Můj otec na mne řval před dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.4.18 15:23
@Anonymní píše:
Děkuju všem. Vztahy uplně ideání nejsou, konflikt kvůli dětem a psům byl už loni, není to poprvé. Na chatu už kvůli tomu raději nejezdíme. Nicméně bylo mi slíbeno, že pokud tam děti budou, zůstane bratr se psy doma. Teď věděli, že hlídání potřebujeme a asi předpokládali, že to holt zkousnu, kdyz uz je tam dovezu. Argumentovali tim, ze neveděli, ze tam bude, ze si muze snad prijet kazdy jak chce :(. :?

Ufff… No otci bych v tu chvíli asi taky něco pěkně od plic řekla. To kvůli nevychovaného čokla má děcko sedět doma? Zvířata miluju, ale jednou jedinkrát by mi nějaký pes vystartoval po dítěti tak bych chytla takový rapl, že by ze mě příště měli lufta jak rodina tak ti čokli. Neskutečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
29.4.18 15:26

Myslím si, že to taky mohla být z jeho strany trošku šoková reakce - když vidím, jak reaguje třeba můj muž na to, že se děcka dostanou na nebezpečné místo třeba. Tu chvíli se tak strašně vyděsí, že vidí rudě. A dělával to i můj otec - to bylo pořád proč ho tam pouštíš, dávěj si na ně bacha - prostě se mohl taky leknout. Brala bych to, že se omluvil, a třeba bych mu řekla, že chápu, že se lekl, ale my doma na sebe neřveme, děcka se bály co se děje, tak at se prosím příště snaží nekřičet, kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
29.4.18 15:53

Na mě někdo takhle řvát, tak mě dloouho neuvidí. A ani nevím co říct na to, že si tam na hlídání dětí prizvou ještě takový obr psy, navíc opakovaně… To fakt normální není. Hlídat děti bych jim určitě nenechávala a kontakt nějakou dobu nevyhledávala, já nejsem splachovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
29.4.18 16:08
@Anonymní píše:
Děkuju všem. Vztahy uplně ideání nejsou, konflikt kvůli dětem a psům byl už loni, není to poprvé. Na chatu už kvůli tomu raději nejezdíme. Nicméně bylo mi slíbeno, že pokud tam děti budou, zůstane bratr se psy doma. Teď věděli, že hlídání potřebujeme a asi předpokládali, že to holt zkousnu, kdyz uz je tam dovezu. Argumentovali tim, ze neveděli, ze tam bude, ze si muze snad prijet kazdy jak chce :(. :?

Řvaní táty je přes čáru, o tom žádná. Nicméně co mě při čtení tvých příspěvku napadá je ty a komunikace s bráchou. My třeba taky máme chatu - naši ji mají - ale my tam normalne jezdíme já, segra, rodiny a rozhodne se našich neptame jestli můžeme :nevim: jezdíme tam už od dětství a jedine kdy si něco domlouvame je, když tam třeba chceme nějakou oslavu nebo něco. Proč proste nereknes brachovi ze ti to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.18 16:16
@Peta02 píše: Řvaní táty je přes čáru, o tom žádná. Nicméně co mě při čtení tvých příspěvku napadá je ty a komunikace s bráchou. My třeba taky máme chatu - naši ji mají - ale my tam normalne jezdíme já, segra, rodiny a rozhodne se našich neptame jestli můžeme :nevim: jezdíme tam už od dětství a jedine kdy si něco domlouvame je, když tam třeba chceme nějakou oslavu nebo něco. Proč proste nereknes brachovi ze ti to vadí?

To jsem zkousela mnohokrat. Bohuzel bratr ma specificke chovani. Na to, ze nam psi vadi, protoze jsou velci, nezvykli na deti atd reagoval tim, ze si mam zavirat deti, kdyz mi to vadi. Za zminku stoji i to, ze jeden ze psu nekolikrat vystartoval i po nem samotnem jako po panovi. Opravdu mi prijde strach opravneny.

• Citovat
  • Upravit
744
29.4.18 22:37
@Anonymní píše:
To jsem zkousela mnohokrat. Bohuzel bratr ma specificke chovani. Na to, ze nam psi vadi, protoze jsou velci, nezvykli na deti atd reagoval tim, ze si mam zavirat deti, kdyz mi to vadi. Za zminku stoji i to, ze jeden ze psu nekolikrat vystartoval i po nem samotnem jako po panovi. Opravdu mi prijde strach opravneny.

Tak to je mi lito, protože v takovém případě je u vás komunikace naprosto hrozná a děti bych tam nevodila vůbec. Navíc pokud pes vystartovala i po svém pánovi. To by mi za to nestalo. Příště zkus ty zarvat na nej a pak se teprve sebrat a jit pryč. Můj taťka je taky cholerik a to je naprosto jedine co na nej funguje, ale vím, ze by mi nikdy neublížil a nevztahl na mě ruku, což musíš u těchto vybusnych typu promyslet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.4.18 22:47
@Anonymní píše:
Prostě mám strach, který oni vůbec nerespektují. Jak se pak mám spolehnout, že jsou děti v bezpečí nechat je tam a v klidu odjet? Několikrát jsem s nimi o tom loni mluvila a otec mi rekl akorat to, ze jsem blazen a at jdu o sobe premyslet. Mama mi slibila, ze tam tedy budou deti bez psu aby se jim nic nestalo a situace se letos pri první příkežitosti opet opakovala. :zed:

tvůj strach je naprosto odůvodněný. Je bohužel vidět, kde mají vaši (+ brácha) priority. Bezpečnost dětí (vnoučat) by měla být jednoznačně na 1. místě.
Asi bych dala na své pocity. Pokud cítíš rozhořčení, dej si v kontaktu s rodiči řádnou pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.4.18 22:49
@Anonymní píše:

tak je brácha na hlavu. To jako nechápe, že pes dítě ohrožuje na životě a naopak to neplatí? Pěknej egouš to je. No uvidíš, třeba ještě dostane od čoklů lekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.4.18 22:53

Přítomnost dalších lidí by mi byla jedno.

Ale přítomnost velkých psů teda nikoliv a myslím si, žes zareagovala adekvátně, nějak se mi nezdá reakce otce - ta je hodně přes čáru - asi se taky lekl, ale bylo by fajn mu říci, jak v takové situaci jednat - a že toto před dětmi bylo fakt přes čáru.

Nicméně, přemýšlím, zda by oni tvé děti opravdu stoprocentně hlídali a zabezpečili, aby se se psy viděli jen za dozoru dospělého. Já osobně bych měla opravdu obavu je tam nechat. Takže bych asi omluvu vzala v potaz, ale jasně bych řekla, že psy v dohledu dětí prostě nebudou.

Mám 2 výmařské ohařky, což taky nejsou úplně tintítka, jsou milionový, nechaly by na sobě dříví štípat, na děti nikdy nezavrčely a stejně nejmladší dvě děti (skoro 5 a 3) hlídám, když jsou v jejich okolí, protože člověk nikdy neví. Starší už s nimi nechávám, ale těm je skoro 8 - 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.4.18 23:01
@Anonymní píše:

No tak to bych děti v jejich přítomnosti nenechala ani omylem. A v přítomnosti nezodpovědného bratra a rodičů, kteří s tebou zjevně nesdílí stejnou obavu taky ne. To bych fakt neriskovala, mám zvířata ráda, ale toto fakt ne :(. Děti miluji víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
30.4.18 11:20

Je třeba zbavit se psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.18 12:27

Dekuji vam vsem. U nas je ta komunikace opravdu hrozna. Drive bych se jeste cele rodine pro klid omluvila, ze mi vubec vadi, ze pes vybehl na me dite a vznikl kvuli me nejaky humbuk. Vidim, ze je nejvyssi cas zjednat si trochu poradek :-).

• Citovat
  • Upravit
1208
30.4.18 16:39
@tomklaza píše:
Je třeba zbavit se psů.

Psů není třeba se zbavovat jen se jim věnovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...