Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemusi to tak byt vzdy, ze mama je mama. Kamaradka to ma naopak, bohuzel jeji tchyne bydli dal a ma nemocne nohy, tak ji nemuze pomoct s hlidanim moc casto
To, že k mamince, se kterou máš dobrý vztah, máš větší důvěru než k člověku, kterého znáš pár let, je přeci úplně normální a ne něco, co by sis měla vyčítat. Pokud jste navíc s maminkou podobné povahově a necháš si od ní radit, tak je přirozené i to, že máte podobný přístup k dítěti, což dítěti asi vyhovuje. Pokud máš pocit, že tchyni trochu odstrkujete a nechceš, aby to tak bylo, tak travte více času společně s ní a s mrnětem, ona může okoukat, jak různé situace řešíš, na co jak reaguje, můžeš nechat tchyni, ať se věnuje mrněti a dělat si něco svého, a když se bude schylovat k nějakému problému, tak ji něžně nasměrovat a nechat ji to vyřešit samotnou jen s tvojí asistencí (dát si pozor, ať to nevyzní jako poučování)… V dlouhodobém horizontu se určitě vyplatí mít dvě spolehlivé babičky, kterým dítko můžeš bez obav svěřit, člověk nikdy neví, co se kdy může potentočkovat.
Příspěvek upraven 06.12.20 v 05:46
Zakladatelko nic si z toho nedělej, má to tak většina maminek. Neřeš blbosti.
Vůbec to neřeš, já s tchýni bydlím, moje mamka vidí moje dítě tak dvakrát v, týdnu. Nemám tchýni vůbec ráda, je jí moc…
Mně to přijde normální. Máma je prostě máma, jedna se o tvoje dítě…