Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenka002 píše:
Já si nemohu pomoci, ale je mi líto všech manželek muslimů, prostě mi to přijde jako z jiného světa a nevěřím, že je to tak idylické, jak zde některé píší, nevzala bych si muslima, bála bych se, že mě jednou zamkne a nepustí za maminkou, že mi vezme děti, že mě bude bít. Pokud vám to vychází, tak vám to z celého srdce přeji a doufám, že se budete mít vždy dobře.
Představa života na egyptském venkově s početnou rodinou je pro mě něco jako peklo.
Je to prostě o člověku, o charakteru obou partnerů a taky o tom, jak jsou schopni se vyrovnat oba dva s mezikulturním rozdílem. Schválně píšu oba dva, protože i ten chlap se musí víceméně přizpůsobit.
Hloupost si myslet, že je to vždy idylka, ale horory v těch vztazích taky hned vidět nemusíš.
V muslimských zemích žije opravdu dost Evropanů, i čistě evropských rodin co tam přijíždí za prací a tím pádem tam bývá většinou i celkem dobré evropské zázemí (mezinárodní školky, školy, aktivity, dostupné evrop. potraviny atd..).
To jen pro info, že to ne vždy musí být pro někoho, kdo není schopen polevit z určitého standardu, až tak úplná hrůza.
@eshta A jak je na tom zdravotnictví a lékařská péče vůbec? Pamatuju si jednu kauzu paní z Jablonce, jak tam byla na dovče a ze zácpy jí přivedly do invalidního důchodu… ![]()
@Rose-k píše:
@eshta A jak je na tom zdravotnictví a lékařská péče vůbec? Pamatuju si jednu kauzu paní z Jablonce, jak tam byla na dovče a ze zácpy jí přivedly do invalidního důchodu…
Co si zaplatíš to máš a ještě lépe když máš reference.
Celá rodina máme placené zdrav. pojištění v ČR pro případ něčeho plánovaného a když už to musíme podstoupit v Egyptě, tak hledáme to nejlepší a na doporučení.
Mám jen jednu zkušenost- jedno z dvojčat mělo od narození tříselnou kýlu. V jeho roce mu kýla uskřinula a musel akutně na sál. Naštěstí jsme věděli kam jet, pár dní předem jsme mluvili s jedním chirurgem a byla plánovaná operace.
Malej byl do půlhodiny na sále, byl tam asi hodinu a vše dopadlo dobře, no bála jsem se děsně, taky bych se cítila líp, kdyby byl operovanej v ČR.
V nemocnici jsme byli 4dny, jizvičku měl hned od začátku pěknou a tenounkou, nemocnice opravdu krásná a čistá, na pokoji TV a soc. zařízení a zaplatili jsme v přepočtu cca 20tis Kč. I když asi jen proto, že je muž místní
@eshta Aha… a jak fungujou pediatři, chodí se s miminkama do poradny nebo to funguje jinak??
Hmmm a 20tis za 4denní pobyt v nemocnici je teda pálka
, nevím co si tady stěžujeme
![]()
@Rose-k jj, normálně poradna (měření, vážení), jede se většinou podle amerického očkov. kalendáře (vakcíny evropské). Ale já spíš píšu o části Egypta, kde žije hodně Evropanů, takže ten standard je zase jiný. Jak je to ve vnitrozemí moc nevím ![]()
Myslím, že by jsi za 4dny v nemocnici po prodělané operaci v ČR a bez pojištění zaplatila pdstatně víc
![]()
@branja píše:
Ale nemyslím to zle nebo urážlivě, knihy typu Bez dcerku neodejdu, Fatwa jsem jako puberťačka taky četla a taky jsem měla takový názor, nikdy muslima. Ale pak jsem vyjela do světa studovat a poznala jsem, že je to opravdu o člověku. Prostě ty knihy dodají jen jednostranný pohled. Kdyby jen jednostranný, ony tyto příběhy jsou někdy i extrémní, proto se tak dobře čtou.
To je přesný. Extremní příběh ve spojení s jinou, cizí a hodně vzdálenou kulturou. Media si pak přidají svoje a pak jsou z toho jen lidé zblblí.
Parádní informovanost, jak to tak asi ve všech podobně smíšených manželstvích může vypadat ![]()
Holky, skvělá diskuse. Já si myslím, že není muslim jako muslim a není evropan jako evropan. Najsou se dobří i špatní v obém. Tchýně byla jako velvyslanec v SAE a občas mi popisovala tedy příšerné případy, ale holt to tak někdy prostě je no. Já osobně proti muslimům nic nemám aji jsem jednoho měla ráda.
@eshta píše:Myslím, že by jsi za 4dny v nemocnici po prodělané operaci v ČR a bez pojištění zaplatila pdstatně víc![]()
No to je vlastně fakt.. ![]()
@Rose-k píše:
@eshta Aha… a jak fungujou pediatři, chodí se s miminkama do poradny nebo to funguje jinak??
Hmmm a 20tis za 4denní pobyt v nemocnici je teda pálka, nevím co si tady stěžujeme
![]()
![]()
Pálka?! Tady u nas clovek, ktery neni pojisteny, zaplati za hlopej rozbor krve 10tis. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Děvčata, které máte za muže muslima, jak moc se u Vás dodržují povinnosti víry? Předpokládám, že s alkoholem či nekonzumací halal potravin asi problém není, ale co třeba modlení 5× denně? Bere se to se vší vážností?
tak muj manzel teda jede presne podle toho, co ma. Nepije a neji veprove (ja delam oboji), modli se 5× denne, v zamestnani si to domluvil…ona ta modlitba trva par minut a v patek muze na hodinu odjet a pak si to nadpracuje, ze zustane dyl. mam jenom strach co se tyce tedka ramadanu. v arabskych zemich totiz sechno pozaviraji a muzes dostat pokutu za jezeni na ulici, ale tady, kdyz se pred nim budou vsichni nacpavat a navic jsou ty hice
je mi ho lito ![]()
@Terulka píše:Šak jsem to už uznala v příspěvku nad tebou
Pálka?! Tady u nas clovek, ktery neni pojisteny, zaplati za hlopej rozbor krve 10tis.
No a kdyz uz se tu bavime o tom jak muslimove trapi a ponizuji svoje zeny…
Nepamatuji se, ze by spisovatelka Simona Monyova mela za manzela muslima a jak chudinka dopadla…
A co pripad toho muze, ktery zavrel svoje deti do sklepa a znasilnoval sve dcery s kteryma mel dalsi deti.
Slyseli jste tohle nekdy o nejakem muslimovi?!
A co takovi malajci (nejpocetnejsi islamsky stat) slyseli jste nekdy o tom, ze by tyranizovali sve zeny?!
Opravdu je naprosto zcestne skatulkovat jedno nabozenstvi jako to spatne.
Jinak ja tedy za svym manzelem necupitam o krucek pozadu. Vetsinou ja chvatam a buzeruju ho, ze je pomalej at sebou hodi, kdyz se soura dva metry za mnou a v ruce vlaci nakup.
Ja jsem nikdy v jinem vztahu nezila, obcas jsem si taky myslela, ze nektere nase neshody s manzelem jsou z duvodu, ze jsme kazdy od jinud, ovsem kdyz se bavim s zenama, ktere maji za manzely cechy, stezuji si vetsinou na to same, takze od te doby vim, ze problem nebude az tak uplne v rasove odlisnosti…
Příspěvek upraven 15.07.12 v 14:28
@Rose-k píše: Šak jsem to už uznala v příspěvku nad tebou
Aha, ja jsem ten konec nedocitala, reagovala jsem na tvuj prispevek jeste nez jsem docetla do konce. ![]()