou chuť k jídlu. Musíš s tím něco dělat jinak skončíš v nemocnici. Drž se :srdce:
A kdyby něco, klidně se ozvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.25 19:54

@Gabby_Dnb Děkuju moc.!🤍

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie