Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ter85 ja bych do toho sla…ale jsem slovenka…nevim jestli mam na tyhle veci narok…to bych se musela asi taky rozvest coz taky nevim jak probiha
Asi bych mu tim odchodem pohrozila - bud se zacnes snazit anebo odejdu. Bud ho to rozhybe (pak ho ale podporuj v kazde sebemensi snaze) nebo ne a pak by asi nemelo cenu vztah dele udrzovat. Na problemy musi byt dva a ty sama to nezvladnes, leda za cenu stresu, nervu a zniceneho zivota.
Rozvedena byt nemusis a narodnost problem taky neni. Pozeptej se v azylaku, co mate v okoli. Ja do jednoho nosim veci a tady delaji prvni posledni pro maminky i deti, muzes prijit i v noci. Neco se tam plati, ale oproti najmu nekde v byte daleko min. Navic ti pomuzou s papirovamim a po case i sehnat bydleni..
@Mar__tanka1983 no on maka od rana do vecera ale je doma…jezdi si autobusem svoji linku…na kamione uz byl ale odesel protoze se mu to nelibilo…zodpovednost a tak a rekl ze uz tam nepujde…je hrozne linej to je pravda
@Mama11 to uz jsem taky skusila…a jeste k tomu se nastval ze me vubec neco takoveho napadlo…nekdo mi radil ze se mam tak na dva tydny vyparit aniz by vedel kde jsem hlavne ne k jeho mame…proste aby nemel jistotu ale ja nemam kam a taky se bojim ze mu to bude jedno
@ErikaB no já bych to viděla trochu jinak. Chlap je odpoledne, v noci a o víkendech doma, takže máš dost prostoru pro to si najít nějakou práci. Nevidím důvod, proč platit hlídání, když může hlídat on. makat nechce, tak ať se zapojí takto a ty půjdeš do práce. Normálně bych mu to předložila jako hotovou věc, že když nevydělá on a vy nemáte co jíst, tak půjdeš do práce i ty a podělíte se o péči o děti a domácnost. Nebo ať začne dělat něco, kde víc vydělá.
@ErikaB tak záleží, za kolik…jestli jezdí od rána do večera, tak lenoch není… ![]()
ono co si budem povídat, na kamionu to není žádná láce, dneska dopravci nalákaj, a pak platí blbě nebo vůbec
můj jezdil na kamčáku rok, u tří firem, všechny ho vypekly…takže radši jezdí v čechách.
@Ter85 ja myslela ze je to spis pro maminky v nouzi…tyrane a tak…ale skusim se zeptat
@Mar__tanka1983 no oni mu prave platili slusne a dokonce i pravidelne…ted mel dalsi dobrou nabidku od znameho ktery tam uz dela roky a s firmou problemi nemel…navrhla jsem mu taky insolvenci…tak nejak rekl ze treba jo…tak jsem nam sjednala schuzku…mame ji mit ve ctvrtek a na to mi rekl ze proc jsem to domlouvala tak brzo…musime se nejsriv prestehovat za levnejsim bydlenim a pak to muzeme resit a nevim co…pritom nam ten pan mel dat informace
To bych asi taky mohla skusit…kdyz jsem nadhodila ze bych delala treba o vikendu tak byl zoufalej ze musi byt s detma
@ErikaB tak přitlačit ke zdi - na tu schůzku prostě půjdeš a hotovo. Nebudeš si přece nechávat navyšovat úroky. Nemusíš tu insolvenci přece hned podat, ale aspoň zjistíš co a jak…
Možná, když párkrát dostane k večeři topinky nebo chleba s máslem, nebo taky nic, tak pochopí, že ho nenecháš se na to vysr…
@ErikaB píše:
On? aby byl s detma? to nehrozi uz vubec…mel mi je pohlidat dve hodiny a kdyz jsem se vratila domu byl nastvanej a znicenej chudacek tolik mel prace…my mame trochu zivsi deti tak je z toho na prasky
tak by byl na prasky no a co? lepsi to nez deti bez jidla ne?
Já bych mu dala ultimáta: buď začne vydělávat nebo půjde na MD místo tebe ;-
@ErikaB zkus mu navrhnout, ze si spolu sednete a zkuste to v klidu probrat (emoce stranou), at k tomu taky rekne svy, jestli o tom nejak premysli a zkuste najit reseni, ale spolecne. Pokud uvidis, ze to nikam nevede, posud sama, jestli se chces dal trapit a byt na to sama.