Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Myslíš? Jen tak se zbalit a odjet do úplně neznáma? sama?
No samozrejme. Nejhorsi je prvni krok. Ale si volna. Zadne zavazky. Pratele si najdes vsude
a navic na horach byvaji mile lide ![]()
Jen to chce sbalit svych 5 svestek, zvednout telefon, zavolat do hotelu a odpoledne nebo zitra muzes vyrazit
![]()
@smutny klaun2 píše:
Pokud jsi dostala antidepresiva,chvíli trvá,než zaberou.Pokud je nemáš,nech si je napsat,uleví se Ti.
To si raději dej špeka.. než se cpát další chemií..
@Anonymní píše:
Od ledna jsem na pracáku, skončila mi smlouva, s partnerem jsme plánovali baráček, pomyšlela jsem i na dítě a najednou je všechno pryč. Rozešli jsme se po 10 letech. Zatím spolu bydlíme, ale nevím co bude. Celý dny proležím v posteli a je mi na nic. Praci nehledám, nevím kam se budu stěhovat a nemám ani sílu. Nikam nechci chodit, je mi nejlíp samotné. Úplně jsem rezignovala. Zklamala jsem sama sebe. Začlo se mi dařit a jsem zas na začátku. Asi mám depresi. Prášky jsem dostala, ale mě je prostě mizerně i takŽivot stojí za nic. Nevím co se sebou, jen chci mít pokoj a nemuset se o nic starat. Zažil někdo něco stejného? Jak jste to přežili?
Prosím anonym, jinak smazat.
Kolik je ti roků?Rozešli jste se s partnerem po vzámejné domluvě,v době,kdy zrovna končila smlouva v práci?A máš rodinu,sourozence,se kterými seš pravidelně v kontaktu?kamarády?Podle toho bych hledala práci a bydlení-neumím si představit opustit to svoje okolí,proto bych neodešla jinam.Ale když ti nic nedrží na místě kde si,tak bych odešla jinam.Takový životní restart.
@TopSecret píše:
No samozrejme. Nejhorsi je prvni krok. Ale si volna. Zadne zavazky. Pratele si najdes vsudea navic na horach byvaji mile lide
Jen to chce sbalit svych 5 svestek, zvednout telefon, zavolat do hotelu a odpoledne nebo zitra muzes vyrazit
![]()
Tohe kdybych udělala
to by byla asi nejodvážnější věc v mym životě.
Líbí se mi to, ale co když to nezvladnu?
Jsem ustrašená a mohla bych se z toho složit.
Je toho na mě moc.
Zakladatelko: Chápu. Měla jsi před sebou jasný plán, podle kterého jsi jela a najednou je všechno pryč. Já se v téhle situaci kdysi ocitla taky. A taky rovnou i bez práce. Bála jsem se každého příštího dne.
Blbě je, že tohle si prostě musíš odzit. Každý den to bude o maličko lepší, ale vyhnout se tomu nejde. Kdysi mi máma řekla, něco ve smyslu: Dávali jste se dohromady týdny a měsíce, než z toho byl „vážný vztah“. Nečekej, že to přejde a preboli za 3 dny.
Až se oklepes z nejhoršího, psychicky. Záměr se na to, co sis vždy přála a v plánu dům-rodina by to nešlo splnit. Já například jsem vždy chtěla žít v cizině. Užít si život „single“, randeni, takové to vzájemně obluzovani, kdy v břiše letaji motyli.
Kdysi jsem byla ve stejné situaci jako ty. Myslela jsem si, že život skončil. Budu už navždycky sama a opuštěná. Za necelý rok jsem potkala může který je o 1000% lepší než ex. Jsme spolu 10 let, máme baracek a dvě děti.
Nevesej hlavu, začíná jaro a na světě je krásně
![]()
@Nikolka1122 píše:
To si raději dej špeka.. než se cpát další chemií..
Ten jí zcela jistě pomůže.Buď jí poraď,nebo si nech své hlouposti pro sebe.Nevíš,jak na tom opravdu je.
@Anonymní píše:
Tohe kdybych udělalato by byla asi nejodvážnější věc v mym životě.
Líbí se mi to, ale co když to nezvladnu?
Jsem ustrašená a mohla bych se z toho složit.
Je toho na mě moc.
To víš, že to zvládneš, vždyť už nemáš co ztratit.. horší to být snad nemůže ne? Já bych do toho šla hned.. budu držet palce ![]()
@smutny klaun2 píše:
Ten jí zcela jistě pomůže.Buď jí poraď,nebo si nech své hlouposti pro sebe.Nevíš,jak na tom opravdu je.
Pomáhá to lidem už staletí.. znám hodně lidí i nemocných, kterým to pomáhá.. ne nadarmo to lékaři doporučují a na deprese úplně nejvíc.. pokud s tím nemáš zkušenost, nemusíš hned odsuzovat
@smutny klaun2 píše:Špeka bych si určitě nedala, nejsem zas úplně mimo.
@Nikolka1122 píše:
Pomáhá to lidem už staletí.. znám hodně lidí i nemocných, kterým to pomáhá.. ne nadarmo to lékaři doporučují a na deprese úplně nejvíc.. pokud s tím nemáš zkušenost, nemusíš hned odsuzovat
Brka taky umí rozjet solidní psychózu a to fakt nepotřebuju. ![]()
@Nikolka1122 to jsou kecy. Jak tohle můžeš radit někomu, koho neznáš? Ja třeba po trávě sedím v koutě a brecim - to by ji paradne pomohlo, co? A vůbec uz ta logika - je ti blbe, mas životní karambol, vem si drogu, bude lip. Uvědomuješ si jak velký z toho muze byt průšvih do budoucna?
@Anonymní píše: Špeka bych si určitě nedala, nejsem zas úplně mimo.
sto lidí sto chutí..
já bych zase nechtěla být nikdy tak mimo, abych musela brát léky
@Nikolka1122 píše:
sto lidí sto chutí..
já bych zase nechtěla být nikdy tak mimo, abych musela brát léky
tak to chápu, je to pěknej hnus. A nikomu to nepřeju.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat