Můj chlap vynadal tchánovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
845
2.3.20 20:49

.

Příspěvek upraven 28.02.21 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 20:51

Doporučuji pro příště řešit problémové situace sama. Taky máme doma domluvu, že nepříjemné záležitosti řeší každý se svými rodiči. Já vím, jaký můj otec je, ale nadávat na něj můžu jen já :). Chlap by mě pěkně naštval, kdyby si dovolil nadávat na mé rodiče. A na druhou stranu otec taky nějakou domnělou křivdu odpustí spíš mi, jako své dceři, než zeťákovi.

• Citovat
  • Upravit
15431
2.3.20 20:53
@Arcanum píše:
Chápu, že je rychlejší někomu říci, že je bezmozek. Já jsem ale ještě z generace, kdy jsme měli k rodičům úctu, a veř, že jsem si zažila s rodiči jiné mňamky, než dát psovi nějaký knedlík od stolu.Ale nikdy bych si nedovolila s nimi mluvit tímto stylem. Asertivně vysvětlovat něco do zblbnutí dá ovšem více námahy, ale výsledky se dostaví. Když už teda bych musela zakročit razantněji, pak jsme měli s manželem dohodu, že já to budu řešit se svými rodiči, a on zase se svými. Od toho svého dítěte to každý vezme přeci jenom jinak. Mimochodem, tu trpělivost a vysvětlování je dobré cvičit už odteď. Až budete mít děti, bude se vám to velmi hodit. ;)

Souhlasím s tebou. Taky by pro mě bylo nějak „snesitelnější“ kdyby zakladatelka svému otci řekla něco ve smyslu " Máš vůbec rozum?" Než to, že na něj takhle vyjede partner zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 21:18
@Arcanum píše:
Chápu, že je rychlejší někomu říci, že je bezmozek. Já jsem ale ještě z generace, kdy jsme měli k rodičům úctu, a veř, že jsem si zažila s rodiči jiné mňamky, než dát psovi nějaký knedlík od stolu.Ale nikdy bych si nedovolila s nimi mluvit tímto stylem. Asertivně vysvětlovat něco do zblbnutí dá ovšem více námahy, ale výsledky se dostaví. Když už teda bych musela zakročit razantněji, pak jsme měli s manželem dohodu, že já to budu řešit se svými rodiči, a on zase se svými. Od toho svého dítěte to každý vezme přeci jenom jinak. Mimochodem, tu trpělivost a vysvětlování je dobré cvičit už odteď. Až budete mít děti, bude se vám to velmi hodit. ;)

Samozřejmě chápu. Jenže pokud tedy do zblbnutí opakuji, prosím, respektujte to a jediné, co na to slyším je “prosimtě, vymejšlíš alorát pi…oviny, aby jste se z toho psa nepos..li”, tak to člověka fakt nebaví. Jak vidíš, výsledek se nedostavil. Táta mi mimo jiné neřekl ani “gratuluji” k nové práci, jen “jdi do prd…” po tom, co jsem mu řekla detaily. Já mám účtu k lidem, ale chápu, že pokud to prostě nejde po dobrým, musí to jít jinak.
Muže chápu, není to tak dlouho, třeba 4 roky, kdy musel mého tátu pacifikovat, neb mi v mých 21 letech, kdy už jsem doma nebydleli a živila se sama fackou rozbil brýle, kdyby nezakročil a nedržel ho, dokud se nezklidnil, nevim nevim. A to bylo jen proto, že jsem rodiče zvala s velkým předstihem na oslavu a pohoštění a nevlastní mamka na mě začala startovat, že ona jako laskavě nemůže a proč jsem se nepodřídila s termínem jí a stále bylo něco špatně, až jsem jí řekla, že jestli nechce, ať nechodí, že na ní to nestojí. I to jsem mu odpustila. Takže ne, vždy to neplatí, to co píšeš.

• Citovat
  • Upravit
15431
2.3.20 21:24
@Anonymní píše:
Samozřejmě chápu. Jenže pokud tedy do zblbnutí opakuji, prosím, respektujte to a jediné, co na to slyším je “prosimtě, vymejšlíš alorát pi…oviny, aby jste se z toho psa nepos..li”, tak to člověka fakt nebaví. Jak vidíš, výsledek se nedostavil. Táta mi mimo jiné neřekl ani “gratuluji” k nové práci, jen “jdi do prd…” po tom, co jsem mu řekla detaily. Já mám účtu k lidem, ale chápu, že pokud to prostě nejde po dobrým, musí to jít jinak.
Muže chápu, není to tak dlouho, třeba 4 roky, kdy musel mého tátu pacifikovat, neb mi v mých 21 letech, kdy už jsem doma nebydleli a živila se sama fackou rozbil brýle, kdyby nezakročil a nedržel ho, dokud se nezklidnil, nevim nevim. A to bylo jen proto, že jsem rodiče zvala s velkým předstihem na oslavu a pohoštění a nevlastní mamka na mě začala startovat, že ona jako laskavě nemůže a proč jsem se nepodřídila s termínem jí a stále bylo něco špatně, až jsem jí řekla, že jestli nechce, ať nechodí, že na ní to nestojí. I to jsem mu odpustila. Takže ne, vždy to neplatí, to co píšeš.

Jak už jsem psala, knedlík pro psa z talíře, není rozhodně váš jediný problém. Jestli mezi sebou běžně mluvíte stylem: jdi do prdele, vymýšlíš píčoviny… Tak potom je věta tvého partnera vlastně OK. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
2.3.20 21:25

.

Příspěvek upraven 28.02.21 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
2.3.20 22:00

Chápu, že bouchl ale trocha úcty by neškodilo…je to pořád tvůj otec. Takže bouchnout klidné ale trochu slušně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14661
2.3.20 22:13
@Anonymní píše:
Muže chápu, není to tak dlouho, třeba 4 roky, kdy musel mého tátu pacifikovat, neb mi v mých 21 letech, kdy už jsem doma nebydleli a živila se sama fackou rozbil brýle, kdyby nezakročil a nedržel ho, dokud se nezklidnil, nevim nevim. A to bylo jen proto, že jsem rodiče zvala s velkým předstihem na oslavu a pohoštění a nevlastní mamka na mě začala startovat, že ona jako laskavě nemůže a proč jsem se nepodřídila s termínem jí a stále bylo něco špatně, až jsem jí řekla, že jestli nechce, ať nechodí, že na ní to nestojí. I to jsem mu odpustila. Takže ne, vždy to neplatí, to co píšeš.

Tyjo já to věděla, že to jsi zase ty :roll: A už chápu i tvou druhou dnes anonymně založenou diskusi. Děvče, fakt tě moc prosím, pro tvé vlastní dobro, intenzivní psychoterapie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
3.3.20 07:20

@ArumLily0 Ato, že je otec je nějaké zaklínadlo nebo co? Když se neumí chovat, tak to může být otec stokrát…úctu si nezaslouží jen tím, že jí zplodil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.3.20 07:30

Myslím že v dané situaci bylo označení za bezmozka ještě velmi mírné. Prudší povaha by asi použila mnohem horší výrazivo a možná by proběhl i fyzický kontakt. Podle toho, jak zakladatelka popisuje svého otce, tak to je člověk ke kterému se úcta bude projevoval velmi těžko, takže je třeba se řídit úslovím na hrubý pytel,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14661
3.3.20 07:42
@Heivka píše:
Myslím že v dané situaci bylo označení za bezmozka ještě velmi mírné. Prudší povaha by asi použila mnohem horší výrazivo a možná by proběhl i fyzický kontakt. Podle toho, jak zakladatelka popisuje svého otce, tak to je člověk ke kterému se úcta bude projevoval velmi těžko, takže je třeba se řídit úslovím na hrubý pytel,…

Tak její otec je regulerní psychopat, ale otázka je, proč si takového člověka brát domů na oběd a dobrovolně podstupovat další kolo, když je výsledek předem znám :nevim: Na druhou stranu, někoho jako on asi jedno označení za bezmozka nemůže vyhodit z konceptu, takže můžou vesele pokračovat na stejné vlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
3.3.20 08:07
@Anonymní píše:
Prosim? Proč tak startuješ? Klid!
Výchova má být jednotná a pokud řeknu rodičům, že nechci, aby dítě cpali bonbony, tak to tak bude. To je ta pointa, jak to bylo myšlené.

Proč startuji? Nestartuji. Pochopitelně mě ale vytočí, že je někdo kvůli blbým bonbonům (překlad: kvůli vlastnímu egu a pocitu převahy) schopný zakázat dětem kontakt s prarodiči. Své rodiče nezměníš. Tvoji rodiče vychovali tebe a to tě nejspíš vychovávali z pozice rodičů jen a pouze oni a evidentně jsi to přežila; proč by tvé budoucí děti mělo tak nenávratně poškodit, že je prarodiče jednou za čas o víkendu nacpou sladkým? Jestli jsi kvůli takové kravině fakt schopna odříznout děti od prarodičů, dej si facku z každé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 08:21
@SlečnaDahlia píše:
Proč startuji? Nestartuji. Pochopitelně mě ale vytočí, že je někdo kvůli blbým bonbonům (překlad: kvůli vlastnímu egu a pocitu převahy) schopný zakázat dětem kontakt s prarodiči. Své rodiče nezměníš. Tvoji rodiče vychovali tebe a to tě nejspíš vychovávali z pozice rodičů jen a pouze oni a evidentně jsi to přežila; proč by tvé budoucí děti mělo tak nenávratně poškodit, že je prarodiče jednou za čas o víkendu nacpou sladkým? Jestli jsi kvůli takové kravině fakt schopna odříznout děti od prarodičů, dej si facku z každé strany.

Startuješ :D Bonbon je příklad, jak jsem uvedla, několikrát. Jde o princip - pokud půjdou proti naší výchově, budou tím podrývat autoritu a právě jak jsi (myslím, že ty) napsala, že děti nejsou debi-lové, tak máš pravdu - nejsou. Proto snad no pochopí „aha, ale u babičky jsem mohl!“ a už pojede scéna. Nejde o pitomý bonbon, jde o základní pilíře výchovy, které by se měli dodržovat a pokud někomu dvakrát výslovně řeknu, nedávej mu to a on mu to stejně dá, tak je to prostě podrývání autority a to dítě to pozná a snadno pochopí.

• Citovat
  • Upravit
a12
61144
3.3.20 08:25
@SlečnaDahlia píše:

Jenže zakladatelka píše o otci a jeho přítelkyně, ikdyz ji nazývá mámou.. Takže ta ji nejspíš nevychovala.. I otec se s její matkou mohl chovat jinak..
Její otec se jeví celkově jako nezodpovedny člověk, tak proč chodit naproti nějakým problémům a nechávat mu tam dítě :nevim: jasně ať tam jezdej a ohlidaj si to, ale ze by tam dítě museli nechávat samotný nikde psaný není.
Ale to se bavíme ciste hypoteticky kdyz zadny dítě ještě ani nemaj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.3.20 08:25

@SlečnaDahlia A když prarodiče cpou dítě bonbóny, to má zakázané sladké od doktora kvůli zvýšeným jaterním testům a kvasinkovým infekcím? A prarodiče to ignorují, protože vnoučata od druhého dítěte občas bonbon můžou (ta jsou ale naprosto zdravá a hlavně dobře jedí veškeré potraviny)? Tam je pořád kontakt s prarodičů natolik přínosný že se může ignorovat „požadavek rodičů“? Mimochodem já jsem matka těch zdravých vnoučat a přístup mých rodičů k neteři mi přijde otřesný a nebudu se divit až se ségra jednou sekne a dcerku k našim bez dozoru nepustí a budu na její straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová